Γνώριζε τι τον περίμενε, για αυτό αντεπεξήλθε

Γνώριζε τι τον περίμενε, για αυτό αντεπεξήλθε

To10.gr αποκαλύπτει τις εντυπωσιακά ακριβείς οδηγίες του Πέδρο Μαρτίνς πριν την αναμέτρηση με την Μπέτις. Το βίντεο, η ανάλυση, το «διάβασμα», η προετοιμασία για... πολιορκία και η «κακή ημέρα» κάποιων παικτών που δεν ολοκλήρωσαν το πλάνο!

Πολλοί προπονητές ζουν μέσα στην αυταρέσκεια. Και διαρκώς επιλέγουν να αναδεικνύουν τη δουλειά που κάνουν. Αλλά υπάρχουν κι άλλοι, που επιλέγουν να μην λένε τίποτα. Για τους δικούς τους λόγους. Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν χρειάζεται καν να αναφέρουμε σε ποια κατηγορία ανήκει. Με τον Πορτογάλο τεχνικό, να επιλέγει να πάρει ο ίδιος το μεγαλύτερο κομμάτι της ευθύνης για την τακτική αντιμετώπιση της Μπέτις. Αν και δεν θα έπρεπε…

Ο 48χρονος τεχνικός μπορεί να υποστήριξε ότι ο Ολυμπιακός δεν είχε αρκετούς παίκτες σε καλή ημέρα, αλλά παράλληλα σημείωσε ότι η ομάδα του δεν «διάβασε» καλά το παιχνίδι τη Μπέτις. Πράγμα που δεν ισχύει. Διότι ο Μαρτίνς είχε αναλύσει ακριβέστατα μία ημέρα πριν τον τρόπο παιχνιδιού των Ισπανών. Και ό,τι ανέλυσε, αποτυπώθηκε στον αγωνιστικό χώρο του Γ. Καραϊσκάκης από την ομάδα του Κίκε Σετιέν. Με εντυπωσιακή ακρίβεια. Και ακριβώς όπως το είχε εξηγήσει-αναλύσει στους Ερυθρόλευκους!

Συγκεκριμένα, στην προπόνηση της Τετάρτης, την τελευταία πριν το παιχνίδι με τους Ισπανούς, ο Μαρτίνς είχε δείξει βίντεο από τον τρόπο που αγωνίζονται οι Ανδαλουσιανοί. Ανέλυσε το 3-5-2 του Σετιέν, τις κινήσεις, τις… εκατοντάδες πάσες των παικτών του, τα δυνατά και αδύναμα σημεία του παιχνιδιού της Μπέτιας. Μεταξύ άλλων, λοιπόν, είχε πει στους παίκτες του ότι «η Μπέτις είναι σπουδαία ομάδα όταν βάλει την μπάλα κάτω. Γκουαρδάδο και Λο Σέλσο είναι αυτοί που κάνουν όλο το παιχνίδι και πρέπει να τους πιέσουμε από την αρχή. Πρέπει να κλείσουμε τους χώρους σωστά, να κλέψουμε μπάλες και να επιτεθούμε δυναμικά. Στην άμυνά τους δεν είναι πολύ σταθεροί. Κάνουν λάθη στην πίεση και πρέπει να τα εκμεταλλευτούμε».

Επιπλέον, ο Μαρτίνς είδε δώσει ειδικές οδηγίες στους παίκτες του για τις πλαγιοκοπήσεις του Τέγιο και του Σέρχιο Λεόν, αναλύοντας ακριβώς τις κινήσεις που κάνουν στο γήπεδο και ζητώντας από τους εξτρέμ να μαρκάρουν και να μην ξεχνιούνται, Επιπλέον, ζήτησε προσοχή και στις κινήσεις του Μορόν, στην πλάτη της άμυνας! Σε ό,τι έχει να κάνει με την τακτική, ο Πορτογάλος είχε ζητήσει από τους παίκτες του να μπουν δυνατά, όπως και έγινε, ωστόσο δούλεψε όλη την εβδομάδα και στο πώς έπρεπε να αντιμετωπιστεί τυχόν ασφυκτική πίεση από τους Ισπανούς, με την αλλαγή του σχηματισμού σε 4-3-3 (από το 35′) να έχει δουλευτεί και στην προπόνηση, για… παν ενδεχόμενο. Και κυρίως γιατί ο Μαρτίνς δεν ήθελε να βρεθεί προ εκπλήξεων η ομάδα του, κόντρα σε μια από τις καλύτερες ομάδες που έχουν περάσει από το Καραϊσκάκη τα τελευταία χρόνια!

Βλέποντας το παιχνίδι από την αρχή έως το τέλος και διαβάζοντας και τα παραπάνω, καθίσταται σαφές ότι ο Ολυμπιακός γνώριζε πολύ καλά ποια ομάδα αντιμετώπιζε. Και η αλήθεια είναι ότι την αντιμετώπισε αρκετά καλά. Όχι από πλευράς απόδοσης, αλλά από άποψη… αποδοτικότητας. Διότι όσα είχε πει ο Μαρτίνς στους παίκτες του, βγήκαν στο χορτάρι. Και το passing game των Ισπανών είναι ισοπεδωτικό και η άμυνά τους έχει «θέματα». Ετσι, άλλωστε, οι Ερυθρόλευκοι έκαναν τρεις κραυγαλέες ευκαιρίες για γκολ και οι Ισπανοί μία ανάλογου επιπέδου.

Στην ερώτηση «γιατί δεν έπαιξε καλά ο Ολυμπιακός», η απάντηση είναι πολύπλευρη, ωστόσο το βασικό πρόβλημα ήταν πως αρκετοί (οι περισσότεροι για την ακρίβεια) παίκτες, βρέθηκαν σε κακή ημέρα. Και τα ατομικά αυτά προβλήματα, επηρέασαν το σύνολο. Ακόμη κι έτσι, όμως, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε συντεταγμένα και με οργάνωση την πίεση. Επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά βγήκε «διαβασμένος» στο παιχνίδι. Με αυτό το διάβασμα να εξελίσσεται σε ένα από τα δυνατά όπλα των Πειραιωτών τη φετινή σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ