Ο Λάζαρος των ρεκόρ

Ο Λάζαρος των ρεκόρ

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έχει κάνει άκρως εντυπωσιακό ξεκίνημα με τα ερυθρόλευκα του Ολυμπιακού, το οποίο συνοδεύεται από τέσσερα ρεκόρ!

Ο κόσμος του Ολυμπιακού, τόσο στο Γεώργιος Καραϊσκάκης όσο και στην Ελβετία τραγούδησε ήδη κάμποσες φορές το «Είναι τρελός, είναι τρελός ο Λάζαρος». Αυτό είναι ίσως η μεγαλύτερη ανταμοιβή για έναν ποδοσφαιριστή. Πόσο μάλλον για έναν ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται με τη φανέλα της ομάδας που αγαπούσε από μικρός. Ναι, ναι ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ανήκει σε μια ολιγομελή λίστα παικτών που έχουν αγωνιστεί και για τους τρεις αποκαλούμενους «μεγάλους» του ελληνικού πρωταθλήματος.

Δίπλα από το όνομά του πολλοί βάζουν και το «γυρολόγος».  Επαγγελματίας είναι. Αυτή είναι η στυγνή αλήθεια. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όταν ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με την στρογγυλή θεά, δεν είχε μια προτίμηση. Δεν είχε θέση, σε μια συγκεκριμένη κερκίδα. Ε αυτή ήταν η ερυθρόλευκη κι αυτά δύσκολα αλλοιώνονται στο πέρασμα των χρόνων. Όμως ας μην πλατειάζουμε…

Δύο επίσημα παιχνίδια έχουν δώσει οι Ερυθρόλευκοι μέχρι στιγμής. Έχουν πετύχει επτά τέρματα, εκ των οποίων τα τέσσερα είναι δικά του. Με συγκεκριμένες κινήσεις. Επαναλαμβανόμενες με τρομερή ακρίβεια. Αποτέλεσμα δουλειάς, επιμονής και ταλέντου που έρχεται να τα «αγκαλιάσει». Τα ευρωπαϊκά τέρματα του 31χρονου Έλληνα εξτρέμ είναι ήδη ρεκόρ καριέρας για εκείνον. Είναι επίσης ρεκόρ για την ευρωπαϊκή Ιστορία των Πειραιωτών. Είναι ρεκόρ και για ποδοσφαιριστή οποιασδήποτε ελληνικής ομάδας.

Πιο αναλυτικά, στο παρελθόν (όσον αφορά τον Ολυμπιακό) μονάχα άλλοι τρεις άσοι κατάφεραν να σκοράρουν και στα δύο πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια τους με την ερυθρόλευκη ριγωτή. Οι θρυλικοί Χρήστος Καλτσάς,  Ηλίας Υφαντής και Υβ Τριαντάφυλλος. (Φυσικά είναι ο πρώτος Ερυρόλευκος που καταφέρνει να σκοράρει δις στις δύο πρώτες του συμμετοχές). Αναφορικά με τους προσωπικούς του αριθμούς, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος πέρυσι (2017/18), με τα κιτρινόμαυρα της ΑΕΚ, κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα τρεις φορές (απέναντι σε Κλαμπ Μπριζ και Ριέκα) στο ευρωπαϊκό «ταξίδι» της Ένωσης.

Αυτά τα τρία τέρματα ήταν η πιο παραγωγική του χρονιά στην Ευρώπη, αφού στο παρελθόν (2012/13) με τη φανέλα του Παναθηναϊκού σκόραρε δις κόντρα στην Μάδεργουελ και άλλη μία το 2009/10 κόντρα στη Ρόμα. Επίδοση που ξεπέρασε ήδη. Ο πολύπειρος εξτρέμ, έγινε επιπλέον ο πρώτος ποδοσφαιριστής που βάζει τέσσερα γκολ στα δύο πρώτα του ευρωπαϊκά ματς με φανέλα οποιασδήποτε ελληνικής ομάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ