Το μεγαθήριο, η υπολογίσιμη Μπάτε και η γνώριμη Βίντι

Το μεγαθήριο, η υπολογίσιμη Μπάτε και η γνώριμη Βίντι

Ένα μεγαθήριο και δύο βατές ομάδες έβγαλε η κλήρωση του Europa League στον όμιλο του ΠΑΟΚ.

Τσέλσι, Μπάτε Μπορίσοφ και Βίντι έφερε η κλήρωση των ομίλων του Europa League στο δρόμο του ΠΑΟΚ με φόντο μία θέση στους «32» της διοργάνωσης.

Η κλήρωση διεξήχθη στο Μονακό με τον Δικέφαλο να εκπροσωπείται από τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Χρυσόστομο Γκαγκάτση.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στον τελευταίο όμιλο και βρήκε την Τσέλσι, έτσι θα ταξιδέψει στο Λονδίνο για να αντιμετωπίσει τρίτη διαφορετική ομάδα μετά τις Άρσεναλ (1997) και Τότεναμ (2011).

Επιστροφή και στη Λευκορωσία για τον Δικέφαλο, που θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Μπάτε Μπορίσοφ (μετά από το Ντινάμο Μινσκ το 2014), μία σκληρή ομάδα, με παρουσίες και στο Champions League.

Τέλος η ούγγρικη Βίντι (την οποία απέκλεισε η ΑΕΚ στα play-offs του Champions League) συμπλήρωσε τον όμιλο, από το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας.

ΟΜΑΔΑ CHAMPIONS LEAGUE Η ΤΣΕΛΣΙ

Η Τσέλσι είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του φετινού Europa League. Είναι ξεκάθαρα μια ομάδα επιπέδου Champions League, το οποίο είχε κατακτήσει το 2012, ενώ το 2013 είχε πάρει και το Europa League.

Έχει στεφθεί έξι φορές πρωταθλήτρια Αγγλίας, οκτώ φορές Κυπελλούχος (με τελευταία κατάκτηση την περσινή), ενώ έχει πάει και πέντε Λιγκ Καπ.

Τα τελευταία 15 χρόνια με την παρουσία του πάμπλουτου Ρόμαν Αμπράμοβιτς στην ιδιοκτησία της έχει ζήσει τις πιο ένδοξες στιγμές της ιστορίας της.

Φέτος αποχώρησε από τη θέση του προπονητή ο Αντόνιο Κόντε και τα ηνία ανέλαβε ένας άλλος Ιταλός, ο Μαουρίτσιο Σάρι (πριν ήταν στη Νάπολι).

Η Τσέλσι ξεκίνησε την φετινή Premier League με 3/3 νίκες επί των Χάντερσφιλντ (0-3), Άρσεναλ (3-2) και Νιουκάστλ (1-2).

Οι «μπλε» του Λονδίνου κράτησαν το βασικό τους κορμό και τα περισσότερα αστέρια τους.

Η πιο σημαντική αλλαγή του ρόστερ της ήταν κάτω από τα δοκάρια της, με τον Τίμπο Κουρτουά να πηγαίνει στη Ρεάλ Μαδρίτης και στη θέση του, να έρχεται ο Κέπα από την Αθλέτικ Μπιλμπάο, έναντι 40 εκ. ευρώ!

Ακόμη απέκτησε τον 26χρονο Βραζιλιάνο μέσο Ζορζίνιο από την Νάπολι, τον 38χρονο πορτιέρε Ρόμπερτ Γκρίν από την Χάντερσφιλντ και τον Ματέο Κόβασιτς ως δανεικό από την Ρεάλ Μαδρίτης.

Όσον αφορά τις αποχωρήσεις, εκτός από τον Τιμπό Κουρτουά που συνεχίζει στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Κερτ Ζούμα παραχωρήθηκε δανεικός στην Έβερτον, ο Τιεμουέ Μπακαγιόκο πήγε στην Μίλαν, ο Μίτσι Μπατσουαγί στην Βαλένθια και ο Μάριο Πάσαλιτς στην Αταλάντα.

Μεγάλο αστέρι της Τσέλσι, παραμένει ο Εντέν Αζάρ, που τελικά δεν πήγε στη Ρεάλ. Μιλάμε όμως για ένα ρόστερ γεμάτο αστέρια όπως ο Γουίλιαν, ο Νταβίντ Λουίζ, ο Ολιβιέ Ζιρού κτλ.

Η έδρα της είναι το Stamford Bridge, χωρητικότητας 41.631 θέσεων.

ΜΠΑΤΕ ΜΠΟΡΙΣΟΦ: Η… ΜΟΝΙΜΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑΣ

Η Μπάτε Μπορίσοφ είναι η μόνιμη πρωταθλήτρια Λευκορωσίας. Έχει κερδίσει όλα τα τρόπαια στη χώρα της από το 2006 έως σήμερα! Συνολικά μετράει 14 πρωταθλήματα, 3 Κύπελλα και 7 Super Cup. Έχει σταθερή παρουσία τα τελευταία χρόνια από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις συμμετέχοντας και στους ομίλους του Champions League, ενώ με ελληνική ομάδα είχε παίξει και τη σεζόν 2009-10, αντιμετωπίζοντας επίσης στους ομίλους του Europa League την ΑΕΚ.

Πέρυσι θα έχανε τον τίτλο λόγω χρεών καθώς της αφαιρέθηκαν βαθμοί, όμως την τελευταία αγωνιστική της επιστράφηκαν και πήρε το πρωτάθλημα στην ισοβαθμία με τη Ντιναμό Μινσκ! Φέτος βρίσκεται ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας με 45 βαθμούς σε 18 ματς, επτά περισσότερους πόντους από τις τρεις ομάδες που την κυνηγούν.

Η Μπάτε Μπόρισοφ έφτασε φέτος μέχρι τα play-offs των προκριματικών του Champions League καθώς στον β’ προκριματικό απέκλεισε την Ελσίνσκι και στο γ’ γύρο την Καραμπάχ. Στα play-offs όμως αποκλείστηκε από την Αϊντχόφεν και έτσι βρέθηκε στους ομίλους του Europa League.

Προπονητής της είναι ο Αλεξέι Μπάχα, ο οποίος είναι μόλις 37 ετών και ανέλαβε την ομάδα τον περασμένο Ιούνιο.

Αστέρι της Μπάτε Μπόρισοφ είναι ο 32χρονος μεσοεπιθετικός Ίχαρ Στάσεβιτς, ο οποίος είχε αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ και ως παίκτης της Ντιναμό Μινσκ το 2014. Στην ομάδα βρίσκεται και ο 37χρονος πλέον Αλεξάντερ Χλεμπ, ο κορυφαίος παίκτης που έχει βγάλει ποτέ η Λευκορωσία (με καριέρα σε Στουτγάρδη, Μπαρτσελόνα και Αρσεναλ).

Στο ρόστερ της υπάρχει και ο μεσοεπιθετικός Μιχαλάι Σιγκνιέβιτς, ο οποίος το 2017 έπαιξε στον Πλατανιά και είναι επίσης διεθνής.

Έδρα της είναι η «Borisov Arena» χωρητικότητας 13.126 θεατών

Η ΑΕΚ «ΕΣΤΕΙΛΕ» ΤΗ ΒΙΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ

Η Μπενφίκα απέκλεισε τον ΠΑΟΚ και βρήκε στον όμιλο του Champions League την ΑΕΚ και η ΑΕΚ απέκλεισε τη Βίντι και την «έστειλε» στον όμιλο του ΠΑΟΚ στο Europa League!

Η Βίντι (πρώην Βιντεότον) κατέκτησε πέρυσι το πρωτάθλημα της Ουγγαρία και έφτασε μια ανάσα από τους ομίλους του Champions League, αλλά σταμάτησε στην ΑΕΚ, έχοντας πιο πριν αποκλείσει τις Ντουντελάνζ (1-1 εκτός, 2-1 εντός), Λουντογκόρετς (0-0 εκτός, 1-0 εντός) και Μάλμε (1-1 εκτός, 0-0 εντός).

Στο Europa League επιστρέφει στη φάση των ομίλων για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2012-13, όταν είχε τερματίσει στην 3η θέση με 6 βαθμούς με αντιπάλους τις Γκενκ, Βασιλεία και Σπόρτινγκ.

Από το 2010 και μετά έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα στην Ουγγαρία.

Στην Ευρώπη έχει να λέει ότι ως Βιντεότον είχε φτάσει ως τον τελικό του Κυπέλλου UEFA το 1985 χάνοντας το τρόπαιο από τη Ρεάλ Μαδρίτης σε διπλές αναμετρήσεις.

Η ονομασία της άλλαξε φέτος σε MOL Βίντι μετά τη χορηγία που έκλεισε με την ουγγρική εταιρία φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Αυτό δεν άρεσε στους οπαδούς της και έτσι υπάρχουν αντιδράσεις.

Πέρυσι κατέκτησε το πρωτάθλημα, αλλά φέτος είναι στην 5η θέση με 8 βαθμούς (πρωτοπόρος είναι η μεγάλη της αντίπαλος η Φερεντσβάρος με 16 πόντους) καθώς έχει δύο ματς λιγότερα λόγω αναβολών για να ρίξει το βάρος της στην Ευρώπη…

Προπονητής της Βίντι είναι ο 39χρονος Σέρβος Μάρκο Νίκολιτς, ο οποίος στο παρελθόν είχε περάσει και από την Παρτιζάν.

Στο ρόστερ της ξεχωρίζουν οι Ούγγροι διεθνείς αμυντικοί Τάμας και Γιούχας, ο έμπειρος Ούγγρος μέσος Χούζτι και οι Σέρβοι επιθετικοί Λάζοβιτς και Μάρκο Σέποβιτς. Επίσης απέκτησε έναντι 2,5 εκ. ευρώ από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ τον 23χρονο επιθετικός Χότζιτς.

Έδρα της είναι το «Sóstói Stadion» χωρητικότητας 14.300 θεατών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ