Ντιναμό Μπρεστ-Ατρόμητος 4-3

Ντιναμό Μπρεστ-Ατρόμητος 4-3

Ο Ατρόμητος βρέθηκε από την κόλαση στον παράδεισο μέσα σε 20 λεπτά, μετατρέποντας το εις βάρος του 4-0 σε 4-3 και πλέον είναι φαβορί για την πρόκριση.

Από την κόλαση… στον παράδεισο ο Ατρόμητος που βρέθηκε πίσω στο σκορ με 4-0 και από το 74′ και μετά σκόραρε 3 γκολ για το τελικό 4-3. Η υπόθεση πρόκριση από εκεί που έμοιαζε αδύνατη, πλέον φαίνεται πολύ πιθανή, καθώς ο Ατρόμητος πρέπει πλέον να θεωρείται φαβορί.

Ο Ατρόμητος μπήκε πολύ νωθρά στο παιχνίδι και οι Λευκορώσοι δεν το άφησαν ανεκμετάλλευτο και με τη βοήθεια της έδρας, έκλεισαν από νωρίς τους Περιστεριώτες στα καρέ τους. Το 1-0 έγινε στο 5ο λεπτό με την άμυνα του Ατρόμητου να μην μπορεί να διώξει μετά από κόρνερ και ο Φιλίποβιτς από κοντά σκόραρε εύκολα.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, ο Ατρόμητος συνέχισε να είναι εκτός τόπου και χρόνου κι έτσι η Μπρεστ από το πουθενά κέρδισε πέναλτι στο 12’ όταν ο Φαμέγιε σέντραρε με τον Μάντσον να απλώνει το χέρι και να χαρίζει το πέναλτι. Ο Σαβίτσκι με εκτέλεση αλά Πανένκα έγραψε το 2-0 στο 13ο λεπτό.

Έτσι ο Ατρόμητος βρέθηκε από νωρίς να κυνηγάει ένα 2-0 που έδινε «φτερά» στους γηπεδούχους. Με τους Λευκορώσους να ελέγχουν εύκολα το παιχνίδι το πρώτο ημίχρονο πέρασε χωρίς κάποια άλλη καλή ευκαιρία. Η άμυνα του Ατρόμητου όμως έδειχνε την αστάθεια της. Η Ντιναμό Μπρεστ με τους Σαβίτσκι και Φαμέγιε ήταν συνεχώς απειλητική. Το δίδυμο στα αμυντικά χαφ του Ατρομήτου (Μάντσον και Μπουσουλάτζιτς) ήταν οι χειρότεροι παίχτες του γηπέδου. Με παθητικά μαρκαρίσματα άφηναν συνεχώς χώρους στην πλάτη τους πράγμα που έδινε το δικαίωμα στη Μπρεστ να δοκιμάζει συνεχώς κάθετες πάσες προς τους επιθετικούς.

To δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Νταμίρ Κάναντι να κάνει δύο αλλαγές, δείγμα της κακής εικόνας της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο. Από τον αγωνιστικό χώρο βγήκαν ο Βασιλακάκης και ο Μπρούνο και τις θέσεις τους πήραν οι Γαρουφαλιάς και Ενσικουλού. Ούτε αυτό όμως ήταν αρκετό, καθώς το παιχνίδι άρχισε από εκεί που το είχαμε αφήσει. Η Μπρεστ έλεγχε και με πίεση από ψηλά δεν άφηνε τον Ατρόμητο να πάρει ανάσα. Στο 61’ έγινε και το 3-0 για να σφραγιστεί η ανωτερότητα των Λευκορώσων και στο δεύτερο ημίχρονο. Το γκολ πέτυχε πάλι ο Σαβίτσκι, με μία φάση που θύμιζε πολύ το πρώτο γκολ. Μία παράλληλη χαμηλή σέντρα αυτή τη φορά πέρασε απ’ όλο τον κόσμο και ο Σαβίτσκι εύκολα έδωσε πλεονέκτημα τριών γκολ στη Μπρεστ.

Οι Περιστεριώτες συνέχιζαν να παραπαίουν και η Ντιναμό Μπρεστ έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο. Στο 70’ ο Σαβίτσκι ολοκλήρωσε το χατ τρικ του και με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 4-0.

Από εδώ και πέρα ξεκινάει ένα άλλο παιχνίδι. Ο Ατρόμητος «ξύπνησε» και στο 74’ από το πουθενά μείωσε σε 4-1. Μία τραγική έξοδος του τερματοφύλακα της Μπρεστ, ήταν αρκετή για να τσιμπήσει τη μπάλα ο Μανούσος και σε κενή εστία να πλασάρει εύστοχα βάζοντας τις βάσεις για τη συνέχεια.
Πλέον ήταν η σειρά της άμυνας των Λευκορώσων να «πελαγοδρομεί». Καμία σιγουριά στα μετόπισθεν της Μπρεστ που δυσκολευόταν να ανταπεξέλθει στην πίεση. Έτσι το 4-2 ήρθε στο 80’ όταν μετά από μία μακρινή σέντρα που δεν έδειχνε και τόσο επικίνδυνη, ο νεοαποκτηθέντας Μούγιακιτς παρενόχλησε τον Βερετίλο ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Ο Ατρόμητος όμως δεν σταμάτησε εκεί και συνέχισε να πιέζει. Στο 88’ ένα εκπληκτικό σουτ του Ευθύμη Κουλούρη, ο οποίος είναι δανεικός από τον ΠΑΟΚ, έστειλε την μπάλα στο «παράθυρο» της εστίας του Παβλιουτσένκο και έγραψε το τελικό 4-3.
Η ρεβάνς του Περιστερίου σε μία εβδομάδα έχει φαβορί κι αυτό πλέον είναι ο Ατρόμητος ο οποίος είναι καλύτερη ομάδα από τη Μπρεστ, αλλά οι Λευκορώσοι με το πρωτάθλημα τους να είναι στα μέσα έχει παιχνίδια στα πόδια της και είναι σίγουρα πιο έτοιμη.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ