Με Μπασάκσεχιρ ή Μπέρνλι ο Ολυμπιακός, αν περάσει την Λουκέρνη

Με Μπασάκσεχιρ ή Μπέρνλι ο Ολυμπιακός, αν περάσει την Λουκέρνη

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Μπασάκσεχιρ - Μπέρνλι στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ , αν προκριθεί εις βάρος της Λουκέρνης.

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται με την Λουκέρνη στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ και αν η ομάδα του Πειραιά πάρει την πρόκριση, θα αντιμετωπίσει στα πλέι οφ της διοργάνωσης τον νικητή του ζευγαριού Μπασάκσεχιρ – Μπέρνλι. Η κλήρωση έγινε το μεσημέρι και στον δρόμο των πειραιωτών θα βρεθεί η τουρκική ή η αγγλική ομάδα. Το πρώτο ματς θα διεξαχθεί στον Πειραιά στις 23 Αυγούστου και η ρεβάνς εκτός έδρας στις 30 του ίδιου μήνα.

Οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να είχαν πιο εύκολη κλήρωση αν κρίνει κάποιος από τις υπόλοιπες ομάδες που ήταν πιθανές αντίπαλοι των πειραιωτών. Η Μπασάκσεχιρ τερμάρισε στην τρίτη θέση του τουρκικού πρωταθλήματος κι αυτό λέει πολλά για την δυναμικότητα της ομάδας της Κωνσταντινούπολης. Μάλιστα ισοβάθμησε στην δεύτερη θέση με την Φενέρ ενώ είχε μόλις τρεις βαθμούς λιγότερους από την πρωταθλήτρια Γαλατά.

Δεν είναι τυχαίο πως η Μπασάκσεχιρ διεκδίκησε το πρωτάθλημα μέχρι το φινάλε. Οι Τούρκοι διαθέτουν ένα πολύ δυνατό ρόστερ με των Αρντά Τουράν να ξεχωρίζει. Δεν είναι μόνο πρώην παίχτης της Μπαρτσελόνα που μπορεί να κάνει τη διαφορά για τη Μπασάκσεχιρ. Ελχέρο Ελία,Έντιν Βίσκα, Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ καθώς και ο πρώην «ερυθρόλευκος» Μανουέλ Ντα Κόστα είναι επίσης κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές που στηρίζεται η τουρκική ομάδα σε ένα ρόστερ με αρκετούς έμπειρους τριαντάρηδες ποδοσφαιριστές.

Η Μπέρνλι έκανε εντυπωσιακή σεζόν πέρυσι στην Αγγλία, καθώς τερμάτισε στην έβδομη θέση της βαθμολογίας. Είναι κι αυτό ένα στοιχείο που φανερώνει πόσο καλή ομάδα είναι η υποψήφια αντίπαλος των ερυθρόλευκων. Η αγγλική ομάδα δέχεται δύσκολα γκολ, αλλά σκοράρει και δύσκολα γι αυτό παίχτες κλειδιά για την ομάδα του Σον Ντάις είναι οι Κρις Γουντ και Άσλι Μπαρνς, οι οποίοι πέρσι πέτυχαν 19 από τα 36 γκολ της ομάδας στη Πρέμιερ Λιγκ.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι το ενδιαφέρον των ερυθρόλευκων εστιάζεται στα παιχνίδια με την Λουκέρνη, με στόχο φυσικά την εξασφάλιση της πρόκρισης στα πλέι οφ του Γιουρόπα. Αν οι πειραιώτες καταφέρουν να πετύχουν τον στόχο τους, τότε θ’ ασχοληθούν με την Μπασάκσεχιρ ή την Μπέρνλι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ