Λουτσέσκου: «Θα υπάρξουν αλλαγές, αλλά θα πρέπει να έχουμε την ίδια νοοτροπία»

Λουτσέσκου: «Θα υπάρξουν αλλαγές, αλλά θα πρέπει να έχουμε την ίδια νοοτροπία»

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου προανήγγειλε στη συνέντευξη Τύπου πως προτίθεται να χρησιμοποιήσει «φρέσκα πόδια στην αναμέτρηση με τη Μπάτε Μπορίσοφ. Ο Ρουμάνος τεχνικός σχολίασε την τιμωρία του Αμρ Ουάρντα όσο και την κατάσταση του Πόντους Βέρνμπλουμ.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ράζβαν Λουτσέσκου από το ξεκίνημα της συνέντευξη Τύπου άνοιξε τα χαρτιά και είπε πως σκέφτεται να αγωνιστεί η ομάδα του κόντρα στους Λευκορώσους. «Το πιο σημαντικό για την ομάδα, είναι να έχει φρέσκους παίκτες στο παιχνίδι με τη ΜΠΑΤΕ. Δεν θα σας πω ποιοι θα μπουν, αλλά θα είναι φρέσκοι. Έχω μια ιδέα, αλλά θα πρέπει να δω και την προπόνηση που θα ξεκινήσει σε λίγο».

Για το αν η εικόνα του ΠΑΟΚ είναι εντός προγράμματος ή προβληματίζει τον ίδιο: «Η κούραση είναι κυρίως πνευματική, λόγω της πίεσης που υπήρχε για να κερδίσουμε κόντρα στους αντιπάλους που είναι οι ανταγωνιστές μας για τον τίτλο. Ακόμα παίξαμε ένα δύσκολο παιχνίδι με την Τσέλσι, αλλά και για το Κύπελλο με έναν τοπικό αντίπαλο, όμως με τη μικρότερη δυνατή ζημιά. Έτσι, πρέπει να παίξουν οι πιο φρέσκοι παίκτες, με τις πιο γρήγορες αντιδράσεις μέσα στο γήπεδο. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να κάνεις rotation, με τις κατάλληλες αλλαγές σε κάθε παιχνίδι».

Για την εικόνα της ΜΠΑΤΕ είπε: «Η ΜΠΑΤΕ είναι μια καλά οργανωμένη ομάδα με σωστή νοοτροπία και με 5 πράγματα στη φιλοσοφία της που τα κάνουν σωστά, ενώ είναι και πολύ έμπειρη από ευρωπαϊκά παιχνίδια. Δεν θα είναι εύκολο το παιχνίδι, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι γι’ αυτό».

Για την αγωνιστική κατάσταση του ΠΑΟΚ είπε: «Σε αυτές τις καταστάσεις, το πιο σημαντικό είναι να ξέρεις πώς να κερδίσεις. Όταν μου λέτε, ότι η ομάδα δεν είναι στο επίπεδο που πρέπει, τότε θα πρέπει να είχαμε κερδίσει και την Τσέλσι… Οι ομάδες εξαρτώνται από την ποιότητα, ενδεχομένως να υπάρξουν αλλαγές, αλλά το σημαντικό είναι να είναι ίδια η νοοτροπία. Αναγκαζόμαστε να αλλάζουμε τους παίκτες, εξαιτίας αυτής της κατάστασης».

Για τον Ουάρντα: «Έχουμε κανόνες, που πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους. Ήταν τιμωρημένος για μια εβδομάδα, επέστρεψε στις προπονήσεις και όταν είναι έτοιμος, θα παίξει».

Για την ψυχολογική ανάταση μετά τη νίκη στο «Καραϊσκάκη»: «Μας δίνει πολλή αυτοπεποίθηση. Δεν είναι μόνο η νίκη με τον Ολυμπιακό, αλλά και κόντρα στην ΑΕΚ. Όταν τους νικάς σε 7 μέρες, αυτό σου δίνει αυτοπεποίθηση. Πρέπει να έχεις δυνατή νοοτροπία. Είμαστε καλά, λειτουργούμε με σεβασμό κόντρα στους αντιπάλους μας, όμως στο τέλος τη διαφορά θα κάνει το πνεύμα μας στο γήπεδο. Ξέρετε ότι θέλουμε να κερδίσουμε και πρόκριση σημαίνει νίκη με τη ΜΠΑΤΕ!»

Για την κατάσταση του Βέρνμπλουμ: «Κάποιες φορές δεν σας καταλαβαίνω, γιατί να μένουμε στο όνομα ενός παίκτη; Ανήκει σε ένα γκρουπ κι αυτό είναι που πρέπει να σκεφτόμαστε. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου κι αυτό κάνω. Ο Βέρνμπλουμ ήταν πολύ χρήσιμος για μένα. Με την Τσέλσι και τον Άρη ήταν πολύ απαραίτητος, ενώ βοήθησε στο να ξεκουραστούν κάποιοι παίκτες. Κόντρα στον Ολυμπιακό, έδωσε το στίγμα. Για μένα δεν πρέπει να παίξει ένας παίκτης επειδή είναι μεταγραφή, έχουμε ένα σύνολο με παίκτες που κάνουν πολύ καλά παιχνίδια και είναι δύσκολο για ένα νέο παίκτη να μπει στη φιλοσοφία αυτή. Θέλουμε να έχουμε ένα δυνατό γκρουπ και να πηγαίνουμε για τη νίκη σε κάθε παιχνίδι.

Πολλές φορές έχω αναφέρει σε όλες τις ομάδες, πως οι παίκτες πρέπει να είναι έτοιμοι να χρησιμοποιηθούν όσο και όποτε χρειαστεί γιατί συμβαίνουν πολλά. προσαρμόζονται με διαφορετικό τρόπο. Παράδειγμα ο Πλατινί στη Γιουβέντους, που όταν προσαρμόστηκε, είχε μια μεγάλη καριέρα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ