Η κριτική του Ολυμπιακού: Ο Γιαννιώτης, ο Ομάρ και οι «μοιραίοι»

Η κριτική του Ολυμπιακού: Ο Γιαννιώτης, ο Ομάρ και οι «μοιραίοι»

To10.gr αναλύει την απόδοση των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League με την Μπέτις.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε χωρίς να ηττηθεί στη φετινή του περιπέτεια των ομίλων του Europa League. Οι Ερυθρόλευκοι αντιμετώπισαν μια σπουδαία ομάδα όπως η Μπέτις, σε ένα παιχνίδι, όμως, που θα μπορούσε να έχει διαφορετική εξέλιξη, εάν Ποντένσε και Φετφατζίδης ήταν πιο εύστοχοι και εάν ο Τσιμίκας δεν είχε αποβληθεί στο σημείο όπου ο Ολυμπιακός είχε πάρει το πάνω χέρι της αναμέτρησης.

Ανδρέας Γιαννιώτης
Ακόμη μία γεμάτη και εξαιρετική εμφάνιση από τον κορυφαίο Ελληνα τερματοφύλακα, οποίος μπλόκαρε πέντε σουτ των Ισπανών, ήταν σχεδόν αλάνθαστος τις εξόδους του και έκανε και την επέμβαση του αγώνα, κρατώντας το «μηδέν» για τον Ολυμπιακό. Στο 61′ ο Σέρχιο Λεόν βρέθηκε απέναντι από τον Γιαννιώτη, αλλά ο γκολκίπερ των Πειραιωτών τον νίκησε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ.

Ομάρ Ελαμπντελαουί
Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού. Αν και προερχόμενος από ίωση που τον άφησε εκτός στην προπόνηση της Τετάρτης, ο Ομάρ ήταν ασταμάτητος και έδωσε τρομερές μάχες με τους Τέγιο και Λεόν. Κερδίζοντας τις περισσότερες. Στο 56’, μάλιστα, έκανε σωτήρια επέμβαση σε τετ α τετ του Τέγιο! Δεν είχε καλή συνεργασία με τον Φετφατζίδη όποτε προωθήθηκε, αλλά όχι με δική του ευθύνη.

Γιασίν Μεριά
Επαιξε γα πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό παιχνίδι του Ολυμπιακού. Και ήταν καλός. Με εξαίρεση ένα σοβαρό λάθος στο πρώτο ημίχρονο, όταν κέρδισε τον Μορόν που πήγε να βγει απέναντι από τον Γιαννιώτη, αλλά επέλεξε να κάνει… ντρίμπλα, με αποτέλεσμα να χάσει την μπάλα, χωρίς να δημιουργηθεί κίνδυνος, ωστόσο. Η παρουσία του βοηθάει πολύ στην ανάπτυξη, καθώς «μοιράζει» εξαιρετικά το παιχνίδι από πίσω.

Γιάγκος Βούκοβιτς
Σε όλο το παιχνίδι έκανε ένα λάθος. Αλλά πολύ μεγάλο. Στο 61′ έκανε απρόσεκτη παράλληλη μπαλιά στον Μεριά έξω από την περιοχή, με αποτέλεσμα ο Λεόν να βγει τετ α τετ και να τον νικήσει ο Γιαννιώτης. Πέρα από αυτή τη φάση ο Σέρβος «υπουργός» είχε θετική παρουσία. Ως συνήθως δεν έχασε σχεδόν καμία εναέρια μονομαχία, προσπάθησε να κάνει ανάπτυξη, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

Κώστας Τσιμίκας
Ο μοιραίος παίκτης του Ολυμπιακού. Στο 14′ έκανε ένα κορυφαίας κλάσης τάκλιν, στερώντας το γκολ από τον Μορόν, αλλά στο 32′ πήρε μία αχρείαστη κίτρινη Κάρτα. Και στο 73′ άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες, όταν απρόσεκτα και αψυχολόγητα ανέτρεψε τον Μορόν, σε ένα σημείο όπου δεν υπήρχε λόγος να το κάνει…

Ανδρέας Μπουχαλάκης
Μπήκε καλά στο παιχνίδι. Αρχισε να καθοδηγεί σωστά τους συμπαίκτες του και κυρίως τον Καμαρά και έπαιζε διαρκώς κάθετα, όπως θέλει ο Πέδρο Μαρτίνς. Εντούτοις, η φάση του 21ου λεπτού τον αποσυντόνισε. Μία αυστηρή κίτρινη κάρτα το απαράδεκτου Πολωνού διαιτητή Στεφάνσκι σε τάκλιν πάνω στον Λο Σέλσο, ακολούθησε ακόμη δύο φάουλ στα όρια της κάρτας, με αποτέλεσμα ο Μαρτίνς να τον βγάλει από το γήπεδο μόλις στο 35′, φοβούμενος την κόκκινη.

Μάντι Καμαρά
Δεν είχε την ενέργεια των άλλων αγώνων, ενώ είχε και κάποια τακτικά προβλήματα. Ωστόσο και πάλι ήταν ο παίκτης που έτρεψε για όλους και λίγο έλειψε να βάλει ακόμη ένα φανταστικό γκολ. Στο 72′ πήρε την μπάλα όμορφα μπροστά του και έκανε το σουτ με το αριστερό αλλά ο Ρόμπλες με σπουδαία επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ. Στο τέλος έπαιξε έως και αριστερός μπακ.

Κώστας Φορτούνης
Λόγω της φύσης του αγώνα έμεινε πολύ μακριά από την αντίπαλη περιοχή. Εντούτοις, στο 41′ δημιούργησε μόνος του τη μεγαλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού, με τον Ποντένσε να μην σκοράρει στην εξαιρετική πάσα του αρχηγού των Πειραιωτών. Στο δεύτερο ημίχρονο έτρεξε και κάλυψε χώρους, ενώ στο φινάλε ήταν εμφανώς εξαντλημένος.

Γιάννης Φετφατζίδης
Ο Πέδρο Μαρτίνς του έδωσε την ευκαιρία να παίξει ξανά βασικός σε ευρωπαϊκό παιχνίδι μετά από πέντε χρόνια. Πάλεψε, προσπάθησε, έτρεξε, αλλά αποχώρησε με αρνητικό πρόσημο. Ηταν μέσα στις περισσότερες καλές στιγμές του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο, αλλά οι περισσότερες τελικές επιλογές του ήταν λάθος! Χάνοντας, μάλιστα την ευκαιρία να σκοράρει στο 50’, καθώς το πλασέ του απέκρουσε ο Ρόμπλες.

Ντανιέλ Ποντένσε
Μακριά από τον καλό του εαυτό το Πορτογάλος, που είχε ωστόσο εκλάμψεις, στις οποίες έδειξε τη σπουδαία του ποιότητα. Στο 41’ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού, με το αριστερό πλασέ του να είναι η χειρότερη επιλογή που είχε. Δημιούργησε μια μεγάλη ευκαιρία για τον Φετφατζίδη και… χάζεψε δύο παίκτες της Μπέτις στο 75′ (πήρε και την κίτρινη του Κανάλες), αλλά συνολικά υστέρησε.

Αχμέντ Χασάν
Τα έβαλε με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς της Μπέτις και είχε θετική παρουσία. Ωστόσο, στο 41′, πήρε το… ριμπάουντ, αλλά το ανάποδο σουτ που επιχείρησε έστειλε την μπάλα απελπιστικά άουτ, αν και το τέρμα των Ισπανών ήταν αφύλαχτο. Στο τέλος κουράστηκε, ενώ κόπηκε δύο φορές λανθασμένα με οφσάιντ, σε φάσεις που ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να γίνει επικίνδυνος.

Μπίμπαρς Νάτχο
Μπήκε αντί του Μπουχαλάκη στο 35′, με σκοπό να ηρεμήσει το κέντρο του Ολυμπιακού. Φάνηκε ότι ακόμη δεν είναι 100% έτοιμος να αντέξει ολόκληρο παιχνίδι. Ωστόσο με την εμπειρία και την ποιότητά του, κατάφερε να σταθεί πολύ καλά, αγωνιζόμενος ως 6άρι.

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος
Μπήκε στο παιχνίδι στο 71′ και το Γ. Καραϊσκάκης πήρε φωτιά. Επί της ουσίας, όμως, δεν πρόλαβε να κάνει πολλά, καθώς δύο λεπτά μετά αποβλήθηκε ο Τσιμίκας και ο αγώνας άλλαξε μορφή. Παρόλα αυτά, είχε πάλι 2-3 θετικές ενέργειες.

Βασίλης Τοροσίδης
Μπήκε στο 80′ αντί του Ποντένσε και αγωνίστηκε σε ρόλο αριστερού μπακ. Η Μπέτις «φόρτωσε» την πλευρά του, με τον Ελληνα μπακ να αντιμετωπίζει προβλήματα κυρίως από το γεγονός ότι διαρκώς βρισκόταν αντιμέτωπος με 2-3 παίκτες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ