Η νίκη του Ολυμπιακού έφερε τη 13η θέση σε απόσταση βολής

Η νίκη του Ολυμπιακού έφερε τη 13η θέση σε απόσταση βολής

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Ντουντελάνζ στο Λουξεμβούργο και έδωσε πολύτιμους βαθμούς στην Ελλάδα που πλησιάσει την 13η θέση της ειδικής βαθμολογίας της UEFA.

Η ΑΕΚ ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ από την Μπάγερν Μονάχου, το ίδιο και ο ΠΑΟΚ με αντίπαλο τη Βίντι στην Τούμπα,  αδυνατώντας να φέρουν βαθμούς στην Ελλάδα, όμως το «διπλό» του Ολυμπιακού στο Λουξεμβούργο μετά τη νίκη επί της Ντουντελάνζ (2-0), σε συνδυασμό με την ήττα της Κοπεγχάγης από τη Σλάβια Πράγας (0-1) έφερε τη χώρα μας μια ανάσα από την 13η θέση (Δανία).

Πιο αναλυτικά, η χώρας μας βρίσκεται αυτήν την στιγμή στην 14η θέση με 26.600 βαθμούς, με τους Δανούς να βρίσκονται από πάνω μας με μόλις 157 βαθμούς επιπλέον (26.775 βαθμούς) και μοναδικό εκπρόσωπο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις την Κοπεγχάγη. Στην 15η θέση βρίσκεται η Ελβετία με 26.300 βαθμούς, έχοντας όμως «ενεργούς» δύο εκπροσώπους.

Αν η Ελλάδα διατηρηθεί στην 14η θέση (το ίδιο συμβαίνει και στη 13η) ως το τέλος της χρονιάς, τότε θα συνεχίσει να βγάζει τον πρωταθλητή στον 3ο προκριματικό του Champions League και τη σεζόν 2020-21, τον δευτεραθλητή στο 2ο προκριματικό (Champions League), τον Κυπελλούχο στον 3ο προκριματικό του Europa League και τον 3ο-4ο της βαθμολογίας στον 2ο προκριματικό του Europa.  Αντίθετα αν πέσει στην 15η θέση τότε ο πρωταθλητής θα ξεκινάει από τον 2ο προκριματικό του Champions League.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ