Αταλάντα – Λεβερκούζεν 3-0: Την «ξέρανε» με τον Λούκμαν και το σήκωσε

Αταλάντα – Λεβερκούζεν 3-0: Την «ξέρανε» με τον Λούκμαν και το σήκωσε

Με τον Αντεμόλα Λούκμαν να κάνει «πάρτι» και να σημειώνει χατ-τρικ, η Αταλάντα σκόρπισε την Μπάγερ Λεβερκούζεν με 3-0, κατακτώντας το Europa League.

Κυπελλούχος Ευρώπης η Αταλάντα! Η ομάδα του Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι «έσπασε» την αήττητη σεζόν που διένυσε η Μπάγερ Λεβερκούζεν και με τον συγκλονιστικό Αντεμόλα Λούκμαν ο οποίος σημείωσε χατ-τρικ, πήρε το Europa League επικρατώντας με 3-0.

Από την αρχή της αναμέτρησης οι «μπεργκαμάσκι» ήταν κυρίαρχοι, βρήκαν δύο γκολ πριν το ημίωρο και στη συνέχεια αμύνθηκαν εξαιρετικά, μην αφήνοντας χώρους στις «ασπιρίνες» οι οποίες δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν φάσεις. Έτσι οι Ιταλοί έφτασαν στη νίκη και κατέκτησαν το τρόπαιο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την Αταλάντα, αφού κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 12ο λεπτό της συνάντησης με δράστη τον Αντεμόλα Λούκμαν. Μετά από φάση διαρκείας, ο Τζαπακόστα έκανε το γύρισμα για το 1-0 με τον Νιγηριανό. Λίγο αργότερα, οι «μπεργκαμάσκι» έφτασαν και σε δεύτερο τέρμα ξανά με τον Λούκμαν 26′, για το 2-0, που ήταν και αποτέλεσμα ημιχρόνου. Συγκεκριμένα, ο 26χρονος φορ έκανε μια εντυπωσιακή ενέργεια και με έξοχο πλασέ σκόραρε.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με τη Λεβερκούζεν να έχει τον έλεγχο της κατοχής, αλλά να μην μπορεί να δημιουργήσει τις ευκαιρίες για να μπει ξανά στη διεκδίκηση της αναμέτρησης. Η Αταλάντα όμως είχε σε «ημιάγρια» κατάσταση τον Λούκμαν, ο οποίος στο 75ο λεπτό ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0, με ένα εκπληκτικό σουτ, για να ολοκληρώσει το χατ-τρικ. Τίποτα δεν άλλαξε στη συνέχεια, με τους Ιταλούς να φτάνουν στη νίκη και να σηκώνουν το βαρύτιμο τρόπαιο.

Αταλάντα (Γκασπερίνι): Μούσο, Τζιμσίτι, Χίεν, Κολάσινατς (46′ Σκαλβίνι), Τζαπακόστα (84′ Χάτεμπουρ), Έντερσον, Κουπμάινερς, Ρουτζέρι (90+2′ Τολόι), Ντε Κετελάρε (57′ Πάσαλιτς), Λούκμαν, Σκαμάκα (84′ Τουρέ)

Λεβερκούζεν (Αλόνσο): Κόβαρ, Στάνισιτς (46′ Μπονιφάς), Τα, Ταπσόμπα, Φρίμπονγκ (81′ Τέλα), Τζάκα, Παλάσιος (68′ Άντριχ), Ιντσάπιε, Βιρτς (81 Σικ), Γκριμάλντο (68′ Χλόζεκ), Αντλί

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ