Βίντεκερ : «Ο ΠΑΟΚ φαβορί για την 2η θέση του ομίλου στο Europa League»

Βίντεκερ : «Ο ΠΑΟΚ φαβορί για την 2η θέση του ομίλου στο Europa League»

Ο Τζόσεφ Βίντεκερ προειδοποιεί πάντως ότι η Βίντι δε θα σηκώσει ψηλά τα χέρια…

Ο Τζόσεφ Βίντεκερ ήρθε φέτος στην Ελλάδα στον Λεβαδειακό από την ουγγρική Ουίπεστ.

Ο 25χρονος Ούγγρος χαφ μίλησε στο metrosport για τη Βίντι, η οποία είναι στον ίδιο όμιλο του Europa League μαζί με τον ΠΑΟΚ, την Τσέλσι και την Μπάτε Μπορίσοφ, και τόνισε ότι ο Δικέφαλος είναι φαβορί για τη 2η θέση που δίνει την πρόκριση στους «32» της διοργάνωσης.

-Πες μας δύο λόγια για την αντίπαλο του ΠΑΟΚ, τη ΜΟΛ Βίντι.

«Η Βίντι είναι μια καλή ομάδα με την άμυνα να είναι το δυνατό της σημείο. Είναι σκληρή ομάδα, πολύ δυνατή στον αέρα, με δυνατούς και ποιοτικούς παίκτες. Γενικά παίζουν 2-3 Ούγγροι στη βασική ενδεκάδα και οι υπόλοιποι είναι ξένοι. Στα παιχνίδια με την ΑΕΚ έδειξε πόσο καλή ομάδα είναι και το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες και στην τύχη της Ένωσης».

-Ποιο είναι το στυλ παιχνιδιού της; Τι πιστεύεις ότι θα γίνει στα δύο παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ;

«Της αρέσει να πρεσάρει και είναι καλή στην άμυνα. Στην Τούμπα θα παίξει με πολλούς παίκτες πίσω από την μπάλα και θα εστιάσει στις αντεπιθέσεις. Εχει γρήγορους παίκτες, όπως ο Νεγκό που είναι φορμαρισμένος. Στα προκριματικά η Βίντι έπαιξε έξυπνα κόντρα σε καλύτερες ομάδες όπως η Μάλμε και η Λουντογκόρετς. Δύο ομάδες που ήταν καλύτερες από την ουγγρική ομάδα αλλά έδειξε περισσότερο ομάδα. Η Βίντι ως ομάδα είναι μαζί εδώ και 2 χρόνια, έχει χημεία και ομαδικό πνεύμα. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ποιοτική ομάδα όμως η Βίντι θα δώσει το 100%. Τώρα όμως η ελληνική ομάδα είναι καλύτερη ομάδα αυτή τη στιγμή και θα είναι δύσκολο ματς. Ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να την υποτιμήσει, ωστόσο για τους Ούγγρους είναι ευκαιρία για διάκριση. Η Βίντι έχει ποιότητα σε κάθε θέση, όχι τόση όσο του ΠΑΟΚ».

-Ποιος παίκτης είναι το αστέρι της;

«Ο Ντάνκο Λάζοβιτς είναι ο καλύτερος παίκτης της, με μεγάλη εμπειρία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Επίσης, υπάρχει ο αρχηγός της ο Ρόναλντ Γιουχάζ, είναι μεγάλο όνομα για την Ουγγαρία. Εκανε σπουδαία καριέρα στο Βέλγιο με την Αντερλεχτ. Επιπρόσθετα, ο Νεγκό είναι ταλαντούχος, είναι ένας παίκτης που η κανονική του θέση είναι δεξί μπακ αλλά τελευταία παίζει ως δεξί εξτρέμ λόγω της ταχύτητάς του. Εμαθα πως η Βίντι πήρε και τον Χότζιτς από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, είναι καλός επιθετικός, αν και δεν τον ξέρω προσωπικά».

-Την επηρεάζει το γεγονός πως δεν αγωνίζεται στη φυσική της έδρα αλλά στην Groupama Arena της Βουδαπέστης;

«Ναι είναι πρόβλημα για τη Βίντι. Αρχικά δεν είναι άνετο για τους ποδοσφαιριστές και δεύτερον οι φανατικοί φίλαθλοι της δεν πηγαίνουν στο γήπεδο για δύο λόγους. Κυρίως γιατί διαδηλώνουν κατά της αλλαγής του ονόματος της ομάδας από τον ιδιοκτήτη αλλά και γιατί δεν είναι στην πόλη που προέρχεται η ομάδα. Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είμαι σίγουρος πως το γήπεδο δεν θα γεμίσει, θα έχει 14.000-15.000 φιλάθλους αλλά οι ultras δεν θα είναι εκεί. Όλο αυτό επηρεάζει και την ομάδα».

-Πιστεύεις πως μπορεί η Βίντι να «χτυπήσει» τη 2η θέση στον όμιλο του Europa League;

«Το μόνο σίγουρο είναι πως η Τσέλσι είναι το φαβορί του ομίλου. Η Βίντι θα το παλέψει αλλά ο ΠΑΟΚ έχει τις περισσότερες πιθανότητες να πάρει την 2η θέση, αν και η ουγγρική ομάδα δεν θα σηκώσει τα χέρια ψηλά».

-Τι διαφορές έχει το ελληνικό με το ουγγρικό πρωτάθλημα;

«ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός είναι αρκετά πάνω από τις κορυφαίες ουγγρικές ομάδες, ωστόσο οι υπόλοιπες ομάδες δεν έχουν ιδιαίτερες διαφορές. Στο ουγγρικό ποδόσφαιρο πλέον η ομοσπονδία δίνεται αρκετά χρήματα για αυτό και όλες σχεδόν οι ομάδες έχουν καινούρια γήπεδα ή φτιάχνουν. Τα τελευταία χρόνια το ποδόσφαιρο της Ουγγαρίας ανεβαίνει επίπεδο».

-Πως σου φαίνεται η εμπειρία της Ελλάδας και η νέα σου ομάδα, ο Λεβαδειακός;

«Η επιλογή μου να έρθω στον Λεβαδειακό αφορούσε τη δυναμική του ελληνικού πρωταθλήματος. Είχα και άλλες προτάσεις όμως θεωρώ πως είναι ένα καλό βήμα για την καριέρα μου. Πλέον υπάρχουν ομάδες που δεν υπήρχαν πέρυσι, όπως ο Αρης και ο ΟΦΗ με κόσμο δίπλα τους, θέλω να δείξω πράγματα και να κάνω καριέρα στην Ελλάδα. Εχω προσαρμοστεί στη Λιβαδειά, είναι μια μικρή πόλη και σου επιτρέπει να κάνεις αυτό για το οποίο ήρθα, να συγκεντρωθείς στο ποδόσφαιρο. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια, πρέπει να προσπαθούμε συνεχώς και εγώ θέλω να βελτιώνομαι συνεχώς».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ