Οι δύο ομαδάρες και η έκπληξη των προκριματικών

Οι δύο ομαδάρες και η έκπληξη των προκριματικών

Αυτά είναι τα προφίλ των Μίλαν, Ρεάλ Μπέτις και Ντούντελαντζ, που θα τεθούν αντιμέτωπες με τον Ολυμπιακό στον έκτο όμιλο του Europa League.

Μια από τις χειρότερες δυνατές κληρώσεις έτυχε στον Ολυμπιακό, παρά το γεγονός ότι οι Ερυθρόλευκοι βρέθηκαν στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας του Europa League το μεσημέρι της Παρασκευής (31/08). Συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες θα τεθούν αντιμέτωποι με τη Μίλαν και τη Ρεάλ Μπέτις στον έκτο όμιλο του Europa League, αλλά και την Ντούντελαντζ από το Λουξεμβούργο. Η ελληνική ομάδα αναμένεται να κοντραριστεί τόσο με τους Ισπανούς όσο και με τους Ιταλούς για το εισιτήριο στη φάση των 32 του θεσμού.

Μίλαν

Η Μίλαν δεν έκανε τις «τρέλες» του καλοκαιριού του 2017, όταν είχε ξοδέψει περισσότερα από 100.000.000 ευρώ στο μεταγραφικό παζάρι, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως έμεινε… ήρεμη στη διάρκεια της θερινής περιόδου. Κάθε άλλο. Οι Ιταλοί απέκτησαν μεταξύ άλλων τους Καλντάρα, Κατσιγέχο, Ιγκουαΐν, Μπακαγιόκο, Λασάλτ, Ρέινα και Χαλίλοβιτς, ξεφορτώθηκαν πολλούς παίκτες οι οποίοι δεν υπολογίζονταν από τον Τζενάρο Γκατούζο, αλλά είδαν και τους Λεονάρντο Μπονούτσι και Νίκολα Κάλινιτς να αποχωρούν για Γιουβέντους και Ατλέτικο Μαδρίτης αντίστοιχα. Οι Ροσονέρι ευελπιστούν σε μία σαφώς καλύτερη σεζόν από την προηγούμενη, στη διάρκεια της οποίας αποκλείστηκαν στη φάση των 16 του Europa League από την Άρσεναλ και τερμάτισαν στην έκτη θέση της Serie A.

Δεν αποτελεί μυστικό, πάντως, ότι προτεραιότητά τους αποτελεί η καλή εγχώρια πορεία, με την ευρωπαϊκή, ειδικά από τη στιγμή που δεν δίνουν το «παρών» στο Champions League, να περνάει σε δεύτερη μοίρα. Ο Ιγκουαΐν αναμένεται να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο, θέλοντας ταυτόχρονα να αποδείξει στη Γιουβέντους ότι έκανε λάθος με την περίπτωσή του, τη στιγμή που μεγαλύτερα ερωτηματικά είναι οι Μπακαγιόκο, Χαλίλοβιτς και ο αποκτηθέν από το προηγούμενο καλοκαίρι, Τσαλχάνογλου. Το ρόστερ της είναι άκρως ποιοτικό και ο πρώην τεχνικός του ΟΦΗ είναι υπεύθυνος για να το «δέσει» και να παρουσιάσει ένα σύνολο ανταγωνιστικό σε κάθε διοργάνωση που θα συμμετάσχει.

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Τζ. Ντοναρούμα, Πλιζάρι, Ρέινα. Αν. Ντοναρούμα.

Αμυντικοί: Ρομανιόλι, Καλντάρα, Μουσάτσιο, Ζαπάτα, Σίμιτς, Ροντρίγκες, Στρίνιτς, Κόντι, Καλάμπρια, Αμπάτε.

Μέσοι: Μπακαγιόκο, Μπίγλια, Μοντολίβο, Κεσιέ, Μποναβεντούρα, Μπερτολάτσι, Μάουρι, Λασάλτ, Χαλίλοβιτς, Τσαλχάλογλου, Μπορίνι, Σούσο.

Επιθετικοί: Καστιγέχο, Ιγκουαϊν, Κουτρόνε.

Ρεάλ Μπέτις

Με τη μεταγραφή του Γουίλιαμ Καρβάλιο (20.000.000 ευρώ) και την παραχώρηση του Φαμπιάν Ρουίζ στη Νάπολι (30.000.000) να μονοπωλούν τη μεταγραφική δραστηριότητα της Ρεάλ Μπέτις, οι Ισπανοί ευελπιστούν σε μια εξίσου καλή πορεία με την περσινή, στη διάρκεια της οποίας τερμάτισαν στην έκτη θέση της La Liga, αποτελώντας τη μεγαλύτερη έκπληξη της κατηγορίας. Διαθέτει ορισμένους εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές, όπως οι Τέγιο, Γκουαδράδο, Κανάλες, Ινούι και Σανάμπρια. Να κινδυνέψει με υποβιβασμό σχεδόν αποκλείεται, επομένως ενδέχεται να τη δούμε να ποντάρει στο Europa League για να διακριθεί.

Χάρη στην άφιξη του Κικέ Σετιέν το καλοκαίρι του 2017, η Μπέτις έχει ανεβάσει το κατακόρυφα επίπεδό της και όχι μόνο αποτελεί ομάδα – φόβητρο για οποιονδήποτε εντός Ισπανίας, αλλά αποδίδει και το πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο, πίσω φυσικά από τις μεγάλες δυνάμεις που διεκδικούν τον τίτλο της La Liga. Αναμένεται να αποτελέσει ισχυρό εμπόδιο για τον Ολυμπιακό και είναι ικανή να διεκδικήσει μέχρι και την πρωτιά.

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Λόπεθ, Ρόμπλες.

Αμυντικοί: Μπάρτρα, Μάντι, Σίντνει, Φεντάλ, Φίρπο, Γκερέρο, Μπαραγκάν.

Μέσοι: Καρβάλιο, Γκαρσία, Γκουαδράδο, Μπράσανατς, Μπουντεμπούζ, Κανάλες, Ναρβάες, Ινούι, Τέγιο, Χοακίν.

Επιθετικοί: Σανάμπρια, Μορόν, Λεόν, Αλεγκρία.

Ντουντελάντζ

Η Ντουντελάντζ είναι προφανώς η πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου και μία εκ των πιο αδύναμων όλων όσων συμμετέχουν στους ομίλους του Europa League. Είναι ενδεικτικό ότι, σύμφωνα με το Transfermarkt, δεν υφίσταται στο ρόστερ της ποδοσφαιριστής με αξία άνω των 250.000 ευρώ! Έχει πολλές διαφορετικές εθνικότητες στο έμψυχο δυναμικό της, ενώ αστέρια της θεωρούνται ο τερματοφύλακας Μπονεφόι, ο πολύπειρος κεντρικός αμυντικός Μπίσεβατς και ο 21χρονος μεσοεπιθετικός Λέον Ζένσεν (δανεικός από τη Βέρντερ Βρέμης).

Ωστόσο, αυτό που προσελκύει περισσότερο το ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι στην άκρη του πάγκου της έχει τον 37χρονο (!) Ντίνο Τοπμόιλερ, ο οποίος έχει αναλάβει τα ηνία από το καλοκαίρι του 2016 και έκτοτε ωθεί προς τα μπροστά την ομάδα από το Λουξεμβούργο. Την περασμένη σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα και προκρίθηκε στον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League, όπου αποκλείστηκε από την ουγγρική Βίντι, την οποία εν συνεχεία απέκλεισε η ΑΕΚ. Στη φάση των προκριματικών του Europa League απέκλεισε κατά σειρά τις Ντρίτα, Λέγκια Βαρσοβίας και Κλουζ.

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Μπονεφόι, Ζούμπερτ, Φρίσινγκ, Πέρκονς.

Αμυντικοί: Εσποσίτο, Γκονσάλβες, Μπίσεβατς, Μάλγκετ, Πρέμπεχ, Σνελ, Ντραμέ, Σκεντέροβιτς, Ελ-Χριτί, Μέλισε, Ντε Σόουσα, Ζορντάνοβ.

Μέσοι: Κακόκο, Κρουζ, Κρούσκα, Μπενζουϊέν, Ζένσεν, Πόκαρ, Στολζ, Κουτουριέρ, Κενιά, Πρότιν, Σινάνι, Γιέγιε.

Επιθετικοί: Τούρπελ, Πέρεζ, Ιμπραϊμοβιτς, Άγκονιτς, Στουμπφ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ