Ολυμπιακός: Το τρίγωνο στον άξονα και ο «sui generis» Φορτούνης (pic, vid)

Ολυμπιακός: Το τρίγωνο στον άξονα και ο «sui generis» Φορτούνης (pic, vid)

Ο Ολυμπιακός, επικράτησε το βράδυ της Πέμπτης (26/10) 2-1 επί της Γουέστ Χαμ, για το Europa League, έχοντας σε μεγάλη μέρα τους Καμαρά, Αλεξανδρόπουλο και Έσε.

Ο Ολυμπιακός, επικράτησε το βράδυ της Πέμπτης (26/10) της Γουέστ Χαμ με 2-1, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», έχοντας σε εκπληκτική βραδιά, εκτός από τον αρχηγό του Κώστα Φορτούνη και την «τριπλέτα» του άξονα της μεσαίας γραμμής, Μαντί Καμαρά, Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο και Σαντιάγκο Έσε.

Οι «ερυθρόλευκοι», πέτυχαν την 11η νίκη τους απέναντι σε αγγλικό σύλλογο, με τον πιο εμφατικό τρόπο και σημείο αναφοράς την πολύ καλή λειτουργία του άξονά τους, τόσο στο ανασταλτικό κομμάτι, όσο και στο δημιουργικό.

Διαβάστε επίσης: Ο Πορόζο «άρπαξε» την ευκαιρία: Η μεγάλη νύχτα με τη Γουέστ Χαμ και οι αριθμοί που… δεν λένε όλη την αλήθεια (vid)

Ο… παλιός Καμαρά, με τους «νέους» Αλεξανδρόπουλο και Έσε, το βράδυ της Πέμπτης συνέθεσαν ένα «τρίγωνο» μέσα στο γήπεδο, που μέχρι το 85ο λεπτό, όταν και αντικαταστάθηκε ο Έλληνας, παρείχε απόλυτη ισορροπία στην ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Αμφότεροι, ήταν «μέσα» στο παιχνίδι, με τον Καμαρά να έχει 60 ενέργειες με την μπάλα, τον Αλεξανδρόπουλο 46 και τον Έσε 43. Την ίδια ώρα, στο ανασταλτικό κομμάτι, οι τρεις μέσοι του Ολυμπιακού, κέρδισαν συνολικά 14/28 (50%) μονομαχίες στις μεσαία γραμμή, με τις περισσότερες να τις έχει ο Αλεξανδρόπουλος (7/14).

Δημιουργικά, η τριάδα των χαφ είχαν ποσοστό 78% στις εύστοχες μεταβιβάσεις τους. Αναλυτικότερα, ο Καμαρά είχε 30/44 (68%), όντας αυτός με τα περισσότερα «ρίσκα» στις πάσες του, ο Αλεξανδρόπουλος 24/29 (83%) και ο Έσε 30/34 (88%). Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Έλληνας μέσος, «πάτησε» και πολύ στην περιοχή των Άγγλών, έχοντας 3 τελικές και 0,37 xGoals.

Το «suis generis» χαρακτηριστικό του Φορτούνη

Ο Ολυμπιακός, με την μεσαία του γραμμή να λειτουργεί υποδειγματικά, κατάφερε να απελευθερώσει τους μεσοεπιθετικούς του (Φορτούνη, Ποντένσε), με αποτέλεσμα ο Τρικαλινός μέσος να πραγματοποιήσει 71 ενέργειες με την μπάλα, τις περισσότερες από οποιονδήποτε άλλον αγωνίστηκε στο Φαληρικό γήπεδο το βράδυ της Πέμπτης. Οι περισσότερες από αυτές, στην δεξιά πλευρά (και προς τα μέσα) των «ερυθρολεύκων», όπου με το μοναδικό του χαρακτηριστικό να κινείται ανάμεσα στις γραμμές να έχει ως αποτέλεσμα, το 1-0 των Πειραιωτών…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ