Οι σημειώσεις του Πέδρο Μαρτίνς και η ανάλυση της Μπέρνλι

Οι σημειώσεις του Πέδρο Μαρτίνς και η ανάλυση της Μπέρνλι

Ο προπονητής των ερυθρόλευκων είδε από τις εξέδρες του Turf Moor το ματς της Μπέρνλι με την Γουότφορντ και έχει καλή εικόνα για την «ταυτότητα» της αντιπάλου των πειραιωτών. Διαβάστε από to10.gr τα σημεία που θα εστιάσει ο Μαρτίνς στην ανάλυση που θα κάνει στους παίκτες του.

Έχουμε επανειλημμένα αναφερθεί στη βαρύτητα που δίνει ο Πέδρο Μαρτίνς στην ανάλυση των αντιπάλων του Ολυμπιακού και γι’ αυτό τον λόγο ο προπονητής των πειραιωτών, πήγε στην Αγγλία και παρακολούθησε το ματς της Μπέρνλι με την Γουότφορντ.

Ο Πορτογάλος τεχνικός της ομάδας του λιμανιού έχει παρακολουθήσει dvd με στιγμιότυπα απ’ όλα τα επίσημα ματς της Μπέρνλι την φετινή περίοδο και μετά την παρακολούθηση του χθεσινού αγώνα από τις εξέδρες του turf moor, έχει σχηματίσει μια πολύ καλή εικόνα για τον τρόπο παιχνιδιού της αγγλικής ομάδας.

To10.gr σας αποκαλύπτει τις «σημειώσεις» του Πέδρο Μαρτίνς απ’ όσα παρακολούθησε χθες το μεσημέρι στην Αγγλία αλλά και τα στοιχεία στα οποία θα εστιάσει ο προπονητής των ερυθρόλευκων αναλύοντας στους παίκτες του τον τρόπο παιχνιδιού της αγγλικής ομάδας.

1.Η Μπέρνλι έπαιξε πολύ από τα δύο άκρα με προωθήσεις και των ακραίων αμυντικών, οι οποίοι έδιναν βοήθειες και στα εξτρέμ. Η αγγλική ομάδα έδειξε μάλιστα να παίζει περισσότερο από τα δεξιά κι αυτό σημαίνει πως οι δύο ακραίοι αμυντικοί του Ολυμπιακού, Τσιμίκας και Ελαμπντελαουί θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στα ανασταλτικά τους καθήκοντα. Σημαντικό ζητούμενο και για τους δύο μπακ της πειραϊκής ομάδας οι γρήγορες επιστροφές.

2.Η Μπέρνλι είναι ομάδα που παίζει με πολλές σέντρες. Οι παίκτες της κάνουν εύκολα γεμίσματα στην αντίπαλη περιοχή κι αυτό σημαίνει ότι οι δυο κεντρικοί αμυντικοί του Ολυμπιακού (πιθανότατα οι Βούκοβιτς, Μιράντα) θα έχουν πολύ δουλειά στον αέρα. Επίσης ένα στοιχείο στο οποίο θα ζητήσει μεγάλη προσοχή ο προπονητής του Ολυμπιακού είναι οι στατικές φάσεις.

3.Η Μπέρνι αιφνιδιάστηκε στο ξεκίνημα και των δύο ημιχρόνων από την Γουότφορντ. Δέχθηκε γκολ τόσο στο ξεκίνημα του αγώνα όσα και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους. Είναι κι αυτό ένα στοιχείο που θα θελήσει να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός στο πρώτο ματς με τους Εγγλέζους στον Πειραιά.

4.Η Μπέρνλι έκανε καλό πρώτο ημίχρονο. Με τρεξίματα και ένταση στο παιχνίδι της. Μια τυπική αγγλική ομάδα που δίνει έμφαση στην καλή φυσική κατάσταση κι αυτό είναι ένα σημείο που κάνει όλες τις αγγλικές ομάδες να ξεχωρίζουν λόγω και των μεγάλων απαιτήσεων που έχει η Πρέμιερ Λιγκ.

5.Ο Μαρτίνς θα ζητήσει από τους παίκτες του γρήγορη μεταφορά μπάλας. Αυτό θεωρεί σημείο «κλειδί» ο προπονητής των  ερυθρόλευκων για να μπορέσει ο Ολυμπιακός να διασπάσει την άμυνα των Άγγλων.

Ο τεχνικός των πειραιωτών θεωρεί πως όταν η άμυνα των Άγγλων είναι οργανωμένη είναι πιο δύσκολο να βρεθούν «διάδρομοι» κι αυτό ήταν ένα πρόβλημα που αντιμετώπισε σε πολύ μεγάλο βαθμό η Μπασάκσεχιρ στα δύο ματς με την αγγλική ομάδα. Γι’ αυτό τον λόγο ο Μαρτίνς θέλει να βρει ο Ολυμπιακός δημιουργία σε «ανοιχτό» γήπεδο.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ