Για πρώτη φορά με… κλειστά χαρτιά

Για πρώτη φορά με… κλειστά χαρτιά

Ο Μαρτίνς το είπε στη συνέντευξη Τύπου και παραδόξως δεν ήταν ένα από τα… γνωστέ κλισέ των προπονητών που ούτως ή άλλως δεν προσφέρουν σε δημόσια θέα τα «πλάνα» τους.

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έχει πει το παραμικρό για την εντεκάδα του αύριο κόντρα στη Ντουντελάνζ ούτε στους ποδοσφαιριστές του. Και μιας και η τελευταία προπόνηση στο Καραϊσκάκη ήταν αφιερωμένη στις «στημένες μπάλες» και στις αμέτρητες εκτελέσεις; Τα φώτα είναι σβηστά για τις επιλογές του.

Όχι για όλες αλλά για τις περισσότερες. Διότι για παράδειγμα η βασική γραμμή της άμυνας έγινε «κατανοητή» μέσα από τα στημένα. Ήταν σταθερά στην… ίδια ευθεία οι Τοροσίδης, Μιράντα, Μεριά και Τσιμίκας άρα αυτό μπορούμε να το «καταχωρήσουμε». Όπως και τη συμμετοχή του Καμαρά μιας και ο αποκλεισμός του Γκιγιέρμε από την αποστολή προφανώς και μαρτυρά ποιος θα είναι ο «ένας» κεντρικός χαφ με τα πολλά τρεξίματα που θα καλύψει τη συγκεκριμένη ανάγκη στον ερυθρόλευκο άξονα. Σίγουρος είναι επίσης και ο Ναουέλ ο οποίος έπαιξε και στο πρώτο ματς κόντρα στη Ντουντελάνζ. Σίγουρος βάση της λογικής και ο Λάζαρος σε ρόλο σέντερ φορ, μιας και επί της ουσίας τα δεδομένα με τον Αχμέντ Χασάν είναι… συγκεκριμένα.

Ο Αιγύπτιος έρχεται από θλάση. Έπαιξε την Κυριακή όλο το ματς στο Βικελίδης, προορίζεται για βασικός και την Κυριακή στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Μοιάζει απίθανο λοιπόν να ξεκινήσει και με τη Ντουντελάνζ. Θα είναι στον πάγκο και θα χρησιμοποιηθεί μόνο αν χρειαστεί. Θυμίζουμε ότι ο Μάνος δεν είναι στην δηλωμένος στην ευρωπαϊκή λίστα του Ολυμπιακού. Η λύση του Λάζαρου λοιπόν μοιάζει με μονόδρομο. Ο Χριστοδουλόπουλος εξάλλου κλήθηκε να παίξει τον ίδιο ρόλο και στο Λουξεμβούργο σχεδόν σε ολόκληρο το ματς (ο Γκερέρο είχε τραυματιστεί στο 15΄) και τα πήγε πάρα πολύ καλά. Άρα λοιπόν λογικά θα επιλεγεί και πάλι.

Ποιες θέσεις μένουν ανοιχτές; Εκείνη του τερματοφύλακα (με τον Γιαννιώτη πια να είναι ο «αναπληρωματικός» του Σα, άρα και πιθανόν να πάρει τα ματς του Γιουρόπα), αυτή του επιτελικού μέσου (πέραν του Φορτούνη υποψήφιοι είναι και οι Τουρέ και Νάτχο) και βέβαια του δεύτερου εξτρέμ. Εκεί που μπορεί να δούμε ως συνήθως Ποντένσε αλλά μπορεί κάλλιστα να δούμε και τον Φετφατζίδη. Είπαμε: Μόνο ο Μαρτίνς ξέρει ποιοι θα είναι οι εκλεκτοί σε αυτή την 4η στροφή του Γιουρόπα που είναι και η καθοριστικότερη ως την επόμενη για τον Ολυμπιακό.

Οι Πειραιώτες με δεύτερη σερί νίκη επί της Ντουντελάνζ σκαρφαλώνουν στους 7 βαθμούς και περιμένουν το αποτέλεσμα ανάμεσα σε Μπέτις και Μίλαν στην πράσινη πλευρά της Ανδαλουσίας για να ξέρουν τις πιθανότητες πρόκρισης στη φάση των νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ, δυο στροφές πριν από τη λήξη της φάσης των Ομίλων. Το καλύτερο σενάριο για εκείνους; Οι δύο «άσσοι» το βράδυ της Πέμπτης. Σε αυτή την περίπτωση «κλειδώνουν» ως μίνιμουμ ότι θα παίξουν με την Μίλαν στο Φάληρο, έναν «τελικό πρόκρισης» την τελευταία αγωνιστική. Και με νίκη θα είναι εκείνοι που θα πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ