Σάλτσμπουργκ – Μαρσέιγ 2-1

Σάλτσμπουργκ – Μαρσέιγ 2-1

Σε ένα δραματικό ματς, η Σάλτσμπουργκ κατάφερε να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου παιχνιδιού και να στείλει το ματς στην παράταση. Εκεί ο Ρολάντο λύτρωσε τους Μαρσεγιέζους (2-1) και τους έστειλε στον τελικό 14 χρόνια μετά το μακρινό 2004!

Η Σάλτσμπουργκ υποδέχτηκε στη Red Bull Arena τη Μαρσέιγ, στη ρεβάνς του 2-0 του Βελοντρόμ, μια εβδομάδα πριν.

Οι παίκτες του Ρούντι Γκαρσιά διαχειρίστηκαν αρχικά με άψογο τρόπο το προβάδισμά τους. Δεν ήταν καθόλου επιθετικοί, αλλά κατάφεραν παράλληλα να μην απειληθούν καθόλου από τους Αυστριακούς, με το ημίχρονο να τελειώνει… σβηστά στο 0-0.

Στο δεύτερο μέρος είδαμε ένα εντελώς διαφορετικό ματς με την Σάλτσμπουργκ να ανεβαίνει ψηλότερα και να είναι πιο επιθετική. Αυτό επέτρεψε στους Οκάμπος (46’)΄και Ζερμέν (49’) να αγγίξουν το γκολ, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Αντίθετα αυτό ήρθε στο 53’ με την γκολάρα του Αϊντάρα μετά από προσωπική ενέργεια και άψογο τελείωμα με το μυτάκι.

Στο 58’ οι γηπεδούχοι άγγιξαν το 2-0 με τον Ραμάλιο και τελικά αυτό ήρθε στο 65’ με αρκετή δόση τύχης, όταν σε σουτ Σλάγκερ, ο Σαρ έβαλε το πόδι άτσαλα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του! Η υπνωτισμένη Μαρσέιγ στο δεύτερο μέρος φάνηκε μόνο στο δοκάρι του Τοβάν στο 73’ και πέραν τούτου ουδέν…

Όσο περνούσε η ώρα οι δύο ομάδες συμβιβάζονταν όλο και πιο πολύ με την ιδέα της παράτασης κάτι που τελικά το… κατάφεραν, αφού το τεράστιο διακύβευμα εκμηδένισε το όποιο ρίσκο από τις δύο πλευρές.

Στην παράταση είδαμε και τις δύο ομάδες να προσπαθούν για ένα γκολ. Στο 92’ ο Ανγκισά ήταν άστοχος για τη Μαρσέιγ, στο 99’ ο Πελέ κράτησε ζωντανούς τους Γάλλους με εκπληκτική απόκρουση σε κεφαλιά του Τσαρ και κάπως έτσι έληξε το πρώτο ημίχρονο της παράτασης.

Στο δεύτερο δεν είχαμε φάσεις και όλα έδειχναν… πέναλτι. Ο Παγέ όμως είχε άλλη γνώμη. Στο 116’ με πολύ καλή εκτέλεση κόρνερ, βρήκε τον Ρολάντο (που είχε μπει αλλαγή στο 101’) και αυτός με πλασέ νίκησε τον Βάλκερ και έστειλε τους Μασσαλούς στα ουράνια. Στα τελευταία λεπτά πέραν της αποβολής του Αϊντάρα (119’), η Σάλτσμπουργκ δεν βρήκε αντίδραση και κάπως έτσι η Μαρσέιγ για πρώτη φορά από το 2004 θα βρεθεί σε τελικό, όπου την περιμένει η Ατλέτικο Μαδρίτης που απέκλεισε με συνολικό σκορ 2-1 την Άρσεναλ και θα βρεθεί σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης για 5η φορά τα τελευταία 8 χρόνια.

Ред Булл Зальцбург – Марсель. Обзор матча от ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ