Ένα ματς, όλη η χρονιά για την Ελλάδα: Το «κλειδί» για τη δεκάδα βρίσκεται σε… πράσινα χέρια!

Ένα ματς, όλη η χρονιά για την Ελλάδα: Το «κλειδί» για τη δεκάδα βρίσκεται σε… πράσινα χέρια!

Ο Παναθηναϊκός κρατάει στα χέρια του τα... κλειδιά της πολυπόθητης δεκάδας του UEFA Ranking - Ο ρόλος που έπαιξε η ισοπαλία του Ολυμπιακού και οι πιθανότητες της Ελλάδας να ξεπεράσει φέτος την Τσεχία

Ένα όνειρο που έμοιαζε απατηλό μέχρι πριν λίγο καιρό, πλέον είναι άκρως εφικτό και αρκετά πιθανό να πραγματοποιηθεί. Και μάλιστα από φέτος. Ο λόγος για την πολυπόθητη επιστροφή του ελληνικού ποδοσφαίρου στο Top-10 της Ευρώπης. Στη δέκατη θέση του UEFA Ranking. Η οποία δίνει κάτι πολύ ξεκάθαρο και μεγάλο στην Ελλάδα: Απευθείας ομάδα στη League Phase του Champions League τη σεζόν 2027-28!

Η διαρκής άνοδος και η -πλέον- χρόνια σταθερότητα και συνέπεια των ελληνικών ομάδων σε υψηλότατο επίπεδο, έδωσαν τη δυνατότητα να διεκδικείται επί ίσοις όροις αυτός ο τεράστιος στόχος. Μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από το Champions League έχουν απομείνει πλέον τρεις ελληνικές ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Διαβάστε επίσης: Ψάχνει τη μεγάλη ανατροπή στο Βίγκο ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ καλείται να ανατρέψει απόψε, βράδυ Πέμπτης (26/2, 22:00), στην Ισπανία την ήττα με 2-1 από τη Θέλτα στην Τούμπα. Ο Παναθηναϊκός θα διεκδικήσει επίσης στην Τσεχία την πρόκριση στη φάση των «16» του Europa League μετά το 2-2 του ΟΑΚΑ. Και η ΑΕΚ θα περιμένει μέχρι τον Μάρτη τη δική της συμμετοχή στα νοκ-άουτ του Conference League (την Παρασκευή 27/2 μαθαίνει αντίπαλο στην κλήρωση).

Η δεκάδα… περνάει από το Πλζεν!

Εύκολα θα μπορούσε να πει κάποιος πως η σημερινή ημέρα είναι μάλλον η πιο κρίσιμη για την είσοδο στο Top-10 της ειδικής βαθμολογίας της UEFA. Η ισοπαλία του Ολυμπιακού στο Λεβερκούζεν πρόσφερε 200 βαθμούς στην Ελλάδα και η διαφορά από τη 10η Τσεχία έπεσε κάτω από τους 1000 βαθμούς. Στους 913 είναι τώρα για την ακρίβεια. Μία διαφορά η οποία ανατρέπεται και φέτος. Με μία προϋπόθεση: Πρόκριση του Παναθηναϊκού μέσα στο Πλζεν. Αν δεν γίνει αυτό ουσιαστικά… σβήνεται κάθε ελπίδα. Αν περάσει το «τριφύλλι» αλλάζουν οι συσχετισμοί. Ένα ματς που θα κρίνει δεδομένα πάρα πολλά στη μεγάλη «μάχη» μεταξύ των δύο ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών.

Δεν είναι μόνο οι βαθμοί. Είναι και το γεγονός ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει σίγουρα με δύο ομάδες στους «16» των διοργανώσεων της UEFA (εάν προκριθεί και ο ΠΑΟΚ τότε τρεις!) και η Τσεχία θα χάσει μία. Τσεχία και Ελλάδα τώρα έχουν από τρεις ομάδες στην Ευρώπη. Εκτός από την Πλζεν στο Europa, οι ανταγωνιστές μας έχουν άλλες δύο ομάδες στο Conference League: Τη Σπάρτα Πράγας απευθείας στους «16» και τη Σίγκμα Όλομουτς στα νοκ-άουτ play offs (1-1 το πρώτο εντός με Λωζάνη).

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το Football Meets Data, η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει 24% πιθανότητες για τη δεκάδα, βελτιωμένες κατά 1,1% μετά την ισοπαλία του Ολυμπιακού, ενώ οι αντίστοιχες της Τσεχίας είναι στο 72%. Καταλαβαίνει εύκολα κάποιος ότι σε περίπτωση πρόκρισης του Παναθηναϊκού, το 24-72% θα αλλάξει άρδην…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ