«Φοβού τον Φορτούνη, εκεί πονάει η Μίλαν»

«Φοβού τον Φορτούνη, εκεί πονάει η Μίλαν»

To10.gr μαθαίνει τα... μυστικά της Μίλαν απο τον ρεπόρτερ των «ροσονέρι» Κάρλο Ταγκλιαγκάμπε. Τι λέει για την ομάδα του Γκατούζο, αλλά και γιατί ξεχωρίζει τον Κώστα Φορτούνη

Το βράδυ της Πέμπτης το «Σαν Σίρο» ανοίγει τις πύλες του για το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της νέας Μίλαν φέτος. Αντίπαλος ο Ολυμπιακός που παραμένει αήττητος στο Europa League την φετινή σεζόν με τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες. Σαφώς και το όνομα του αποψινό αντιπάλου της ελληνικής ομάδας είναι μεγάλο, η ιστορία και η τροπαιοθήκη της Μίλαν… σοκάρει, ωστόσο ο Ολυμπιακός πάει να κάνει το παιχνίδι του και να πάρει θετικό αποτέλεσμα μετά το 0-0 στην πρεμιέρα με την Μπέτις στο Καραϊσκάκη. Για να διεκδικήσει μέχρι τέλους την πρόκριση του στην επόμενη φάση.

Η Μίλαν φέτος κάνει μια νέα αρχή, διατηρεί τον Τζενάρο Γκατούζο στο τιμόνι και επιχειρεί με τον Γκονζάλο Ιγκουαϊν και ποιοτικούς μεσοεπιθετικούς συν τον Ντοναρούμα να φτάσει μετά από χρόνια ξανά σε επιτυχίες.

Στο «to10» ζητήσαμε την άποψη του ρεπόρτερ της Μίλαν Κάρλο Ταγκλιαγκάμπε, που εργάζεται στην τηλεοπτική εκπομπή «Calcissimo TV» και μας… ανέλυσε την ομάδα του Μιλάνου, σκιαγράφησε τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά των «ροσονέρι» και μίλησε επίσης και για τον Ολυμπιακό και τον ηγέτη του Κώστα Φορτούνη.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

-Ποια είναι η κατάσταση της Μίλαν αυτό το διάστημα;

«Η μεγάλη σε σκορ νίκη απέναντι στην Σασουόλο εκτός έδρας, έδωσε αυτοπεποίθηση στην ομάδα, μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα στην σεζόν. Σήμερα στο Μιλανέλο η ατμόσφαιρα είναι… ξεκάθαρα πιο χαλαρή και ήρεμη, σε σχέση με λίγες ημέρες πριν»

-Η Μίλαν είναι έτοιμη για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό;

«Είναι έτοιμη επειδή ο Γκατούζο χρειάζεται νίκες για να εδραιώσει την θέση του και γνωρίζετε όλοι πολύ καλά ότι το Europa League είναι το μόνο ευρωπαϊκό τρόπαιο που λείπει από την τεράστια τροπαιοθήκη στην ιστορία της Μίλαν. Για αυτό είναι φέτος μια καλή ευκαιρία να γράψει ιστορία στην Μίλαν και ως προπονητής πια. Οπότε θεωρώ ότι θα την έχει έτοιμη»

-Ποιοι είναι οι κομβικοί ποδοσφαιριστές της Μίλαν φέτος;

«Η αλήθεια είναι ότι αυτή την στιγμή η Μίλαν χωρίς την ποιότητα του Σούσο και την φαντασία του Τσαλχάνογλου δεν μπορεί να πετύχει τίποτε. Είχαν ένα δύσκολο ξεκίνημα αλλά τώρα έχουν επανέλθει στο γνωστό επίπεδο τους. Και όταν έχουν αυτοί καλή συνεργασία με τον Ιγκουαϊν, τότε η επίθεση της Μίλαν είναι εκρηκτική».
-Οι διαφορές της Μίλαν σε σχέση με την περσινή ομάδα που είδαμε κόντρα στην ΑΕΚ;

«Πάνω και πρώτα από όλα, η νοοτροπία. Ο Γκατούζο κάνει δουλειά και στο ψυχολογικό κομμάτι των παικτών του και τους εξηγεί πολλά πράγματα για το τι σημαίνει να παίζεις και να φοράς την φανέλα της Μίλαν. Τακτικά το σύστημα είναι 4-3-3 και φέτος, όπως και με τον Μοντέλα πέρυσι, αλλά με έναν φορ σαν τον Ιγκουαϊν η επίθεση είναι πιο πλήρης και ποιοτική σε τελειώματα»

– Το σύστημα του Γκατούζο και πως αυτό λειτουργεί στο χορτάρι;

«Επιλέγει το 4-3-3 με τον Μπίλια ως οργανωτή και τους Σούσο και Τσαλχάνογλου ως wingers. Είναι τα τρία πιο σημαντικά κομμάτια στο σύστημα του. Ο Αργεντίνος προσπαθεί να δίνει συνεχώς κάθετες στους ακραίους που θα φέρουν την ομάδα στον φορ για να εκτελέσει. Και κόντρα στον Ολυμπιακό πιθανότατα να δούμε τον Κουτρόνε σε αυτή την θέση. Και πάνω από όλα μετρά για την Μίλαν να έχει την κατοχή. Είναι απαραίτητη».

– Τα αδύνατα σημεία της Μίλαν;

«Τα δύο άκρα της άμυνας, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι. Ρικάρντο Ροντρίγκες και Καλάμπρια δεν είναι τόσο προσεκτικοί όταν αμύνονται και στα μαρκαρίσματα»

-Ο λόγος που η Μίλαν δεν είναι στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας;

«Στα πρώτα ματς βλέπαμε συνεχώς λάθη και καθόλου συγκέντρωση. Ειδικά στην άμυνα. Τόσες φορές η ομάδα με Νάπολι, Αταλάντα και Νάπολι προηγήθηκε και βρέθηκε στο τέλος του ματς να χάνει βαθμούς για κάποια λάθη. Και αυτό τελικά ήταν απολύτως αναμενόμενο για μια ομάδα με νεαρούς σε ηλικία παίκτες»

-Τι γνωρίζει η Μίλαν για τον Ολυμπιακό;

«Η οργάνωση στην άμυνα και η ταχύτητα των επιθετικών. Πολλοί παίκτες όπως ο Φετφατζίδης και ο Τοροσίδης είναι γνωστοί στην Serie A. Και ο Γιάγια Τουρέ είναι γνωστό ότι είναι παίκτης top επιπέδου».

-Ποιον παίκτη πρέπει φοβάται περισσότερο η Μίλαν;

«Τον Κώστα Φορτούνη. Τον έχω δει αρκετά. Διότι παθιάζομαι και εγώ με το ταλέντο του. Είναι καταπληκτικός ο τρόπος που μπορεί να παίξει στις δύο γραμμές του κέντρου και της επίθεσης. Κατά τη γνώμη μου έχει το περισσότερο ταλέντο στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ