ΠΑΟΚ : Έργα και ημέρες στο Γιουρόπα

ΠΑΟΚ : Έργα και ημέρες στο Γιουρόπα

Το παρελθόν του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ σε αριθμούς

Με αφορμή την επιστροφή του Δικεφάλου στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, δυο χρόνια μετά την τελευταία του παρουσία, σας παρουσιάζουμε σε αριθμούς τα πεπραγμένα του Δικέφαλου στην δεύτερη τη τάξει Ευρωπαϊκή διοργάνωση.

#15 Σεπτεμβρίου 2005 ήταν το παρθενικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ για όμιλο του Europa League. Αντιμετώπισε την Μέταλουρκ Ντόνετσκ και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης στο 25ο λεπτό ήταν εκείνος που άνοιξε τον λογαριασμό των γκολ για τον Δικέφαλο. Η αναμέτρηση τελείωσε ισόπαλη 1-1.

#14 Δεκεμβρίου 2005 η αναμέτρηση με την Ρεν στην Τούμπα έφερνε την πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ σε ομίλους Europa League με το εντυπωσιακό 5-1. Το αυτογκόλ του Ρόσα άνοιξε τον χορό των γκολ, ενώ ακολούθησαν αυτά των Χριστοδουλόπουλου (38’), Γιασουμή (79’), Σαλπιγγίδη (83’) και Γιασουμή(89’).

#15 Δεκεμβρίου 2010 ο ΠΑΟΚ επικράτησε στο Ζάγκρεμπ της Ντιναμό με 1-0 χάρη στο γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο 61ο λεπτο έπειτα από ασίστ του Στέφανου Αθανασιάδη και αυτή η νίκη έδωσε την πρώτη πρόκριση στον Δικέφαλο για την φάση των «32» της διοργάνωσης.

#7 συμμετοχές σε ομίλους του Europa League έχει ο ΠΑΟΚ, τις περισσότερες από κάθε άλλη ελληνική ομάδα. Ο Δικέφαλος θα συμμετάσχει για όγδοη φορά σε όμιλο, ενώ η ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό έχουν από έξι και ο Ολυμπιακός θα συμμετάσχει για τρίτη φορά.

#42 είναι οι αγώνες που έχει δώσει ο ΠΑΟΚ για τους ομίλους του Europa League και μετράει 15 νίκες – 14 ισοπαλίες και επτά ήττες. Στις τέσσερις από τις επτά παρουσίες του έχει κλείσει τις υποχρεώσεις του στον όμιλο με τρεις νίκες, ενώ στις άλλες τρεις σεζόν είχε από μία.

#3 νίκες και τρεις ισοπαλίες είχε σημειώσει το 2011-12 και το 2013-14 που κράτησε το αήττητο στη διοργάνωση. Στις τέσσερις από τις επτά φορές που συμμετείχε πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και αγωνίστηκε στα νοκ άουτ των «32».

#11 γκολ έχει σημειώσει στην διοργάνωση ο Στέφανος Αθανασιάδης που είναι ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ. Ακολουθεί ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με 6 και ο Αντελίνο Βιεϊρίνια με 4 τέρματα.

#50 γκολ στην διαδικασία των ομίλων του Europa League έφτασε ο ΠΑΟΚ στις 24 Νοεμβρίου 2016 στην σπουδαία νίκη επί της Φιορεντίνα στην Ιταλία με 3-2. Ο Σάκχοφ που άνοιξε το σκορ στο Αρτέμιο Φράνκι ήταν ο ποδοσφαιριστής που έβαλε το όνομα του δίπλα στο 50ο γκολ του Δικεφάλου.

#28 λεπτά χρειάστηκε ο Στέφανος Αθανασιάδης για να σημειώσει τρία γκολ στις 18 Σεπτεμβρίου 2014 και να γίνει ο πρώτος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ που έκανε χατ τρικ σε ευρωπαϊκό αγώνα. Μάλιστα ήταν το πιο γρήγορο στο Europa League και το ρεκόρ του κράτησε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2017, όταν ο Μανουέλ Φερνάντες κατέβασε τον χρόνο στα 17 λεπτά στην αναμέτρηση της Λοκομοτίβ με την Ζλιν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ