Ο κόκκινος Οκτώβρης του «Τόρο»

Ο κόκκινος Οκτώβρης του «Τόρο»

Έξι χρόνια -και μια νύχτα- μετά το τελευταίο του «ερυθρόλευκο» ευρωπαϊκό γκολ ο Βασίλης Τοροσίδης ξανάνοιξε τον λογαριασμό του. Ακριβώς την κατάλληλη στιγμή. Απίστευτο ρεκόρ του αρχηγού της εθνικής. Πέντε γκολ με τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη, πέντε νίκες οι Ερυθρόλευκοι σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ. Σε μια σχέση ζωής...

Ήταν 24 Οκτώβρη του 2012, στο Μονπελιέ. Μια συστημένη μπάλα απο τον Χολέμπας στην καρδιά της άμυνας των Γάλλων, βρήκε τον Βασίλη Τοροσίδη να εξηγεί στα… γαλλικά πως η λέγεται η «η μπάντα που παίζει τα πάντα». Πως χώθηκε στην περιοχή, πως έκανε τη μπάλα δική του πως την έστειλε στα δίχτυα με ένα γυριστό σουτ δεν το κατάλαβε κανείς. Ο Ολυμπιακός ισοφάριζε τους πρωταθλητές Γαλλίας και άνοιγε τον δρόμο για μια τεράστια ανατροπή (που ολοκληρώθηκε απο τον Κώστα Μήτρογλου).

Αυτό έμελλε να είναι το τελευταίο γκολ του Βασίλη Τοροσίδη με τα χρώματα του Ολυμπιακού, στα κύπελλα Ευρώπης. Μέχρι απόψε. Μια μέρα μετά τα… έκτα γενέθλια εκείνης της βραδιάς. Μέχρι το γκολ που έλυσε τα μάγια στο Λουξεμβούργο (66΄) ανοίγοντας τον δρόμο στους Ερυθρόλευκους κόντρα στη Ντουντελάνζ. Και πάλι μια στημένη μπάλα, και πάλι το σωστό πλασάρισμα στην αντίπαλη περιοχή. Αυτή τη φορά με το κεφάλι. Μια ακόμη «σπέσιαλ» εκτέλεση απο τον 33άχρονο αρχηγό της εθνικής μας ομάδας. Τον Βασίλη Τοροσίδη που πιθανώς ούτε ο ίδιος δεν θα το έχει πρόχειρο πως Οκτώβρη είχε πετύχει και το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ με τους Πειραιώτες. Στο Φάληρο κόντρα στη Νόρτζελαντ. Σε ένα 5-0 για το Γιουρόπα Λιγκ που είχε σφραγίσει την πρόκριση στη φάση των ομίλων.  Είχε ανοίξει το σκορ (11΄) σε εκείνη την αναμέτρηση της 2ας Οκτωβρίου του 2008, απο ασίστ του Σεμπάστιαν Λέτο! Για όσους δεν το πρόσεξαν πέρασαν δέκα ολόκληρα χρόνια!

Εκείνη τη χρονιά ο Βασίλης Τοροσίδης «ξαναχτύπησε». Στο μαγικό 4-0 επί της Χέρτα στο Καραϊσκάκη. Τρύπωσε στο πρώτο δοκάρι με ένα καταπληκτικό σπριντ, πρόλαβε την άμυνα των Γερμανών ξανά σε ένα γύρισμα του Λέτο (!) και με σουτ απο κοντά είχε γράψει το 3-0 (86΄).

ποιο γκολ λείπει απο τη συλλογή του διεθνούς άσου; Εκείνο με την Άλκμααρ στις 16 Σεπτέμβρη του 2009, στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ στο Φάληρο. Τη βραδιά που ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε υπό τις οδηγίες του υπηρεσιακού Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, μιας και ο Ζίκο που μόλις είχε έρθει να αντικαταστήσει τον Κετσπάγια, είχε δει εκείνο το ματς απο τις σουίτες του γηπέδου. Αυτή τη φορά την ασίστ την είχε δώσει ο Ζαϊρί, και ο Τόρο είχε εκτελέσει με το κεφάλι! Όπως απόψε

https://www.youtube.com/watch?v=3yBYKdI-dOw

Συνολικά ο Βασίλης Τοροσίδης έχει 40 ευρωπαϊκές συμμετοχές με τη φανέλα του Ολυμπιακού (και 54 σε ολόκληρη την καριέρα του αν προσθέσουμε και εκείνες με τα χρώματα της Ρόμα). Για τους Ερυθρόλευκους απόψε έγινε ο 11ος παίκτης στην ιστορία του κλαμπ, που φτάνει τη 40άρα. Μοιράζεται την ένατη θέση της σχετικής λίστας με Γιαννακόπουλο και Ελευθερόπουλο. Προφανώς έχει όλη του την άνεση να τους ξεπεράσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ