Καραμπάγκ – Ολυμπιακός 0-0: Ανοιχτή η πόρτα της Ευρώπης (vid)

Καραμπάγκ – Ολυμπιακός 0-0: Ανοιχτή η πόρτα της Ευρώπης (vid)

Ο Ολυμπιακός πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας στο Μπακού και διατηρεί ελπίδες για να συνεχίσει και τον Φλεβάρη στα Κύπελλα Ευρώπης - Τρομερή προσπάθεια οι Ερυθρόλευκοι, κόντρα και στον Βρετανό διαιτητή, Γκρεγκ Πόουσον.

Με τον βαθμό της ισοπαλίας επιστρέφει από το Μπακού ο Ολυμπιακός (0-0), με την ομάδα του μεγάλου λιμανιού να παίρνει τον πόντο απέναντι στην Καραμπάγκ και να διατηρεί ελπίδες για να συνεχίσει και τον Φλεβάρη στα Κύπελλα Ευρώπης.

Οι Ερυθρόλευκοι έμειναν στο μηδέν με τους Αζέρους για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League, σε ένα παιχνίδι που είχαν κόντρα και τη διαιτησία, με τον Βρετανό ρέφερι, Γκρεγκ Πόουσον, να αφήνει τα σκληρά μαρκαρίσματα των γηπεδούχων. Ο Αγγλος διαιτητής έκανε πολλά λάθη και χάρισε δύο αποβολές στην Καραμπάγκ, σε μια αναμέτρηση που οι Πειραιώτες θα μπορούσαν να είχαν πάρει τη νίκη, με τους πρωταθλητές να έχουν δοκάρι με τον Αμπουμπακάρ Καμαρά στο 38’ και σημαντικές ευκαιρίες με τους Ντόι, Κούντε και Μπιέλ.

Διαβάστε επίσης: Ναντ – Φράιμπουργκ 0-4: 4Χ4 και πρωτιά για τους Γερμανούς

Με την ισοπαλία στο Μπακού, ο Ολυμπιακός πήρε τον πρώτο του πόντο στον όμιλο, με τους Ερυθρόλευκους να μειώνουν στους δύο πόντους τη διαφορά από την τρίτη Ναντ (3 β.), που ηττήθηκε εντός έδρας από την Φράιμπουργκ με 4-0. Ενας συνδυασμός αποτελεσμάτων, που κρατάει τους πρωταθλητές ζωντανούς στη μάχη για το Conference League, αφού την τελευταία αγωνιστική θα υποδεχθούν τη γαλλική ομάδα στο Γ. Καραϊσκάκης. Στην κορυφή του ομίλου οι Γερμανοί με 12 και δεύτεροι οι Αζέροι με 7.

*Θυμηθείτε ΕΔΩ τη live εξέλιξη της αναμέτρησης.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Μίτσελ ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με 3-5-2, έχοντας τον Πασχαλάκη μπροστά από την εστία και τους Βρσάλικο, Ντόι και Παπασταθόπουλο στην άμυνα. Οι Βρουσάι και Ρέαμπτσιουκ ήταν οι δύο μπακ-χαφ, με τους Κούντε, Μπουχαλάκη και Μπιέλ στην τριάδα της μεσαίας γραμμής, πίσω από τους Αμπουμπακάρ Καμαρά και Ουί-Τζο Χουάνγκ. Από την άλλη, ο Γκουρμπάν Γκουρμπάνοφ ξεκίνησε την Καραμπάγκ με τους: Μαγκομενταλίγιεφ, Βέσοβιτς, Μουσταφαζάντε, Μ. Χουσεΐνοφ, Γιαφαργκουλίγιεφ, Γκαράγιεφ, Ρίτσαρντ Αλμέιδα, Σεϊντάεφ, Κάντι, Ζούμπιρ και Οβούσου.

Ευκαιρίες με Ντόι και Κούντε, δοκάρι με Αμπουμπακάρ

Το πρώτο δεκάλεπτο κύλησε χωρίς κάποια μεγάλη φάση, με τους Αζέρους μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά να ανεβάζουν την πίεσή τους και να απειλούν με τους Κάντι, Βέσοβιτς και Γκαράγιεφ.

Στο 13’ το συρτό σουτ του Κάντι έφυγε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το αντίστοιχο του Βέσοβιτς, τέσσερα λεπτά αργότερα (17’). Στο 19’ οι γηπεδούχοι είχαν μια ακόμα τελική, με το σουτ Γκαράγιεφ, όμως, να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη.

Στο 23’ ο Ολυμπιακός απάντησε με τον Ντόι, με τον νεαρό να έχει την πρώτη καλή στιγμή των Πειραιωτών στην αναμέτρηση. Ο Μπιελ εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι από αριστερά, ο 19χρονος πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Μετά τα μέσα του ημιχρόνου (26’) ο Μίτσελ άλλαξε τον σχηματισμό του Ολυμπιακού σε 4-4-2, με τους Μπιέλ και Ουί-Τζο Χουάνγκ στην επίθεση και τον Καμαρά στο αριστερό άκρο.

Οι πρωταθλητές ισορρόπησαν το παιχνίδι και μάλιστα στο 38’ είχαν δοκάρι με τον Αμπουμπακάρ Καμαρά. Μετά την ωραία κάθετη του Κούντε, ο Αφρικανός μπήκε στην περιοχή, έκανε σέντρα-σουτ από αριστερά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μαγκομενταλίγιεφ. Στο 43’ ο Ολυμπιακός είχε μια ακόμα τελική, με τον Κούντε. Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Αφρικανός είδε την μπάλα να στρώνεται μπροστά του και σούταρε με τη μία, αλλά ο τερματοφύλακας της Καραμπάγκ έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 0-0.

Αλλαγές από τον Μίτσελ, απείλησε ο Μπιέλ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές, με τους Ερυθρόλευκους να έχουν την πρώτη τελική στην επανάληψη. Στο 52’ ο Κούντε βρέθηκε στην αντίπαλη περιοχή, σούταρε, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Επτά λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Μπιέλ να δοκιμάσει το πόδι του. Ο Ισπανός είδε την μπάλα να στρώνεται μπροστά του, μετά την απομάκρυνση των γηπεδούχων, σούταρε, αλλά ο Μαγκομενταλίγιεφ μπλόκαρε.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο Μίτσελ έκανε τις πρώτες του αλλαγές, με τον Ισπανό να βάζει στο ματς τους Μαρσέλο και Βαλμπουενά αντί των Μπιέλ και Ουί-Τζο. Ένα λεπτό αργότερα ο Κούντε απείλησε ξανά. Ο Αφρικανός έκανε ωραία ενέργεια, επιτέθηκε κατά μέτωπο, αλλά το σουτ που έκανε έφυγε άουτ. Στο 69’ ο Ισπανός έριξε στο παιχνίδι και τον Εμβιλά αντί του Κούντε, φρεσκάροντας τη μεσαία γραμμή της πειραϊκής ομάδας. Στο 71’ το δυνατό σουτ του Οζοβιτς έφυγε άουτ, ενώ στο 73’ οι Ερυθρόλευκοι βγήκαν ωραία στην κόντρα, αλλά η μπαλιά του Βρουσάι για τον Αμπουμπακάρ Καμαρά ήταν δυνατή. Στο 86’ ο τεχνικός του Ολυμπιακού ολοκλήρωσε τις αλλαγές του, με τους Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ και Γκάρι Ροντρίγκες αντί των Βρουσάι και Μπουχαλάκη. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με το 0-0 να παραμένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, Γκρεγκ Πόουσον.

ΚΑΡΑΜΠΑΓΚ: Μαγκομενταλίγιεβ, Βέσοβιτς, Μουσταφαζάντε, Μπ. Χουσεϊνοβ, Ζαφαργκουλίεβ (85′ Μπαϊράμοβ), Γκαράγιεβ (68 Ρομαό), Αλμέιδα (68′ Γιάνκοβιτς), Οβόσου (85′ Α. Χουσεϊνοβ), Σεϊντάεβ, Κάντι (62′ λ.τρ. Όζομπιτς) και Ζουμπίρ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ρέαμπτσιουκ, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Ντόι, Βρσάλικο, Μπουχαλάκης (86′ Ίνμπομ Χουάνγκ), Κούντε (69′ Εμβιλά), Μπιέλ (60′ Βαλμπουενά), Βρουσάι (86′ Γκάρι Ροντρίγκες), Ουί Τζο (60′ Μαρσέλο) και Αμπουμπακάρ Καμαρά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ