Μπέρνλι – Ολυμπιακός 1-1

Μπέρνλι – Ολυμπιακός 1-1

O Ολυμπιακός άντεξε στην ασφυκτική πίεση της Μπέρνλι, πέρασε δύσκολες στιγμές όμως έφυγε από το Turf Moor με το 1-1 έχοντας τον σκόρερ Ποντένσε σε σπουδαία βραδιά και είναι στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ!

Στην Αγγλία ποτέ δεν υπάρχει… εύκολο ματς. Ο Ολυμπιακός το ένοιωσε για τα καλά στο Turf Moor περνώντας πολύ δύσκολες στιγμές όμως άντεξε στην αγγλική πίεση, έμεινε όρθιος και πήρε το εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ μετά το 1-1. Με τον Ποντένσε να κάνει σπουδαία εμφάνιση και να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με τα ερυθρόλευκα (83΄) οι Πειραιώτες βρήκαν απάντηση στις απανωτές ευκαιρίες της Μπέρνλι και την Παρασκευή θα μάθουν τους αντιπάλους τους στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Το European Dream ξεκινάει τώρα για τα καλά για τον Ολυμπιακό που μπορεί στην Αγγλία να μην συνέχισε τις εξαιρετικές ευρωπαικές εμφανίσεις του, αλλά πήρε αυτό που ήθελε και έθεσε εις πέρας τον μεγάλο καλοκαιρινό στόχο. Και η συνέχεια θα είναι ακόμη καλύτερα με έναν Ολυμπιακό ακόμη πιο ισχυρό με τα «μπαμ» που έρχονται!

Μπήκε καλά αλλά…

Το ματς ξεκίνησε με καλές προυποθέσεις για τον Ολυμπιακό καθώς βρήκε στα πρώτα λεπτά χώρους για να παίξει στην κόντρα χωρίς όμως να τους εκμεταλλευτεί. Όσο κυλούσε το ματς τόσο όμως άλλαζε η εικόνα του με τους Άγγλους να παίζουν συνεχώς με την μπάλα ψηλά και να κερδίζουν τους ερυθρόλευκους δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις με πρώτη και καλύτερη στο 22΄όταν το λάθος του Ομάρ δεν μπόρεσε από κοντά με κεφαλιά ο Βόουκς να το εκμεταλλευτεί. Η πίεση των Άγγλων συνεχίστηκε με αποτέλεσμα να έρθουν άλλες δύο πολύ καλές στιγμές (29΄, 30΄) με τον Ολυμπιακό να κρατάει το μηδέν και να απαντάει με την ευκαιρία του Ποντένσε στο 33΄. Ο Πορτογάλος ήταν ο παίκτης που μπορούσε να ταλαιπωρήσει τους Άγγλους δημιουργώντας προυποθέσεις και χάνοντας άλλη μια σπουδαία ευκαιρία στο 40΄για να έρθει η «απάντηση» της Μπέρνλι στο 43΄με το χαμένο τετ α τετ του Μπάρνς.

«Εφιάλτης» στην επανάληψη αλλά… ΠΟΝΤΕΝΣΕ!

Αν στο πρώτο ημίχρονο υπήρξε ένα διάστημα για τους Άγγλους που πίεσαν τον Ολυμπιακό στην επανάληψη το ματς μετατράπηκε σε παράσταση για ένα ρόλο και σε… εφιάλτη για τους ερυθρόλευκους. Οι Άγγλοι κυριάρχησαν κατά κράτος χάνοντας τη μια ευκαιρία μετά την άλλη στο πρώτο 10λεπτο με δοκάρι του Βόουκς (48’), τον Μακλίν στο 52΄με τον Γιαννιώτη να αποκρούει εντυπωσιακά και τον Μπάρνς στο 55΄μετά από τραγικό λάθος της άμυνας που έχασε για τα καλά την συνοχή της. Η κόντρα με τον Φορτούνη στο 61΄δεν έφερε κάτι καλό για τον Ολυμπιακό που συνέχισε να έχει παθητικό ρόλο την ώρα όμως που, τουλάχιστον οι Άγγλοι δεν έβρισκαν πια τόσο εύκολα τον δρόμο για να απειλήσουν την εστία του Γιαννιώτη. Στο 82΄ένα λάθος του Μπουχαλάκη, ευτυχώς, δεν το πλήρωσε ο Ολυμπιακός με τον Βύντρα να πλασάρει άουτ σε κενή εστία και ένα λεπτό μετά ήρθε η ώρα του Ποντένσε. Ο Πορτογάλος που ήταν εξαιρετικός εκμεταλλεύτηκε την κόντρα του Ολυμπιακού και μετά από καλή συνεργασία, Χασάν-Φορτούνη πλάσαρε από κοντά και έκανε το 0-1 τελειώνοντας την πρόκριση! Το διπλό όμως δεν μπόρεσε να το κρατήσει ο Ολυμπιακός με τον Βύντρα στο 86΄να ισοφαρίζει μετά από φάση διαρκείας και να διαμορφώνει το τελικό 1-1 που με βάση, την όχι καλή εικόνα που είχε ο Ολυμπιακός, αδικεί τους Άγγλους. Όμως αυτά τα ματς τα κρίνουν οι σπουδαίοι παίκτες όπως ο Ποντένσε που την κατάλληλη στιγμή μίλησε.

Το κλειδί: Ο Ολυμπιακός άντεξε σε ένα μεγάλο διάστημα πίεσης από τους Άγγλους και έχοντας και την τύχη μαζί του κράτησε ανέπαφη την εστία του έως το 87΄και αφού πρώτα ο Ποντένσε είχε κάνει το 0-1.

Το10αρι: Ο Ποντένσε έκανε μεγάλο ματς πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με τα ερυθρόλευκα. Ήταν με διαφορά ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού ταλαιπωρώντας τους Άγγλους κάθε φορά που είχε την μπάλα.

Γιατί κόουτς: Η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός «φώναζε» πως έχει πρόβλημα με την μπάλα ψηλά σε όλη την διάρκεια του αγώνα ενώ από την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου έως και το 60΄ έζησε πολύ δύσκολες στιγμές. Παρότι ο Καμάρα δεν ήταν καλός, ο Ομάρ είχε σοβαρά προβλήματα όπως και ο Τσιμίκας ενώ ο Μιράντα έχασε όλες σχεδόν τις εναέριες μάχες ο Μάρτινς έμεινε πιστός στις επιλογές του χωρίς να κάνει γρήγορα κάποια αλλαγή. Εν τέλει βεβαίως δικαιώθηκε αλλά ίσως θα μπορούσε κάτι να αλλάξει με μια αλλαγή.

Στον πάγκο: Ο Ολυμπιακός δεν είχε την εικόνα που μας είχε συνηθίσει έως τώρα. Ήταν μακριά από τον καλό τους εαυτό οι περισσότεροι παίκτες του. Κακό ματς από τον Ομάρ (ειδικά στο πρώτο), δεν τα κατάφερε ο Καμαρά, έχασε «μάχες» ο Μιράντα, δεν βοήθησε ο Λάζαρος και ο Γκερέρο ενώ στο δεύτερο ταλαιπωρήθηκε και ο Μπουχαλάκης.

ΜΠΕΡΝΛΙ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-1
ΗΜΙΧΡΟΝΟ: 0-0

Σκόρερ: 83΄Ποντένσε, 86΄Βύντρα
Κίτρινες: 63΄Γουέστγουντ, 67΄Τσιμίκας, 78΄Γιαννιώτης, 79΄ Μπάρντσλεϊ, 87΄Μπουχαλάκης, 88΄Μι
Αποβολές:
Δοκάρι: 48΄Βόουκς
Διαιτητής: Κασάι
Βοηθοί: Ρίνγκ, Τοτ

Μπέρνλι (Σον Ντάις): Χίτον, Τέιλορ, Μπάρντσλεϊ, Λονγκ, Μι, Λένον (75’ Κόρκ), Χέντρικ, Γουέστγουντ, ΜακΝιλ (75΄Γουντ), Βόουκς, Μπαρνς (65΄Βύντρα)

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Φορτούνης (88΄Τοροσίδης), Ποντένσε (94΄Σισέ), Χριστοδουλόπουλος, Γκερέρο (71΄Χασάν)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ