«Κλείδωσε» η 11άδα για τη μάχη με τη Λουκέρνη

«Κλείδωσε» η 11άδα για τη μάχη με τη Λουκέρνη

Ο Πέδρο Μαρτίνς δοκίμασε ξανά την 11άδα του αγώνα με τη Λεγκανές και το αρχικό σχήμα με τη Λουκέρνη είναι πλέον ξεκάθαρο. Η τακτική, η πίεση στην άμυνα, οι ακραίοι που σεντράρουν και το... δεύτερο δοκάρι.

Ο Κώστας Φορτούνης το είπε με σιγουριά: Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί κόντρα στη Λουκέρνη, για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League. Πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά άλλωστε. Οι Ερυθρόλευκοι δεν αποτελούν ομάδα του… σωρού στην Ευρώπη. Και αυτό οφείλουν να το θυμούνται, τόσο οι ποδοσφαιριστές και ο προπονητής των Πειραιωτών, όσο και οι αντίπαλοι, οι οποίοι είναι αλήθεια ότι έχουν έρθει στην Ελλάδα με… περίσσιο αέρα, που δεν ταιριάζει στο ύψος και την ιστορία τους.

Σε μια νοκ άουτ σειρά, ωστόσο, εάν δεν δοθεί η απαραίτητη προσοχή, ελλοχεύει κίνδυνος σοβαρής «ζημιάς» και αυτό είναι κάτι που θέλει να αποφύγει ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο οποίος έχει αποφασίσει εδώ και σχεδόν 10 ημέρες ποια 11άδα θα χρησιμοποιήσει κόντρα στους Ελβετούς, τη δοκιμάζει-ετοιμάζει διαρκώς το τελευταίο διάστημα και αυτή την 11άδα θα δούμε και το βράδυ, στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Η 11άδα της αναμέτρησης με τη Λεγκανές δεν θα αλλάξει, παρά τις όποιες δοκιμές έκανε τις τελευταίες ημέρες ο Πορτογάλος. Ούτε ο ίδιος άλλαξε κάτι, άλλωστε, επιλέγοντας απλώς κάποιες δοκιμές με τον Τοροσίδη, τον Μεριά και τον Βρουσάι, οι οποίες, όμως, δεν θα εφαρμοστούν από την αρχή. Διότι η αρχική ενδεκάδα θα αποτελείτε εκτός (πολύ) συγκλονιστικού απροόπτου από τους: Γιαννιώτη, Ελαμπντελαουί, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκα, Καμαρά, Μποχαλάκη, Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλο, Φορτούνη και Γκερέρο.

Αυτούς τους 11 δοκίμασε και χθες ο Μαρτίνς, με αυτούς έκανε την τακτική, με αυτούς και τη δουλειά στις στημένες φάσεις. Μάλιστα, αυτό που έχει σημασία να τονιστεί είναι ότι ο Πορτογάλος δούλεψε σε μια σειρά από διαφορετικές συνθήκες που μπορεί να προκύψουν μέσα στον αγώνα. Το σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός θα πιέσει. Αλλά αυτό δεν είναι το σημαντικό. Διότι το βασικό ζητούμενο για τον προπονητή του είναι να πιέσει σωστά και κυρίως να «χτίσει» με σωστό τρόπο τις επιθέσεις του και να βρει δρόμους προς τα δίχτυα της Λουκέρνης. Με την ανάπτυξη να είναι το βασικό κομμάτι της τακτικής.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη Λουκέρνη, τώρα το βασικό χαρακτηριστικό της ομάδας του Ρενέ Βάιλερ είναι το γεμάτο βαθιές μπαλιές παιχνίδι της. Μάλιστα, ο βασικός τρόπος ανάπτυξής της είναι από τα άκρα. Με τους δύο εξτρέμ και τους μπακ να κάνουν σέντρες από… κάθε σημείο το γηπέδου, σημαδεύοντας κατά βάση το δεύτερο δοκάρι, όπου βρίσκεται συνήθως ένας από τους πανύψηλους επιθετικούς που διαθέτει η Λουκέρνη!

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει δουλέψει σε όλες τις λεπτομέρειες και το μεσημέρι θα δείξει και βίντεο στους παίκτες του, ώστε να εξηγήσει τη στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσουν στο παιχνίδι. Βίντεο που θα είναι το δεύτερο, μετά το πρόσφατο, με την παίκτη προς παίκτη ανάλυση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ