Το αμυντικό τείχος της Μπέτις υψώθηκε και στο Καραϊσκάκη (pic+vids)

Το αμυντικό τείχος της Μπέτις υψώθηκε και στο Καραϊσκάκη (pic+vids)

To10.gr εξηγεί γιατί η Μπέτις αποτελεί μια από τις πιο δυσκολοκατάβλητες ομάδες στην Ευρώπη και καταγράφει το σπάνιο ρεκόρ της ομάδας του Κίκε Σετιέν στο Europa League.

Ο Πέδρο Μαρτίνς μετά το τέλος του παιχνιδιού με την Μπέτις, για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League, δήλωσε ότι το τελικό 0-0 αφήνει πικρή γεύση στον ίδιο και τους παίκτες του, καθώς οι Ερυθρόλευκοι δημιούργησαν ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφεραν να τις αξιοποιήσουν. Η ισπανική ομάδα είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που είχε τις πιο κλασσικές ευκαιρίες.

Οι Πειραιώτες παρότι είχαν απέναντί τους μια πολύ σπουδαία ομάδα, το ρόστερ της οποίας κοστολογείται στα 180 εκατ. ευρώ, έδειξαν σε μεγάλα διαστήματα του παιχνιδιού πολύ καλή εικόνα και μάλιστα στάθηκαν αξιοπρεπέστατα ακόμα και όταν έμειναν με 10 παίκτες. Η αποβολή του Τσιμίκα άλλαξε τα δεδομένα του παιχνιδιού, σε μία στιγμή που η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είχε ανέβει και πίεζε για το γκολ της νίκης.

https://www.youtube.com/watch?v=sG9-Q0ZAsYc

Το χθεσινό παιχνίδι στο φαληρικό γήπεδο, όπως και ο αντίπαλος του Ολυμπιακού, ήταν επιπέδου Champions League, με την ισπανική ομάδα σε αρκετές στιγμές να βγάζει την ποιότητά της στον αγωνιστικό χώρο. Το έργο των γηπεδούχων αναμφίβολα ήταν πάρα πολύ δύσκολο και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα και από το γεγονός ότι η Μπέτις δεν έχει δεχθεί γκολ στα 6 από τα τελευταία 9 ευρωπαϊκά της παιχνίδι.

Η ομάδα της Ανδαλουσίας μπορεί να έλειπε για μερικά χρόνια από τα ευρωπαϊκά σαλόνια, αλλά παραμένει μία από τις μεγάλες δυνάμεις του ισπανικού ποδοσφαίρου και ένας από τους συλλόγους με τους πιο ένθερμους οπαδούς την ιβηρική χερσόνησο. Στην τελευταία της συμμετοχή στο Europa League, τη σεζόν 2013/2014, η Μπέτις έφτασε μέχρι τους 16 της διοργάνωσης, όπου και αποκλείστηκε στα πέναλτι από τη Σεβίλλη, η οποία στη συνέχεια κατέκτησε το τρόπαιο. Στα 12 ματς που έδωσαν οι Ανδαλουσιάνοι σε προκριματικά, όμιλο και νοκ-άουτ, κράτησαν 7 φορές ανέπαφη την εστία τους!

Στα υπόλοιπα 5 παιχνίδια μόνο η Σεβίλλη κατάφερε να τους βάλει πάνω από 1 γκολ (0-2)! Πρόκειται, λοιπόν, για μία ομάδα, που δέχεται δύσκολα γκολ και ακόμα δυσκολότερα γνωρίζει την ήττα. Αυτά τα στοιχεία αποδεικνύουν περίτρανα πόσο δύσκολο ήταν το έργο του Ολυμπιακού στο χθεσινό παιχνίδι, αλλά και γενικά πόσο δύσκολη θα είναι η αποστολή των Πειραιωτών στον όμιλο, ο οποίος δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους αντίστοιχους του Champions League.

Η πορεία της Μπέτις τη σεζόν 2013/2014 στο Europa League:

Προκριματικά:

Γιάμπλονετς – Μπέτις 1-2
Μπέτις – Γιάμπλονετς 6-0

Ομιλος:

Μπέτις – Λιόν 0-0
Ριέκα – Μπέτις 1-1
Μπέτις – Γκιμαράες 1-0
Γκιμαράες – Μπέτις 0-1
Λιόν – Μπέτις 1-0
Μπέτις – Ριέκα 0-0

Φάση των «32»

Μπέτις – Ρούμπιν Καζάν 1-1
Ρούμπιν Καζάν – Μπέτις 0-2

Φάση των «16»

Σεβίλλη – Μπέτις 0-2
Μπέτις – Σεβίλλη 0-2 (3-4 στα πέναλτι)

Europa League 2018-2019

Ολυμπιακός – Μπέτις 0-0

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ