Ολυμπιακός – Ναντ 0-2: Επιτέλους, τέλος (vid)

Ολυμπιακός – Ναντ 0-2: Επιτέλους, τέλος (vid)

Να πάει και να μην ξανάρθει η φετινή ευρωπαϊκή παρουσία του Ολυμπιακού – Με πολλές αλλαγές οι Ερυθρόλευκοι, ηττήθηκαν με 2-0 από τη Ναντ, που πήρε τη νίκη και πέρασε στην επόμενη φάση του Europa League.

Παίζοντας με πολλές αλλαγές και έχοντας το μυαλό του στο ντέρμπι που ακολουθεί με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε εντός έδρας από τη Ναντ με 2-0, για την 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Οι Πειραιώτες ήταν καλοί στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο μίλησε το κίνητρο της Ναντ, με τη γαλλική ομάδα να πετυχαίνει δύο γκολ στο 79’ και στο 90’ και να παίρνει τη νίκη, που της έδωσε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Europa League.

Διαβάστε επίσης: Αυτή είναι η επόμενη ομάδα του Ζιντάν- Τον βρίσκει στον δρόμο της η Ελλάδα! (pic)

Οι Ερυθρόλευκοι ολοκλήρωσαν την ευρωπαϊκή τους παρουσία και πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στο ντέρμπι που ακολουθεί με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο (6/11), για την 11η αγωνιστική της Super League.

*Θυμηθείτε ΕΔΩ τη live εξέλιξη της αναμέτρησης. 

Πολλές αλλαγές από τον Μίτσελ

Ο Μίτσελ παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Τζολάκη στο τέρμα και τους Ανδρούτσο, Ρέτσο, Καλογερόπουλο και Βρουσάι στην τετράδα της άμυνας. Οι Κούντε και Μπουχαλάκης ήταν οι δύο στα χαφ, με τους Μπόουλερ και Καμαρά στα δύο άκρα και τους Ελ Αραμπί και Ουί – Τζο Χουάνγκ στην επίθεση. Από την άλλη, ο προπονητής της Ναντ ξεκίνησε την ομάδα του με την εξής 11άδα: Λαφόν, Κορσιά, Καστελέτο, Παλουάζ, Φάμπιο, Σισοκό, Μουτουσαμί, Σιμόν, Γκεσάν, Γκαναγκό και Μοχάμεντ.

Ευκαιρίες για τον Ολυμπιακό

Οι Πειραιώτες, παρά τις πολλές αλλαγές, ήταν καλύτεροι από τη Ναντ στο πρώτο ημίχρονο και είχαν ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Στο 6’ και στο 10’ οι Ερυθρόλευκοι απείλησαν με τους Μπόουλερ και Ουί-Τζο Χουάνγκ. Στην πρώτη περίπτωση, όμως, ο τερματοφύλακας της Ναντ μπλόκαρε το σουτ του Βρετανού μεσοεπιθετικού, ενώ στη δεύτερη η κεφαλιά του Νοτιοκορεάτη επιθετικού έφυγε άουτ. Εννιά λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο γκολ, με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός επιθετικός πήρε την κεφαλιά, μετά τη σέντρα του Ανδρούτσου, αλλά ο Λαφόν απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Ένα λεπτό αργότερα οι Πειραιώτες είχαν μια ακόμα τελική, με τον Μπόουλερ. Ο Βρετανός σούταρε δυνατά μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων απέκρουσε δύσκολα και κράτησε το μηδέν. Λίγο πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, ο Ολυμπιακός δημιούργησε μια ακόμα φάση στα καρέ της γαλλικής ομάδας.

Ο Αμπουμπακάρ έκανε το σουτ από πλάγια θέση, ο Λαφόν απέκρουσε, ο Ουί-Τζο μπήκε στη φάση, δέχθηκε το μαρκάρισμα, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στο 42’ ο Νοτιοκορέατης επιθετικός δοκίμασε το πόδι του, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του τερματοφύλακας της Ναντ, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 0-0.

Χαμηλό τέμπο

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Μίτσελ έκανε δύο αλλαγές, με τους Βρσάλικο και Σαπουντζή να παίρνουν τις θέσεις των Βρουσάι και Ελ Αραμπί αντίστοιχα.

Η πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη άνηκε στους φιλοξενούμενους, με τον Τζολάκη, όμως, να μπλοκάρει το σουτ που έκανε ο Μοχάμεντ από πλάγια θέση. Στο 60’ ο Μίτσελ έκανε την τρίτη του αλλαγή στο ματς, με τον Παπέ Αμπού Σισέ να παίρνει τη θέση του Καλογερόπουλου, ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού.

Στο 63’ ο Ολυμπιακός κατέγραψε την πρώτη του ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Κούντε. Ο Αφρικανός βρήκε χώρο, σούταρε δυνατά έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Λαφόν απέκρουσε. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Σισέ έκανε την κεφαλιά, μετά από εκτέλεση φάουλ, αλλά δεν κατάφερε να δώσει στην μπάλα πορεία προς την εστία, με τον Μαρσέλο δευτερόλεπτα μετά τη φάση του Αφρικανού μπακ, να παίρνει τη θέση του Αμπουμπακάρ.

Μίλησε το κίνητρο της Ναντ

Το παιχνίδι συνεχίστηκε σε χαμηλό ρυθμό, με τη Ναντ στο 79’ να εκμεταλλεύεται το κενό στην άμυνα του Ολυμπιακού και να ανοίγει το σκορ με τον Μοχάμεντ. Ο Μπλας σέντραρε από αριστερά και ο Αιγύπτιος επιθετικός με κεφαλιά έκανε το 1-0 για τη γαλλική ομάδα.

Στο 85’ η Ναντ απείλησε με τον Σισοκό, μετά από εκτέλεση κόρνερ, με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Τζολάκη. Στο 90’ οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν δεύτερο γκολ, με τον Μπλας. Ο Μοχάμεντ έστρωσε στον συμπαίκτη του και αυτός με πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή διπλασίασε τα τέρματα για τους φιλοξενούμενους.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τη γαλλική ομάδα να παίρνει τη νίκη και μαζί την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa, αφήνοντας στην τρίτη θέση την Καραμπάγκ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Τζολάκης, Ανδρούτσος, Ρέτσος, Καλογερόπουλος (60΄ Σισέ), Βρουσάι (46΄ Βρσάλικο), Κούντε, Μπουχαλάκης, Μπόουλερ (85΄ Άβιλα), Ουί Τζο Χουάνγκ, Ελ Αραμπί (46΄ Σαπουντζής), Αμπουμπακάρ Καμαρά (69΄ Μαρσέλο).

ΝΑΝΤ (Αντουάν Κομπουαρέ): Λαφόντ, Κορσιά, Καστελέτο, Παλουά, Φάμπιο (5΄ Απιά), Μουτουμασί (73΄ Σιριβέγια), Σισοκό, Σιμόν (46΄ Μπλας), Γκεσάντ (90΄ Κοκό), Γκαναγκό (73΄ Μπαμπά), Μοσταφά Μοχάμεντ.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Φράιμπουργκ 14
Ναντ 9
Καραμπάγκ 8
Ολυμπιακός 2

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ