Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού: Η μπαγκέτα του Φορτούνη και ο άρχοντας Βούκοβιτς

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού: Η μπαγκέτα του Φορτούνη και ο άρχοντας Βούκοβιτς

To10.gr αναλύει την παρουσία των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση με την Μπέρνλι και βγάζει το καπέλο στους πρωταγωνιστές της μεγάλης νίκης των Πειραιωτών.

Ανδρέας Γιαννιώτης
Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού πρέπει να είναι ψύχραιμος, συμμετοχικός στο παιχνίδι, καλός με τα πόδια, να ξέρει πότε να ανεβάσει και πότε να ρίξει τον ρυθμό, να ξέρει πώς και πότε πρέπει να ξεκινήσει η επίθεση και φυσικά να είναι καλός κάτω από τα δοκάρια. Ο Γιαννιώτης δεν έκανε κάποια μεγάλη επέμβαση χθες. Κυρίως, γιατί «έσβησε» όλες τις φάσεις που πήγαν να του δημιουργήσουν…

Ομάρ Ελαμπντελαουί
Ισως η (αναπάντεχη) μεταγραφή του καλοκαιριού για τον Ολυμπιακό μέχρι στιγμής. Η παλιά σπουδαία «έκδοση» του αρχηγού της Εθνικής Νορβηγίας, είναι πάλι εδώ. Ο Ομάρ ήταν πάλι εντυπωσιακός, δεν άφησε φάσεις από την πλευρά του και παρότι στην αρχή δυσκολεύτηκε με τη δύναμη που χρησιμοποίησαν οι Αγγλοι, ήταν για ακόμη ένα ματς εντυπωσιακός. Ουσιαστικός, με καλά μαρκαρίσματα και πολύ άριστη συνεργασία με τον Χριστοδουλόπουλο.

Ροντερίκ Μιράντα
Εχει ακούσει πολλά. Εφτασε μια ανάσα από το να βρεθεί εκτός Ολυμπιακού. Αλλά αυτό φαίνεται ότι ήταν το ηλεκτροσόκ που χρειαζόταν. Το παιχνίδι των Αγγλων, με τις ψηλές μπαλιές και τα γεμίσματα στην περιοχή, είναι το δικό του παιχνίδι. Και σε αυτό δεν μπορούσε να χάσει, όσο καλοί κι αν είναι οι επιθετικοί της Μπέρνλι. Δεν έχασε σχεδόν καμία μονομαχία, δεν έκανε λάθη με την μπάλα στα πόδια (το μεγάλο του «θέμα» έως τώρα) και στο 41′, έσωσε… σίγουρο γκολ διώχνοντας την μπάλα από τα πόδια του Γουντ, μέσα στη μικρή περιοχή.

Γιάγκος Βούκοβιτς
Ο απόλυτος άρχοντας του Ολυμπιακού στο παιχνίδι. Δεν έχασε ούτε μία μονομαχία από τα θηρία της Μπέρνλι. Καμία. Ο ηγέτης που έχει ανάγκη η ομάδα του Πειραιά στην άμυνα. Ηγέτης με τα όλα του. Δεν έκανε το παραμικρό λάθος. Μια από τις πλέον αψεγάδιαστες εμφανίσεις αμυντικού του Ολυμπιακού, εδώ και πολλά χρόνια. Με Σέρβο να δείχνει με πράξεις ότι ένας καλός παίκτης, ποτέ δεν χάνεται.

Κώστας Τσιμίκας
Κέρδισε τις περισσότερες μάχες από όσες έδωσε. Αλλά η απειρία του σε αυτό το επίπεδο τον έκανε να μείνει από δυνάμεις από το 80 και μετά. Αυτός ήταν και ο λόγος που αρκετές καλές προσπάθειες και ευκαιρίες για γκολ των Πειραιωτών έμειναν ημιτελείς σε αυτό το διάστημα. Ωστόσο έδειξε για ακόμη μία φορά ότι ο Ολυμπιακός έχει βρει μπακ για πολλά χρόνια.

Ανδρέας Μπουχαλάκης
Επέστρεψε έτοιμος. Σωματικά και πνευματικά. Ποιοτικός ήταν πάντα. Αλλά χθες απέδειξε ότι έχει ψυχή, κότσια και μετά την αγγλική εμπειρία του με τη Νότιγχαμ Φόρεστ, έχει αποκτήσει και τη σκληράδα που απαιτείται για να παίξεις ποδόσφαιρο στο κορυφαίο επίπεδο. Το ότι έκανε το 2-1, ήταν απλώς το επιστέγασμα μιας σπουδαίας εμφάνισης. Και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ο Μαρτίνς θα το βγάλει τόσο εύκολα από την εξίσωση της 11άδας, είτε πρόκειται για τον Νάτχο, είτε για οποιονδήποτε άλλον.

Μάντι Καμαρά
Το μηχανάκι του Ολυμπιακού. Μόλις 21 ετών. Απροετοίμαστος και άγουρος. Αλλά βαθιά ταλαντούχος. Ενα σπουδαίο ποδοσφαιρικό πρότζεκτ το οποίο ο σύλλογος το πιστεύει και το στηρίζει. Κατά τον Μαρτίνς, ο παίκτης που αυτή τη στιγμή… δεν βγαίνει από την 11άδα, καθώς με τα τρεξίματα και το τρανζίσιον που προσφέρει, απλώς είναι απαραίτητος. Το πέναλτι που του δόθηκε δεν ήταν. Αλλά λυτρώθηκε, καθώς το 3-1 έγινε με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος. Και η αντίδρασή του όταν ο Σλοβένος το έδωσε, ήταν ενδεικτική της πίεσης που ένιωσε. Στα 21 του!

Κώστας Φορτούνης
Δύο γκολ, μία ασίστ, μία κερδισμένη αποβολή, πληθώρα στιγμών μαγείας. Εχουμε γράψει πολλάκις ότι ο φετινός Φορτούνης (θα) είναι ο καλύτερος Φορτούνης που έχουμε δει ποτέ. Κόντρα στους σκληροτράχηλος, δυνατούς και γρήγορους Αγγλους, ο κορυφαίος Ελληνας ποδοσφαιριστής ήταν αυτό ακριβώς: Κορυφαίος. Ο καλύτερος του γηπέδου. Ενας χορευτής στο χορτάρι. Ένα ποδοσφαιρικό τέρας ποιότητας, δημιουργικής ικανότητας. Ο απόλυτος τρόμος των Αγγλων. Τα τρία δοκάρια με τη Λουκέρνη έγιναν δύο γκολ και μία ασίστ με την Μπέρνλι. More to come, που λένε και στο… χωριό του, στην πανέμορφη Καλαμπάκα.

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος
Μπορεί το γκολ που ήθελε να μην το πέτυχε, αλλά έκανε όλα τα υπόλοιπα. Εκπληκτικός και στα 80 λεπτά που αγωνίστηκε. Με τις ενέργειές του από δεξιά προκάλεσε τρομερά προβλήματα στους Αγγλους και όταν ο Ολυμπιακός τον χρειάστηκε, τα έκανε όλα σωστά και μόνο από ατυχία δεν σκόραρε και δεν έδωσε ασίστ.

Ντάνιελ Ποντένσε
Κάθε παιχνίδι που περνάει είναι καλύτερος. Και επιβεβαιώνει ότι ο Ολυμπιακός και το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι τυχεροί που τον έχουν. Ο Πορτογάλος δημιούργησε πέντε φάσεις για γκολ και δεν του δόθηκε ένα από τα πιο μαρς πέναλτι της φετινής χρονιάς. Δεν σκόραρε, αλλά προκάλεσε πανικό. Θέλει να βάλει γκολ και σε 1-2 φάσεις υπερέβαλλε. Αλλά οι μεγάλοι παίκτες σαν και του λόγου του, δικαιούνται να κάνουν το κάτι παραπάνω.

Μιγκέλ Ανχελ Γκερέρο
Για ακόμη μία φορά εντυπωσιακός. Η επιτομή του μαχητή. Μπορεί να μην σκόραρε, αλλά μπήκε σε δύο φάσεις, έκανε δύο καλές τελικές και με τα τρεξίματα και τις πρώτες μπάλες που κέρδισε, προκάλεσε φοβερή ανισορροπία σε μια άμυνα που δεν έχει συνηθίσει να χάνει κεφαλιές ούτε από τα θηρία της Πρέμιερ Λιγκ. Ο Γκερέρο δεν είναι θηρείο, μετά βίας περνάει το 1,80 μ. Αλλά είναι γίγαντας ψυχής και θέλησης. Και ποιότητας, βεβαίως.

Καρίμ Ανσαριφάρντ
Αγωνίστηκε κάτι παραπάνω από 10 λεπτά, διάστημα στο οποίο ο ρυθμός είχε πέσει. Ετρεξε, προσπάθησε να κινηθεί στους χώρους, αλλά δεν τροφοδοτήθηκε.

Γιάννης Φετφατζίδης
Αλλαξε τον MVP Φορτούνη, αλλά δεν μπορεί να κριθεί η παρουσία του, καθώς ο Ολυμπιακός στα τελευταία λεπτά επέλεξε να είναι πιο συντηρητικός.

Πέδρο Μαρτίνς
Ο Ολυμπιακός έχει τη δική του σφραγίδα έως τώρα. Ξέρει το ρόστερ του, τις δυνατότητες των ποδοσφαιριστών του, τι μπορεί να κάνει ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί ως σύνολο. Η σοβαρότητα και η ψυχραιμία του περισσεύουν και αυτό μεταδίδεται σε ολόκληρη την ομάδα. Ο Ολυμπιακός δέχθηκε μόνο μία φάση από τους πολύ επικίνδυνους Αγγλους και δέχθηκε γκολ από ένα πέναλτι που δεν υπήρχε. Διαβάζει ιδανικά τον αντίπαλο, ετοιμάζει ιδανικά τους παίκτες του. Αν μη τι άλλο, είναι ο αφανής πρωταγωνιστής του φετινού Ολυμπιακού…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ