«Εννιά θρύλοι του Ολυμπιακού: Ο διάσημος φαλακρός και ο Ελληνας Τζορτζ Κλούνεϊ»

«Εννιά θρύλοι του Ολυμπιακού: Ο διάσημος φαλακρός και ο Ελληνας Τζορτζ Κλούνεϊ»

Ιστοσελίδα του Λουξεμβούργου ξεχώρισε εννέα παίκτες που έχουν γράψει ιστορία με τον Ολυμπιακό και τους παρουσιάζει σε ένα πολύ όμορφο αφιέρωμα.

Αφιέρωμα σε εννέα ποδοσφαιριστές που έγραψαν ιστορία με τον Ολυμπιακό και τον οδήγησαν σε εγχώριους τίτλους, αλλά και στην ευρωπαϊκή καταξίωση, φιλοξενεί η ιστοσελίδα του Λουξεμβούργου «mental.lu». Στο αφιέρωμα τονίζεται ότι μπορεί πέρσι η ομάδα του Πειραιά να απώλεσε τα σκήπτρα του πρωταθλητή, ωστόσο δεν παύει να αποτελεί τον «βασιλιά» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Πάμε να δούμε παρακάτω τους παίκτες που έχει ξεχωρίσει η εν λόγω ιστοσελίδα με αφορμή την αναμέτρηση των ερυθρόλευκων με τη Ντουντελάνζ την ερχόμενη Πέμπτη.

Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς (1996-2009): «Ο πιο διάσημος φαλακρός της Ελλάδας κυρίάρχσε στο ελληνικό πρωτάθλημα για δώδεκα χρόνια. Με 114 γκολ σε 449 παιχνίδια συμπεριλαμβανομένου ενός αξέχαστου χατ-τρικ εναντίον της Λεβερκούζε του Τοπμέλερ το 200. Είναι δύσκολο να βρεθεί ένας ξένος που να έχει σκοράρει περισσότερο από εκείνον.

Αντώνης Νικοπολίδης: (2004-2011): «Ο Ελληνας Τζορτζ Κλούνεϊ που κέρδισε διεθνή αναγνώριση στο Euro 2004, όταν η Ελλάδα ανάγκασε τον Κριστιάνο Ρονάλντο να κλάψει στον τελικό. Λίγες ημέρες αργότερα, ο διεθνής τερματοφύλακα άλλαξε χρώμα φανέλας, από το πράσινο στο κόκκινο, όταν πήρε μεταγραφή για τον Ολυμπιακό, μετά από πολλά χρόνια καριέρας στον «αιώνιο» αντίπαλο Παναθηναϊκό. 263 παιχνίδια μετά, έγινε ο 5ος σε συμμετοχές ποδοσφαιριστής της ομάδας».

Ζιοβάνι (1995-2005): «Τι θα ήταν το ποδόσφαιρο χωρίς Βραζιλιάνους; Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής του 1998 πέρασε έξι σεζόν στην Αθήνα, ενώ το 2000 εξελέγη καλύτερος ξένος παίκτης του ελληνικού πρωταθλήματος. Σημείωσε 71 γκολ και μοίρασε 28 ασίστ, συμπεριλαμβανομένων δύο τερμάτων στη θρυλική ισοπαλία 3-3 με την Ρεάλ το 1999».

Ριβάλντο (2004-2007): «Όταν πρωτοέφτασε στην Ελλάδα σε ηλικία 32 ετών από τη Μίλαν, πολλοί πίστευαν ότι έρχεται για ένα χρυσό συμβόλαιο λίγο πριν τη συνταξιοδότηση. Κάτι τέτοιο δεν ίσχυε όμως. Μάγεψε με τις τρίπλες του επί τρεις σεζόν, τις εκτελέσεις φάουλ και τις επελάσεις από αριστερά. Του άρεσε πολύ η Ελλάδα γι΄αυτό στη συνέχεια αγωνίστηκε και στην ΑΕΚ».

Στέλιος Γιαννακόπουλος (1996-2003): «Ακόμη ένας ποδοσφαιριστής που… εκτοξεύτηκε στον Ολυμπιακό κατά τη διάρκεια της επταετούς παραμονής του στην ομάδα. Δεν πέρασε ούτε μια σεζόν που να μην κατακτήσει τουλάχιστον τον τίτλο του πρωταθλητή. Μια σπουδαία φιγούρα της πρωταθλήτριας Ελλάδας το 2004 και ο οποίος συνέθεσε ένα από τα καλύτερα τρία στους Πειραιώτες, μαζί με Τζόρτζεβιτς και Ζιοβάνι».

Νέρι Καστίγιο (2000-2007): «Η παράδοση των νοτιαμερικανών παικτών συνεχίστηκε με την άφιξη του Μεξικανμού το 2000. Επί επτά χρόνια, ο αριστεροπόδαρος επιθετικός πανηγύρισε έξι πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα Ελλάδας, σκοράροντας 41 γκολ σε 136 αγώνες. Συνέχισε την καριέρα του στη Σαχτάρ Ντονέτσκ, καθώς τον δελέασε με ένα ηγεμονικό συμβόλαιο και τον Ολυμπιακό να βάζει στα ταμεία του 15.000.000 ευρώ».

Κριστιάν Καρεμπέ (2001-2004): Ηρθε στον Ολυμπιακό μετά από ένα σύντομο πέρασμα από τη Μίντλεσμπρο και πολύ γρήγορα κατάφερε να γίνει ιδιαίτερα αγαπητός στους φαν της ομάδας. Στέφθηκε πρωταθλητής το 2002 και 2003 και επέστρεψε στην ομάδα το 2013 από άλλο πόστο, αναλαμβάνοντας ρόλο συμβούλου και πρεσβευτή της».

Αριέλ Ιμπαγάσα (2010-2014): «Σε μέγεθος… τσέπης και με τεχνική η οποία συγκρινόταν με αυτή του Μαραντόνα όταν ήταν νέος, ήρθε στον Ολυμπιακό το 2010. Στους ερυθρόλευκους πρόλαβε να μοιράσει πάνω από 30 ασίστ σε λιγότερα από 100 παιχνίδια, ενώ κέρδισε τέσσερα πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα».

 

Κώστας Μητρογλου (2007-2014): Όταν ήταν στην ηλικία των 19 ετών, η ιστορία μεταξύ Μητρογλου και Ολυμπιακού δεν ήταν αυτό που λέμε… μακρύς ήρεμος ποταμός. Μεταξύ της έλλειψης χρόνου συμμετοχής και των διαδοχικών δανεισμών, ο Ελληνας επιθετικός έκανε το «μπαμ» το 2012. Μάλιστα έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος που πετυχαίνει δύο χατ τρικ σε δύο διαδοχικά παιχνίδια. Άφησε τον Πειραιά για τη Φούλαμ έχοντας πετύχει 82 γκολ και 20 ασίστ σε 184 αγώνες».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ