Ολυμπιακός – Γκενκ 1-0: Με το δεξί του Φορτούνη και την ψυχάρα του Ρέτσου

Ολυμπιακός – Γκενκ 1-0: Με το δεξί του Φορτούνη και την ψυχάρα του Ρέτσου

Με γκολάρα του Φορτούνη στα 23’’, ο Ολυμπιακός επικράτησε της Γκενκ με 1-0 και πήρε προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς – Μεγάλο ματς από τον ψυχωμένο Ρέτσο.

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα play offs του Europa League έκανε ο Ολυμπιακός.

Οι Ερυθρόλευκοι, στο πρώτο τους επίσημο παιχνίδι για τη φετινή σεζόν, επικράτησαν με 1-0 της Γκενκ στο Καραϊσκάκη και απέκτησαν σημαντικό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς, που θα πραγματοποιηθεί σε μια εβδομάδα στην έδρα της βέλγκικης ομάδας (17/8).

Διαβάστε επίσης: Πανό των οπαδών του Άρη για τον Μιχάλη και κατά των ναζί (pics)

Οι Ερυθρόλευκοι, που είχαν και δοκάρι με τον Μπιέλ (75’), έκαναν το πρώτο βήμα και πλέον πηγαίνουν στο Βέλγιο για να σφραγίσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League και να διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες για συμμετοχή στους ομίλους.

Ετσι ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Πασχαλάκη μπροστά από την εστία και τους Ροντινέι, Ρέτσο, Φρέιρε και Κίνι στην τετράδα της άμυνας. Οι Ιμπόρα, Μαντί Καμαρά και Καρβάλιο ήταν στην τριάδα της μεσαίας γραμμής, με τους Φορτούνη και Μασούρα στα δύο άκρα και τον Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης. Από την άλλη, ο προπονητής της Γκενκ, Βούτερ Βράνκεν, ξεκίνησε την ομάδα του με τους εξής: Βαντεβούρτ, Μουνιός, ΜακΚένζι, Κουέστα, Καγέμπε, Ελ Χανούς, Γκαλάρσα, Χροσόφσκι, Πεντσίλ, Τρεζόρ και Τολού.

Γκολ στα 23’’!

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι, με την ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ να ανοίγει το σκορ μόλις στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Ροντινέι έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο ΜακΚένζι προσπάθησε να διώξει, αλλά δεν έβαλε σωστά το πόδι του, ο Φορτούνης πήρε το… ριμπάουντ και εκτέλεσε τον τερματοφύλακα της Γκενκ για το 1-0 του Ολυμπιακού!

Οι Ερυθρόλευκοι χρειάστηκαν μόλις 23’’ για να σκοράρουν απέναντι στη βέλγικη ομάδα, με τον Φορτούνη να πετυχαίνει το πιο γρήγορο γκολ στην ευρωπαϊκή ιστορία των Πειραιωτών. Στο 5ο λεπτό οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά. Ο Φορτούνης έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Μασούρας βρέθηκε στο ύψος της μικρής περιοχής του Βαντεβούρτ και πήδηξε για την κεφαλιά, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει πρώτος στην μπάλα. Η Γκενκ προσπάθησε να απαντήσει κυρίως με στημένες φάσεις. Στο 11’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Τρεζόρ από δεξιά, η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ στο 13’ ο Πασχαλάκης μπλόκαρε μετά τις κόντρες. Δύο λεπτά αργότερα ο Φορτούνης έκανε το φαλτσαριστό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή της Γκενκ, αλλά ο τερματοφύλακας της βέλγικης ομάδας ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε.

Ευκαιρίες με Μασούρα και Καμαρά

Στα επόμενα λεπτά ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αισθητά, με την Γκενκ να θέλει αλλά να μην μπορεί να απειλήσει με αξιώσεις τον Πασχαλάκη. Μέχρι το 33’ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Τρεζόρ, ο Μουνιός βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, αλλά ο διεθνής πορτιέρο έπεσε σωτήρια στη γωνία του, απέκρουσε και κράτησε το μηδέν.

Στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός είχε δύο ευκαιρίες. Με τους Μασούρα και Καμαρά. Στο 42’ ο Καμαρά έκανε το σουτ, ο Μασούρας μπήκε στη φάση και έκανε την προβολή, αλλά ο τερματοφύλακας της Γκενκ μπλόκαρε. Στο 45+7’ ο Αφρικανός χαφ βρέθηκε έξω από την αντίπαλη περιοχή και σούταρε, αλλά ο Βαντεβούρτ μπλόκαρε, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με τον φωτεινό πίνακα στο Καραϊσκάκη να δείχνει 1-0.

 

Χωρίς αλλαγές

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε δίχως αλλαγές από τους δύο προπονητές, με τα πρώτα λεπτά να κυλούν χωρίς κάποια σημαντική φάση. Μέχρι το 54’, όταν ο Ολυμπιακός απείλησε με τον Μασούρα. Οι Πειραιώτες βγήκαν ταχύτατα στην κόντρα, μετά το σωτήριο κόψιμο του Ρέτσου, ο διεθνής μεσοεπιθετικός μπήκε στην περιοχή της Γκενκ και σούταρε, αλλά δεν το έπιασε καλά και η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Βαντεβούρτ.

Στο 60’ ο Καρβάλιο έπαιξε το 1-2 με τον Φορτούνη και σούταρε φαλτσαριστά μέσα από τη μεγάλη περιοχή της Γκενκ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα (63’) ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έκανε τις πρώτες του αλλαγές στο ματς, με τους Αλεξανδρόπουλο και Μπιέλ να παίρνουν τις θέσεις των Καρβάλιο και Ελ Αραμπί.

Δοκάρι ο Μπιέλ!

Στο 70’ η Γκενκ είχε μεγάλη διπλή ευκαιρία, με τον Πασχαλάκη, όμως, να νικάει τόσο τον Ελ Χανούς όσο και τον Πεντσίλ. Ο Ελ Χανούς δοκίμασε το πόδι του, ο Πασχαλάκης απέκρουσε, ο Πεντσίλ πήρε το ριμπάουντ, αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Ολυμπιακός απάντησε στο 75’ με τον Μπιέλ. Ο Ισπανός έκανε το φαλτσαριστό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Βαντεβούρτ. Ο τερματοφύλακας της Γκενκ ακούμπησε την μπάλα όσο έπρεπε για να μην καταλήξει στα δίχτυα του.

Τραυματίστηκε ο Φορτούνης

Την ίδια στιγμή ο Κώστας Φορτούνης είχε πέσει στο έδαφος, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα τραυματισμού στο πόδι και λίγο αργότερα αποχώρησε κουτσαίνοντας από τον αγωνιστικό χώρο, αφήνοντας τη θέση του στον Ντόι. Μαζί με τον νεαρό αμυντικό στο παιχνίδι μπήκε και ο Ελ Κααμπί αντί του Μασούρα. Στο 83’ ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ολοκλήρωσε τις αλλαγές του με τον Βρουσάι αντί του Μαντί Καμαρά.

Δύο λεπτά αργότερα ο Σορ βρέθηκε στην περιοχή του Ολυμπιακού και σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στις καθυστερήσεις η Γκενκ είχε δοκάρι με τον Ελ Χανούς. Ο άσος της Γκενκ σούταρε, ο Πασχαλάκης άγγιξε όσο έπρεπε την μπάλα και την έστειλε στο δοκάρι, με τον Ρέτσο στη συνέχεια να γλιτώνει την ερυθρόλευκη εστία από βέβαιη παραβίαση.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη με 1-0 και να κάνει το πρώτο βήμα, αλλά τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ να ανησυχεί για την κατάσταση του Φορτούνη, που αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο κουτσαίνοντας.

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Φρέιρε, Κίνι, Ιμπόρα, Μαντί Καμαρά (84’ Βρουσάι), Καρβάλιο (63’ Αλεξανδρόπουλος), Φορτούνης (76’ Ντόι), Μασούρας (76’ Ελ Κααμπί), Ελ Αραμπί (63’ Μπιελ).

Γκενκ (Βάουερ Βράνκεν): Φαντεφόρντ, Μουνιόθ, ΜακΚένζι, Κουέστα, Καγιέμπε, Ελ Κανούς, Γκαλάρθα (66’ Σορ), Χορσόβσκι, Παϊντσίλ, Τρεσόρ, Αροκονταρέ (66’ Ουαταρά)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ