Το θηρίο ξύπνησε για τα καλά, ο Λάζαρος… συνεχίζει

Το θηρίο ξύπνησε για τα καλά, ο Λάζαρος… συνεχίζει

Ο Ολυμπιακός 3-1 τη Λουκέρνη, έκανε επίδειξη δύναμης και ποιότητας και εκτός έδρας, ισοπέδωσε τους Ελβετούς και δείχνει πανέτοιμος για τους ομίλους, αλλά και για να επιστρέψει στην κορυφή. Αλλα δύο γκολ ο «καυτός» Λάζαρος, σκόραρε πάλι ο Γκερέρο.

Δείγμα δεύτερο: Θετικό. Δεύτερη πειστική εμφάνιση, δεύτερη φορά που ο Ολυμπιακός βροντοφωνάζει ότι είναι εδώ, ισχυρός, πεινασμένος για αποδείξεις. Ότι είναι πανέτοιμος για να τα πάρει όλα, εντός και εκτός συνόρων. Οι Ερυθρόλευκοι δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης στη Λουκέρνη. Δεν έκαναν την ίδια λαμπερή παρουσία του πρώτου αγώνα, αλλά αυτή τη φορά ήταν ακόμη πιο πειστικοί!

Κυρίως, διότι έπαιξαν με μυαλό, με πλάνο και ψυχραιμία κόντρα σε μια ομάδα που δεν είχε τίποτε να χάσει και προσπαθούσε διαρκώς να αποδείξει… κάτι. Τελικά, αποδείχθηκε στον αγωνιστικό χώρο της «Swissporarena» ότι ο φετινός Ολυμπιακός είναι ομάδα φτιαγμένη για να επιστρέψει εκεί που ανήκει και αξίζει: στην κορυφή. Αλλά και εν προκειμένω, τουλάχιστον, στους ομίλους του Europa League. Καθώς όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος, οι Ερυθρόλευκοι επιβεβαίωσαν ότι έχουν αποκτήσει όλα τα απαραίτητα γρανάζια, για να λειτουργούν ως μια καλοκουρδισμένη μηχανή παραγωγής γκολ, επικρατήσεων και κορυφών. Αυτή ήταν άλλωστε εξ αρχής η στόχευση διοίκησης και προπονητή.

Όσο για τον αγώνα; Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος συνέχισε στον ξέφρενο ρυθμό του πρώτου. Πέτυχε ακόμη δύο γκολ με πανομοιότυπο τρόπο (τόσο, που φαίνεται ξεκάθαρα, πλέον, ότι δεν είναι απλή τύχη, αλλά θέμα δουλειάς) και έδειξε ότι η θέληση, σε συνδυασμό με την ποιότητα και την εμπειρία, είναι τα μεγάλα μυστικά του φετινού Ολυμπιακού. Που τα έχει όλα σε απόθεμα ενόψει της νέας σεζόν. Στα θετικά, το 3ο γκολ (και συνολικά 9ο έως τώρα) του ασταμάτητου Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο Γκερέρο, η νέα πολύ καλή εμφάνιση του Ντανιέλ Ποντένσε, αλλά και η σιγουριά που ανέδυε το σύνολο του Πέδρο Μαρτίνς. Ο οποίος δείχνει όσο περνούν οι ημέρες, ότι έχει ένα ξεκάθαρο πλάνο στο μυαλό του, που ήδη οι παίκτες αφομοιώνουν και αποτυπώνουν στο γρασίδι. Με το τελικό 7-1 στα δύο παιχνίδια με τη Λουκέρνη, να είναι ΚΑΙ δική του επιτυχία.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Από τα πρώτα λεπτά στην Ελβετία φάνηκε ποιος θα έχει το πάνω χέρι. Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων έκανε «θόρυβο» και οι Ερυθρόλευκοι, παρακάμπτοντας και τον κάκιστο αγωνιστικό χώρο, φανέρωσαν τη διάθεσή τους να παίξουν (και πάλι) ωραίο ποδόσφαιρο. Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήταν των γηπεδούχων. Με τον Σιρπφ να κάνει την κεφαλιά και την μπάλα να περνάει άουτ. Μετά από μόλις ένα λεπτό όμως, ο Γκερέρο κράτησε όμορφα την μπάλα, γύρισε στον Φορτούνη κι εκείνος με σουτ εν κινήσει σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Σάλβι. Στο 15’ ο πάντα κινητικός Καμαρά ελίχθηκε ωραία στο όριο της περιοχής και σούταρε δυνατά με τον πορτιέρε της Λουκέρνης να φωνάζει «παρών».

Ο Λάζαρος «καθάρισε»

Στο 23’ όμως τα «ψέματα» τελείωσαν. Ο Ομάρ έκανε την σέντρα από δεξιά, η μπάλα πέρασε από τον Γκερέρο και ο Λάζαρος με δύσκολη κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό. Κάπως έτσι ξεκίνησε ο χορός των γκολ… Στο 27’ ο Τσιμίκας έβγαλε καταπληκτική μπαλιά στον Γκερέρο, αυτός πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο, βρέθηκε απέναντι στον Σάλβι, πλάσαρε αλλά ο πορτιέρε των Ελβετών έσωσε την εστία του. Λίγο μετά την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου, ο Γιαννιώτης δεν δυσκολεύτηκε σε σουτ του Γκβίλια και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με το σκορ στο 1-0.

Το ίδιο ορεξάτοι οι Ερυθρόλευκοι και στην επανάληψη δεν σταμάτησαν να σκοράρουν επιχειρώντας καλά δομημένες επιθέσεις. Στο 51’ ο δαιμόνιος Ποντένσε έκλεψε την μπάλα, άλλαξε με τον Γκερέρο και έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής με την μπάλα να κοντράρει. Στο 59’ ο Λάζαρος έβγαλε πολύ ωραία πάσα στον Ομάρ, αυτός έβγαλε την σέντρα στον Ποντένσε, με τον Πορτογάλο να επιχειρεί το σουτ και τον Σάλβι να είναι και πάλι παρών! Παρών ήταν και στην επόμενη φάση ο κίπερ της Λουκέρνης, όμως ο Λάζαρος δεν συγχώρησε την αμυντική ολιγωρία των Ελβετών. Ο Βούκοβιτς σημάδεψε δοκάρι, ο Μιράντα έκανε την κεφαλιά – πάσα και ο Έλληνας εξτρέμ έστειλε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 του Ολυμπιακού.

Η «πινελιά» του Γκερέρο

Και επειδή η νέα ερυθρόλευκη «παράδοση» θέλει σκόρερ και τον Έλληνα διεθνή και τον Ισπανό στράικερ στο 68’ ο νεοσειλθών στον αγωνιστικό χώρο Φετφατζίδης άνοιξε εντυπωσιακά στον Ποντένσε, που έκανε το σουτ από πλάγια θέση με τον Σάλβι να αποκρούει και τον… Γκερέρο από κοντά να μην δυσκολεύεται να «γράψει» το 3-0 για τους Ερυθρόλευκους.

Από εκείνο το σημείο, ο ρυθμός στο ματς έπεσε ένα επίπεδο, χωρίς βέβαια οι Πειραιώτες να παραιτούνται από την πιθανότητα ενός ακόμα τέρματος. Στο 80’ μάλιστα ο Ποντένσε έδωσε ωραία στον Φετφατζίδη, που σούταρε δυνατά από πλάγια θέση, με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ. Στο 82ο λεπτό η Λουκέρνη έφτασε στο γκολ της τιμής, σε ένα χρονικό σημείο που οι Πειραιώτες είχαν χαλαρώσει πλήρως.  Μετά από ωραία επίθεση από τα αριστερά, τον Γιαννιώτη να εξουδετερώνει το πρώτο σουτ και τον Ντενμασάι με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι να διαμορφώνει το τελικό 3-1.

Ο Ολυμπιακός με δύο πειστικές εμφανίσεις στα πρώτα επίσημα ματς της σεζόν, πέτυχε τον πρώτο του στόχο, που είναι η πρόκριση στα play offs του Europa League. Εκεί περιμένει την Μπασακσεχίρ ή την Μπέρνλι με σκοπό φυσικά τους ομίλους της διοργάνωσης. Το περυσινό κεφάλαιο, ανήκει οριστικά στο παρελθόν και κάθε επίσημη αναμέτρηση θα έρχεται ως εχέγγυο αυτής της αλλαγής.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ: Σε ένα παιχνίδι που η πρόκριση είχε εν πολλοίς κριθεί, χάρη στο ευρύ 4-0 του πρώτου αγώνα, το κλειδί στην αναμέτρηση ήταν η όρεξη των παικτών. Η διάθεση να βρουν κίνητρα και να αποδείξουν ότι η νίκη είναι (και θα είναι) αυτοσκοπός σε κάθε ματς.

ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ: Ο Ολυμπιακός δέχθηκε το πρώτο του τέρμα, για το οποίο όμως η ευθύνη δεν βαραίνει κάποιον αποκλειστικά. Στα κακώς κείμενα μπορεί κάποιος να επισημάνει και το κάπως νωθρό ξεκίνημα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Και τα δύο, είναι δευτερεύοντα δεδομένου ότι το τέρμα ήρθε σε μια στιγμή που είχαν όλα κριθεί.

ΤΟ 10ΑΡΙ: Δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Ο διεθνής Έλληνας εξτρέμ δεν σταματάει να σκοράρει. Εκείνος, έκανε την αρχή και σήμερα. Εκείνος, διπλασίασε και τα τέρματα. Στα άξια αναφοράς και οι ερυθρόλευκες συνεργασίες. Ποντένσε – Γκερέρο, Ποντένσε- Φετφατζίδη στο δεύτερο μισό.

ΓΙΑΤΙ ΚΟΟΥΤΣ: Με την «συνταγή» του Γεώργιος Καραϊσκάκης παρέταξε την ομάδα ο Πορτογάλος και δεν λάθεψε. Το μοναδικό ερωτηματικό είναι η μη χρησιμοποίηση του Γιασίν Μερία, όμως αυτό έχει να κάνει με το ποσοστό ετοιμότητας του Τυνήσιου την οποία και γνωρίζει καλύτερα ο έμπειρος κόουτς.

ΓΗΠΕΔΟ: Swissporarena

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Kirill Levnikov (RUS) – Βοηθοί: Aleksei Vorontsov (RUS), Aram Petrosyan (RUS)

ΓΚΟΛ: 82′ Ντενμασάι/23′-60′ Χριστοδουλόπουλος, 68′ Γκερέρο

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φορτούνης (32’) – Άλβες (56’)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λουκέρνη (Βέιλερ): Σάλβι, Γκρέθερ, Αλβες, Σουλτζ, Σίντλερ, Βόκα, Γκβίλια (81′ Ντεμασάι), Σκβέβλι (Βούλφ), Σούρπφ, Ούγκρινιτς (67′ Βάργκας), Ελέκε

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Τσιμίκας, Μιράντα, Βούκοβιτς, Ομάρ, Καμαρά (72’ Τοροσίδης), Μπουχαλάκης, Φορτούνης (63’ Φετφατζίδης), Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλος, Γκερέρο (70’ Ανσαριφάρντ)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ