Ολυμπιακός : Οι δύο αλλαγές και το πλάνο του Μαρτίνς για Μπέτις

Ολυμπιακός : Οι δύο αλλαγές και το πλάνο του Μαρτίνς για Μπέτις

Οι σκέψεις του Πορτογάλου τεχνικού και τι έλεγε στους συνεργάτες του για το ματς με την Μπέτις. Δύο αλλαγές στα «σκαριά» από τον προπονητή του Ολυμπιακού αν και οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στην προπόνηση της Τετάρτης. «Το χρειαζόμασταν» έλεγαν οι διεθνείς για το ρεπό που τους έδωσε ο Μαρτίνς.

Σε ρυθμούς Γιουρόπα Λιγκ κινείται από χθες ο Ολυμπιακός, με τους ερυθρόλευκους ν’ αφήνουν πίσω τους την μεγάλη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης για την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι πειραιώτες θα υποδεχθούν το βράδυ της Πέμπτης την Μπέτις στην πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα και στο μεγάλο λιμάνι σκέφτονται μόνο τη νίκη και την κατάκτηση των τριών βαθμών.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού ξεκίνησαν με την προπόνηση της Δευτέρας την προετοιμασία τους για τον πολύ σημαντικό αγώνα με την ισπανική ομάδα, αν και θα πρέπει να σημειωθεί ότι έλειπαν οι διεθνείς.

Ο Μαρτίνς είχε δώσει μια μέρα ρεπό στους παίκτες που είχαν υποχρεώσεις με τις Εθνικές τους ομάδες κι αγωνίστηκαν και με τον Αστέρα, γιατί διέκρινε πως υπήρχε κούραση. Θέλησε έτσι να δώσει «ανάσες» σε παίκτες που έχουν σηκώσει μεγάλο βάρος και είναι χαρακτηριστική η ατάκα που ακούστηκε μετά το ματς με τον Αστέρα. «Το χρειαζόμασταν» έλεγαν οι διεθνείς για το ρεπό που τους έδωσε ο Πορτογάλος προπονητής.

Ο κόουτς των πειραιωτών καταστρώνει τα πλάνα του για το πολύ σημαντικό παιχνίδι απέναντι στους Ισπανούς, γνωρίζοντας πόσο σημαντικό θα είναι για την ομάδα του να πάρει τη νίκη στον μεθαυριανό αγώνα.

Ο Μαρτίνς ξέρει πολύ καλά ότι αν ο Ολυμπιακός ξεκινήσει τον όμιλο με τρεις πόντους, θα έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης αλλά βέβαια όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι απέναντι στους πειραιώτες θα βρεθεί μια πολύ καλή ομάδα.

Σκέψεις για Μεριά και Γκιγιέρμε

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα έλεγε ο προπονητής των ερυθρόλευκων μετά τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη, είναι πιθανό το ενδεχόμενο να κάνει δύο αλλαγές σε σχέση με την εντεκάδα που ξεκίνησε τον αγώνα με τους Αρκάδες. Ποιες είναι αυτές οι αλλαγές; Η μία έχει να κάνει με το κέντρο άμυνας των ερυθρόλευκων και η άλλη με τον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Σε ότι αφορά την θέση του στόπερ, ο Πέδρο Μαρτίνς σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τον Γιασίν Μεριά στην αρχική εντεκάδα της ομάδας του, αφήνοντας εκτός βασικού σχήματος τον Μιράντα.

Ο Πορτογάλος δεν είχε και την καλύτερη εικόνα στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης και 48χρονος τεχνικός της ομάδας του Πειραιά, σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τον Τυνήσιο κεντρικό αμυντικό δίπλα στον Βούκοβιτς.

Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως αυτό το «σενάριο» συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες εφαρμογής αν και όλα θα ξεκαθαρίσουν στην αυριανή προπόνηση των πειραιωτών στο Ρέντη. Με βάση όμως αυτά που έλεγε ο Μαρτίνς μετά τον αγώνα με τον Αστέρα, το πιθανότερο είναι να πάρει θέση βασικού ο Αφρικανός κεντρικός αμυντικός.

Έχει όμως πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να σταθεί κάποιος και στις σκέψεις που κάνει ο Πορτογάλος τεχνικός για μιαν ακόμα αλλαγή στη βασική εντεκάδα της ομάδας του. Ο λόγος για τον Γκιγιέρμε, με τον Μαρτίνς να εξετάζει το ενδεχόμενο χρησιμοποίησης του Βραζιλιάνου στο συγκεκριμένο ματς, αντί του Μπουχαλάκη.

Δεν το έχει αποφασίσει ακόμα ο Πορτογάλος προπονητής. Την σκέψη όμως την έχει κάνει και υπάρχουν δύο σημαντικοί λόγοι που ο τεχνικός της ομάδας του λιμανιού σκέφτεται να βάλει βασικό τον λατινοαμερικάνο μεσοαμυντικό. Ο ένας έχει να κάνει με το ότι ο Γκιγιέρμε έχει παίξει στην Ισπανία, έχει κοντραριστεί με την Μπέτις και αυτό μετράει πολύ.

Επίσης ο Μαρτίνς θεωρεί ότι ο Γκιγιέρμε ταιριάζει πιο πολύ στο «προφίλ» του ματς καθώς απέναντι στον Ολυμπιακό θα είναι μια ομάδα με καλή κυκλοφορία μπάλας, με γρήγορο τέμπο και με παίκτες που έχουν πολύ καλή τεχνική κατάρτιση.

Από την άλλη πλευρά βέβαια θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο Γκιγιέρμε δεν έχει κάνει ακόμα ντεμπούτο με την φανέλα του Ολυμπιακού. Κι αυτό είναι επίσης κάτι που το σκέφτεται ο Μαρτίνς.

Το σίγουρο είναι ότι ο προπονητής της ομάδας του λιμανιού θα μιλήσει με τον Βραζιλιάνο μεσοαμυντικό στο Ρέντη πριν πάρει την οριστική του απόφαση. Ο Πορτογάλος τεχνικός θα ανοίξει τα χαρτιά του στην προπόνηση της Τετάρτης και γίνεται εύκολα αντιληπτό πως οι επιλογές του για την βασική εντεκάδα των πειραιωτών αναμένονται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ