Μαρσέιγ – ΑΕΚ 3-1: Την… κρέμασε ο Στάνκοβιτς

Μαρσέιγ – ΑΕΚ 3-1: Την… κρέμασε ο Στάνκοβιτς

Την ώρα που ο Πινέδα είχε ισοφαρίσει και το μομέντουμ έδειχνε ΑΕΚ, ο Στάνκοβιτς έκανε τραγικό λάθος (πέναλτι και αποβολή) και η Μαρσέιγ πήρε τη νίκη με 3-1 επί της Ένωσης.

Πρώτη ήττα για την ΑΕΚ στο Europa League. Σε ένα ματς όπου οι οπαδοί των δύο ομάδων δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα, η Μαρσέιγ ήταν αυτή που πανηγύρισε καθώς επικράτησε με 3-1 της Ένωσης η οποία είχε μοιραίο τον Στάνκοβιτς.

Ο Αυστριακός κράτησε «όρθια» την ομάδα του στο πρώτο ημίχρονο, αλλά την… κρέμασε στο δεύτερο με τρομερό λάθος που έφερε το δεύτερο γκολ για τους Μασσαλούς και οδήγησε και στην αποβολή του. Καθοριστικής σημασίας πλέον το ματς της Νέας Φιλαδέλφειας για την ΑΕΚ.

Διαβάστε επίσης: Η καλύτερη φωτογραφία όλων των εποχών: Ο Μέσι σχεδιάζει να φωτογραφηθεί με όλο το… χρυσάφι

Πώς ξεκίνησαν

Η ΑΕΚ είχε τον Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, με τους Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί και Χατζισαφί στην άμυνα ενώ στον άξονα ήταν οι Σιμάνσκι, Γιόνσον. Ο Άμραμπατ ξεκίνησε στο δεξί άκρο της επίθεσης, ο Πινέδα στο αριστερό και ο Μάνταλος ήταν πίσω από τον Τσούμπερ που ξεκίνησε ως φορ αντί του Πόνσε.

Για τη Μαρσέιγ ο Μπλάνκο ήταν στο τέρμα, με τους Κλάους, Εμπέμπα, Μπαρέλντι και Λόντι στην άμυνα. Κοντόγκμπια και Ρόνγκιερ ήταν στα χαφ, με τον Βερετούτ στο δεξί άκρο της επίθεσης, τον Χαρίτ στο αριστερό και στην κορυφή του Βιτίνια και Εντιαγέ καθώς ο Ομπαμεγιάνγκ έμεινε στον πάγκο.

Σκόραρε ο Βιτίνια, «φώναξε» η ΑΕΚ

Το ματς ξεκίνησε χωρίς κάτι ιδιαίτερο στο πρώτο 20λεπτο, με την ΑΕΚ να μην απειλεί, αλλά και να μην κινδυνεύει. Σε εκείνο το σημείο όμως άρχισαν τα κενά στην «κιτρινόμαυρη» άμυνα, με τον Στάνκοβιτς να κρατάει όρθια την ομάδα του σε προσπάθεια του Χαρίτ από κοντά στο 20’ και σε σουτ του Εντιαγέ τέσσερα λεπτά μετά.

Στο 27’ οι Μασσαλοί άνοιξαν το σκορ όταν ο Κλος έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Βιτίνια από κοντά έκανε το 1-0. Οι παίκτες της ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ του σκόρερ στον Βίντα, με το VAR να τσεκάρει τη φάση και να δείχνει σέντρα.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου η Μαρσέιγ απείλησε άλλη μία φορά, με τον Χατζισαφί να διώχνει την μπάλα μπροστά από τη γραμμή. Στο 44’ μάλιστα ο Ιρανός έγινε αλλαγή από τον Μοχαμάντι λόγω ενοχλήσεων στη μέση.

Σε όλο το πρώτο μέρος η ΑΕΚ ήταν ακίνδυνη επιθετικά, απείλησε μόνο με δύο στημένα από Χατζισαφί και Μάνταλο ενώ σκόραρε στις καθυστερήσεις με τον Τσούμπερ, αλλά το γκολ δεν μέτρησε γιατί λίγο νωρίτερα ήταν εκτεθειμένος ο Βίντα.

Ο Στάνκοβιτς… έσβησε τη χαρά του Πινέδα

Η ΑΕΚ μπήκε ιδανικά στο δεύτερο ημίχρονο αφού στο 53’ βρήκε γκολ, στην πρώτη μεγάλη της ευκαιρία στο ματς. Ο Μάνταλος έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Πινέδα με διπλή προσπάθεια έκανε το 1-1 από κοντά.

Η χαρά των «κιτρινόμαυρων» όμως δεν κράτησε πολύ καθώς δύο λεπτά μετά έγινε η φάση που έκρινε τα πάντα. Ο Στάνκοβιτς έκανε τραγικό λάθος δίνοντας πάσα στον Βιτίνια τον οποίο ανέτρεψε κιόλας στη συνέχεια με τον Στεφάνσκι να δίνει πέναλτι και κόκκινη.

Ο Χαρίτ ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Αθανασιάδη που μπήκε στο ματς για το 2-1 στο 60’. Κι όμως, η Μαρσέιγ κέρδισε και δεύτερο πέναλτι στο 68’ για μαρκάρισμα του Άμραμπατ στον Λόντι, με τον Βερετούτ να εκτελεί και αυτό εύστοχα για το 3-1 στο 69’, με το ματς να αποκτά πλέον διαδικαστικό χαρακτήρα. Στα επόμενα λεπτά ο Αθανασιάδης με κάποιες επεμβάσεις κράτησε το σκορ να μην ξεφύγει και πλέον για την ΑΕΚ αποκτά κομβική σημασία το ματς της Νέας Φιλαδέλφειας με τους Γάλλους.

Μαρσέιγ: Μπλάνκο, Κλος (89′ Ναντίρ), Εμπεμπά, Μπαλέρντι (89′ Μεϊτέ), Λόντι, Αρίτ (74′ Ομπαμεγιάνγκ), Ρονζιέ, Κοντογκμπιά, Βερετούτ (89′ Μουρίγιο), Εντιαγιέ, Βιτίνια (74′ Σαρ).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί (44′ λ.τρ. Μοχαμάντι), Σιμάνσκι (75′ Γαλανόπουλος), Γιόνσον, Άμραμπατ (75′ Ελίασον), Πινέδα, Μάνταλος (59′ Αθανασιάδης), Τσούμπερ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ