Αυτό είναι το «Turf Moor», που θα διεξαχθεί το Μπέρνλι – Ολυμπιακός

Αυτό είναι το «Turf Moor», που θα διεξαχθεί το Μπέρνλι – Ολυμπιακός

Η πειραϊκή ΠΑΕ παρουσίασε στους Ελληνες φιλάθλους το γήπεδο της βρετανικής ομάδας, όπου θα διεξαχθεί απόψε στις 21:45 η ρεβάνς των δύο ομάδων, για τα πλέι οφ του Europa League.

Ο Ολυμπιακός την περασμένη εβδομάδα κέρδισε στο Καραϊσκάκη την Μπέρνλι με 3-1 και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στους ομίλους του Europa League. Οι Ερυθρόλευκοι απόψε στις 21:45 θα αναμετρηθούν στο «Turf Moor» με τη βρετανική ομάδα, με στόχο να υπερασπιστούν το αποτέλεσμα του πρώτου παιχνιδιού και να σφραγίσουν την παρουσία τους στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η πειραϊκή ΠΑΕ λίγες ώρες πριν την έναρξη της αναμέτρησης, παρουσίασε στους Ελληνες φιλάθλους το γήπεδο της Μπέρνλι, όπου θα διεξαχθεί απόψε η ρεβάνς των δύο ομάδων για τα πλέι οφ του Europa League.  «Η ιστορία του Turf Moor ξεκινάει το 1833, όταν και ιδρύθηκε η ομάδα κρίκετ της Μπέρνλι. Στον χώρο αυτό διοργανώνονταν και ιπποδρομίες, αργότερα, ενώ στη συνέχεια, η ομάδα κάλεσε το ποδοσφαιρικό τμήμα της Μπέρνλι, ώστε να αγωνίζεται στο Calder Vale, ένα γήπεδο ακριβώς δίπλα από αυτό που παιζόταν κρίκετ», αναφέρουν οι Ερυθρόλευκοι μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου για την παρουσίαση του «Turf Moor»

Ο Ολυμπιακός μας νίκησε με 3-1 τη Μπέρνλι στο «Γ. Καραϊσκάκης» και πλέον έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στους ομίλους του UEFA Europa League. Στόχος δεν είναι άλλος από το να παρουσιάσει η ομάδα μας ένα εξίσου καλό πρόσωπο και να μπορέσει να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης και να συνεχίσει την ευρωπαϊκή της πορεία!

Όλο αυτό, μόνο εύκολο δεν θα είναι, κόντρα σε μία ομάδα που προέρχεται από ένα εκ των κορυφαίων πρωταθλημάτων του πλανήτη, αλλά οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς είναι προετοιμασμένοι, έχοντας «διαβάσει» αρκετά καλά την αντίπαλό τους. Ο δρόμος για τους ομίλους λοιπόν, περνάει από αγγλικό έδαφος και συγκεκριμένα από το «Turf Moor», την έδρα της Μπέρνλι.

Πάμε όμως, να μάθουμε μερικές πληροφορίες για το γήπεδο που θα φιλοξενήσει τον Θρύλο μας!

Η ιστορία του «Turf Moor» ξεκινάει το 1833, όταν και ιδρύθηκε η ομάδα κρίκετ της Μπέρνλι. Στον χώρο αυτό διοργανώνονταν και ιπποδρομίες, αργότερα, ενώ στη συνέχεια, η ομάδα κάλεσε το ποδοσφαιρικό τμήμα της Μπέρνλι, ώστε να αγωνίζεται στο Calder Vale, ένα γήπεδο ακριβώς δίπλα από αυτό που παιζόταν κρίκετ. Στις 17 Φεβρουαρίου, λοιπόν, έλαβε χώρα ο πρώτος αγώνας ποδοσφαίρου (Μπέρνλι – Ρότενσταλ 3-6).

Αρκετά χρόνια αργότερα και πιο συγκεκριμένα το 1996, η έδρα των «Clarets», όπως είναι λογικό, αναδομήθηκε και πήρε τη σημερινή της μορφή. Η χωρητικότητά της ανέρχεται στις 21.940 θέσεις, και κάθε μία από τις τέσσερις εξέδρες έχουν διαφορετικό όνομα. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τις Bob Lord Stand, David Fishwick Stand, James Hargreaves Stand και Jimmy McIlroy Stand, ενώ η θέση των οπαδών των φιλοξενούμενων ομάδων είναι το Cricket Field Stand (David Fishwick Stand) που είναι και το πιο παλιό και ιστορικό τμήμα των κερκίδων του γηπέδου. Το γήπεδο είναι δομημένο έτσι, ώστε να προσφέρει μία θέση για κάθε τρεις κατοίκους της πόλης, κάτι το οποίο καθιστά το «Turf Moor» μοναδικό, αφού καμία άλλη ομάδα του πρωταθλήματος δεν έχει καταφέρει κάτι ανάλογο.

Το James Hargreaves Stand είναι η μεγαλύτερη εξέδρα του γηπέδου (8.704 θέσεις) κι από εκεί γίνονται οι μεταδόσεις των παιχνιδιών. Λίγο πιο δίπλα είναι οι θέσεις των ΜΜΕ. Στην ίδια εξέδρα κάθονται και τα μέλη της «Suicide Squad», που είναι οι φανατικοί οπαδοί της Μπέρνλι! Ο χώρος μεταξύ του πάνω και κάτω διαζώματος, χρησιμοποιείται για διάφορες εκδηλώσεις της ομάδας, ενώ στις σουίτες και στο σαλόνι τελούνται και πολιτικοί γάμοι.

Στη γωνία μεταξύ των κερκίδων James Hargreaves Stand και Jimmy McIlroy Stand βρίσκεται μία γιγαντοοθόνη 36 τ.μ.. Ο χώρος στάθμευσης βρίσκεται πίσω από το James Hargreaves Stand και περιλαμβάνει μια μεγάλη αίθουσα για άθληση, γυμναστήριο και εγκαταστάσεις πινκ-πονγκ. Εκτός του γηπέδου κι ανάμεσα στις Jimmy McIlroy Stand και τον Bob Lord Stand βρίσκεται η μπουτίκ του συλλόγου, το «Clarets Superstore», ενώ πάνω από αυτό βρίσκονται και ορισμένα από τα γραφεία των ανθρώπων της Μπέρνλι.

Όποιος επιθυμεί μπορεί να ξεναγηθεί στο γήπεδο και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ζήσει μια πάρα πολύ όμορφη εμπειρία, μιας και θα δει από κοντά τις εγκαταστάσεις του συλλόγου. Ενήλικες και ανήλικοι (κάτω των 16 ετών), εισέρχονται στο γήπεδο πληρώνοντας ένα εισιτήριο το οποίο κοστίζει 10 και 5 λίρες αντίστοιχα και μπορούν να δουν αρκετούς χώρους όπως την αίθουσα «1882 Lounge», το σαλόνι του προέδρου, την τροπαιοθήκη, τους χώρους των φιλοξενούμενων, τα αποδυτήρια των γηπεδούχων, τη φυσούνα κ.α..

Προς τα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας, οι άνθρωποι της Μπέρνλι έφεραν στο φως στοιχεία για εκ νέου ανακατασκευή της έδρας τους. Οι μακέτες που παρουσιάστηκαν έδειχναν πως το νέο γήπεδο θα περιέχει ένα πολυόροφο parking, μεγάλο εμπορικό κέντρο, ξενοδοχείο, προπονητικές εγκαταστάσεις και χώρο για τις ακαδημίες. Όλα είχαν δρομολογηθεί και στόχος ήταν να ξεκινήσουν τα έργα το 2008, ωστόσο αυτό δεν έγινε ποτέ, με το θέμα να μπαίνει στο… ψυγείο, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και του υποβιβασμού της ομάδας.

Το κόστος του γηπέδου ανέρχεται στα 5,3 εκατομμύρια λίρες (£). Τέλος, η έδρα των «Clarets» είναι εύκολα προσβάσιμη. Βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της πόλης και οι επισκέπτες μπορούν να μεταβούν εκεί είτε με αυτοκίνητο, είτε με τα ΜΜΜ. Πιο συγκεκριμένα η μετακίνηση καθίσταται ιδιαίτερα εύκολη χάρη στον σιδηροδρομικό σταθμό της περιοχής, με την κοντινότερη διαδρομή να είναι αυτή μέσω του Burnley Manchester Road, αλλά και χάρη στα λεωφορεία. Το «Turf Moor», άλλωστε, βρίσκεται αρκετά κοντά στον σταθμό λεωφορείων του Μπέρνλι.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ