Έτσι έπαιξε η Μπέτις πριν τον Ολυμπιακό

Έτσι έπαιξε η Μπέτις πριν τον Ολυμπιακό

Πέντε ημέρες πριν αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, η Μπέτις απέσπασε έναν πολύ σημαντικό βαθμό με αντίπαλο τη Βαλένθια στο Μεστάγια, χωρίς ωστόσο να φοβηθεί να βγει στην επίθεση και να απειλήσει τις Νυχτερίδες. Πώς αγωνίστηκε η ομάδα του Κικέ Σετιέν και ποιοι ξεχώρισαν.

Η Μπέτις αντιμετώπισε τη Βαλένθια στο Μεστάγια το απόγευμα του Σαββάτου (15/09), καταφέρνοντας να κρατήσει την ομάδα του Μαρθελίνο στο 0-0 και να αποσπάσει έναν πολύτιμο βαθμό εν όψει της συνέχειας στη La Liga, μόλις πέντε ημέρες πριν τεθεί αντιμέτωπη με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Όπως συνηθίζει, ο Κικέ Σετιέν δεν φοβήθηκε να βγάλει μπροστά την ομάδα του, να ασκήσει πίεση στις Νυχτερίδες και να τελειώσει το ματς με 60% στην κατοχή της μπάλας, επιλέγοντας να κατέβει με το σύνηθες 3-4-2-1. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τελικές ήταν 12 για τους γηπεδούχους και 11 για τους φιλοξενούμενους, ενώ ένα ακόμα στοιχείο που τονίζει την επιθετική συμπεριφορά των Ανδαλουσιάνων είναι το γεγονός ότι η γνωστή στατιστική υπηρεσία Whoscored ανέδειξε MVP έναν μεσοεπιθετικό και όχι κάποιον τερματοφύλακα ή αμυντικό. Ο λόγος για τον νεοαποκτηθέντα, Σέρχιο Κανάλες.

Πέραν του τελευταίου, καλή εμφάνιση έκανε και ο Γκουαδράδο, επίσης στον άξονα της μεσαίας γραμμής, βοηθώντας καθοριστικά στην κυκλοφορία της μπάλας, παράγοντας κομβικός στο σύνολο που έχει δημιουργήσει ο Ισπανός τεχνικός. Συνέπεια αυτού ήταν να μη γίνει και όσο αισθητή αναμενόταν η απουσία του Γουίλιαμ Καρβάλιο, ο οποίος δεν βρέθηκε στην αποστολή λόγω τραυματισμού.

Ντεμπούτο έκανε με τη φανέλα των Σεβιγιάνων έκανε και ο 22χρονος Αργεντινός μέσος, Τζιοβάνι Λο Σέλσο, που αποκτήθηκε από την Παρί Σεν-Ζερμέν, σταδιακά κατανοεί το πλάνο του Σετιέν και δεν αποκλείεται να τον δούμε μέχρι και σε θέση βασικού στο ματς του Φαλήρου με τους Ερυθρόλευκους. Τα προβλήματα που αντιμετώπισε η Μπέτις αφορούσαν κυρίως στο διάστημα που η Βαλένθια άσκησε πίεση, δηλαδή στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λέπτου, κατά το οποίο ήρθε και μια μεγάλη ευκαιρία για τη γηπεδούχο.

Στις τρεις κλασικές ευκαιρίες που έγιναν στο παιχνίδι, οι δύο άνηκαν στην Μπέτις. Η πρώτη στον Ινούι, ο οποίος ήταν εν γένει από τους καλύτερους των φιλοξενούμενων, και η δεύτερη στον Μπουντεμπούζ. Η τρίτη καλή στιγμή ήταν ένα καλό σουτ του Παρέχο από την πλευρά της Βαλένθια που βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι.

Η Μπέτις στάθηκε πολύ καλά στην έδρα μίας εκ των πιο υποσχόμενων ομάδων στη φετινή La Liga, λαμβάνοντας υπόψη όχι τόσο το φετινό ξεκίνημα της ομάδας του Μαρθελίνο όσο την εξαιρετική περσινή σεζόν, στο τέλος της οποίας τερμάτισε στην τέταρτη θέση. Το σύνολο του Σετιέν δεν βρίσκεται τυχαία στο Europa League. Ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί να το κρατήσει κατά νου αυτό και να είναι έτοιμος να χτυπήσει πάνω στις αδυναμίες της.

Η ενδεκάδα της Μπέτις: Λόπεθ, Μαντί, Μπάρτρα, Σίντνεϊ, Φκερέρο, Κανάλες, Γκουαρδάδο, Φίρπο, Μπουντεμπούζ (77′ Λο Σέλσο), Σανάμπρια (68′ Λεόν), Ινούι (63′ Χοακίν).

Αντί επιλόγου: Ο Σετιέν έχει ξεκαθαρίσει ότι το παιχνίδι με της Μπέτις στη Βαλένθια ήταν μια… ευτυχής συγκυρία για τον ίδιο και την ομάδα του. Ο λόγος; Διότι, όπως παραδέχθηκε, θεωρείται παρόμοιες τις Νυχτερίδες με τον Ολυμπιακό σε ό,τι έχει να κάνει με τον τρόπο παιχνιδιού και τη φιλοσοφία τους. Και επί της ουσίας η μάχη του Μεστάγια ήταν μια πρόβα τζενεράλε για τον τεχνικό των βερδιμπλάνκος. Και ως προς τα πρόσωπα και ως προς την τακτική των δύο αναμετρήσεων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ