«Ώρα μηδέν» για το ελληνικό ποδόσφαιρο: Η χειρότερη σεζόν της τελευταίας 30ετίας στις διοργανώσεις της UEFA

«Ώρα μηδέν» για το ελληνικό ποδόσφαιρο: Η χειρότερη σεζόν της τελευταίας 30ετίας στις διοργανώσεις της UEFA

Η φετινή χρονιά ήταν η χειρότερη των τελευταίων 30 χρόνων για το ελληνικό ποδόσφαιρο στις διοργανώσεις της UEFA

Μόλις 2.125 βαθμοί. Αυτή είναι η μέχρι στιγμή πενιχρή συγκομιδή των ελληνικών ομάδων στις διοργανώσεις της UEFA και ενώ απομένει το ματς του Ολυμπιακού με τη Ναντ την ερχόμενη Πέμπτη (3/11, 19:45) με το οποίο θα ολοκληρωθεί η χρονιά για τους συλλόγους μας στην Ευρώπη.

Για πρώτη φορά έπειτα από 17 ολόκληρα χρόνια δεν θα έχει εκπροσώπηση στα νοκ-άουτ των ευρωπαϊκών διοργανώσεων η Ελλάδα, μετά τον αποκλεισμό των «ερυθρόλευκων» από την Ευρώπη.

Η φετινή χρονιά ήταν άκρως εφιαλτική και καταστροφική για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς η βαθμολογική συγκομιδή είναι η χειρότερη των τελευταίων 30 ετών. Από τη σεζόν 1991-92 ανελλιπώς η Ελλάδα μάζευε πάνω από 3.000 πόντους, με κορυφαία σεζόν να είναι το 2001/02 με 11.250 πόντους. Η προηγούμενη χρονιά που η χώρα μας συγκέντρωσε λιγότερους πόντους από τους φετινούς ήταν τη σεζόν 1990/91 όταν είχαμε κερδίσει 1.750.

Από τους 8.000 πέρσι στους 2.125 φέτος με ένα παιχνίδι να απομένει μόλις για την Ελλάδα. Μοιραία ήρθε η πτώση στην 20η θέση, εξαιτίας κυρίως του αποκλεισμού του ΠΑΟΚ από τη Λέφσκι Σόφιας και το πρόωρο «αντίο» που είπε ο Παναθηναϊκός με τη μία ήττα και μία ισοπαλία κόντρα στη Σλάβια Πράγας το καλοκαίρι στα προκριματικά του Europa Conference League. Πλέον, φέτος η χώρα μας μπορεί να τερματίσει στην καλύτερη περίπτωση στην 19η θέση, ενώ δεν αποκλείεται να πέσουμε και κάτω από την 20η!

Ό,τι κερδίσαμε πέρσι, το χάσαμε φέτος. Πέρσι κερδίσαμε τις πέντε ομάδες στην Ευρώπη (δύο στο Champions και μία στο Europa League) για τη σεζόν 2023/24, αλλά από τη σεζόν 2024/25 επιστρέφουμε στις 4 ομάδες. Αν δεν αλλάξει κάτι δηλαδή μετά τις ανακοινώσεις της UEFA, ο πρωταθλητής θα πηγαίνει στον 1ο προκριματικό γύρο του Champions League, ο δεύτερος, ο τρίτος και ο Κυπελλούχος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League και δεν θα έχουμε ομάδα στο Europa League.

Επίσης, η φετινή βαθμολογία της Ελλάδας είναι η χαμηλότερη μεταξύ 28 χωρών, ενώ πρέπει να φτάσουμε στην 30η θέση και το Καζακστάν για να βρούμε χειρότερη συγκομιδή (1.125 βαθμοί).

Πολύ δύσκολα τα πράγματα πλέον για το ελληνικό ποδόσφαιρο, με τις πέντε ελληνικές ομάδες που θα συμμετάσχουν σε Champions League, Europa League και Europa Conference League του χρόνου να καλούνται να κάνουν υπερβάσεις για να μπορέσουμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος της φετινής σεζόν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ