Ο μεγάλος τελικός του Μήτρογλου

Ο μεγάλος τελικός του Μήτρογλου

Η Ολιμπίκ Μαρσέιγ κοντράρεται απόψε με την Ατλέτικο Μαδρίτης στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ και τα φώτα είναι στραμμένα και στον Κώστα Μήτρογλου. Ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του και θα είναι στην αποστολή της γαλλικής ομάδας.

Η σημερινή βραδιά είναι δίχως αμφιβολία ξεχωριστή για τον Κώστα Μήτρογλου καθώς ο διεθνής στράικερ της Μαρσέιγ θα δώσει το παρών στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ. Το μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα στην ομάδα του Έλληνα στράικερ και την Ατλέτικο Μαδρίτης θα διεξαχθεί στο υπερσύγχρονο γήπεδο της Λιόν και ο Μήτρογλου θα διεκδικήσει το βαρύτιμο τρόπαιο.

Ο 30χρονος σέντερ φορ στάθηκε άτυχος με τον τραυματισμό του πριν από είκοσι περίπου μέρες αλλά είναι έτοιμος για να αγωνιστεί και θα συμπεριληφθεί στην αποστολή της Ολιμπίκ για την αποψινή αναμέτρηση. Ο Μήτρογλου θα γίνει ο δεύτερος Έλληνας παίκτης που θα παίξει σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης σε επίπεδο συλλόγων, καθώς έχει προηγηθεί ο Άκης Ζήκος. Ο παλαίμαχος μέσος είχε αγωνιστεί με την Μονακό στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Πόρτο, το 2004.

Κανείς δεν γνωρίζει αν ο προπονητής της Μαρσέιγ, Ρούντι Γκαρσία θα χρησιμοποιήσει τον Μήτρογλου στο βασικό σχήμα της ομάδας του, καθώς ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού έχει χάσει αρκετές προπονήσεις το τελευταίο διάστημα. Ωστόσο αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο διεθνής επιθετικός έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να δώσει το παρών στον τελικό.

Ο Μήτρογλου δεν είχε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στην σεζόν και αυτό που χρήζει ιδιαίτερης μνείας είναι η σκληρή κριτική που δέχθηκε ο διεθνής στράικερ από πολλά μέσα ενημέρωσης στην Γαλλία και ειδικά από την εφημερίδα Εκίπ. Τους τελευταίους μήνες όμως ο Μήτρογλου επανήλθε στις καλές εμφανίσεις, βρήκε δίχτυα και οι οπαδοί της Μαρσέιγ (όπως και ο προπονητής του) αναγνωρίζουν την προσφορά του Έλληνα άσου.

Η Ολιμπίκ θα βρει απέναντι της την Ατλέτικο Μαδρίτης και το φαβορί στο «ζευγάρι» δεν είναι η ομάδα του Μήτρογλου. Ωστόσο κανείς δεν πρέπει να ξεχνά πως το ματς θα γίνει στην Γαλλία και ίσως η συγκεκριμένη παράμετρος να επηρεάσει την εξέλιξη του τελικού. Η ουσία για τον Μήτρογλου πάντως είναι ότι θα δώσει το παρών σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης κι αυτό είναι μεγάλη υπόθεση.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ