Βίντι – ΠΑΟΚ 1-0

Βίντι – ΠΑΟΚ 1-0

Η Βίντι νίκησε για δεύτερη φορά το «φάντασμα» του ΠΑΟΚ (1-0) και έκανε σχεδόν απίθανη την πρόκρισή του στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Σε «ελεύθερη πτώση» ο ΠΑΟΚ...

Κατώτερος των προσδοκιών ο ΠΑΟΚ για ακόμα ένα παιχνίδι κόντρα στη Βίντι. Ηττήθηκε ξανά και το ταξίδι του στο Europa League βρίσκεται… προ του τέλους. Στην Τούμπα βρέθηκε (πιθανόν) προς εκπλήξεως. Στη Βουδαπέστη όμως ήξερε ακριβώς με τι έχει να κάνει. Δεν τα κατάφερε όμως, με τους Ούγγρους να εμφανίζονται απόλυτα σοβαροί για 90+ λεπτά, να σκοράρουν εκμεταλλευόμενοι το λάθος του Βέρνμπλουμ, να απειλούν και με δεύτερο τέρμα και τελικώς να παίρνουν τη νίκη (1-0) και μαζί τις ουσιαστικές ελπίδες των Ασπρόμαυρων για πρόκριση στους «32»…

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να είχε την κατοχή σχεδόν καθόλη τη διάρκεια του ματς, αλλά ήταν εντελώς ανούσια! Έπρεπε να φτάσουμε στα λεπτά των καθυστερήσεων για να νιώσει ο Κόβατσικ ουσιαστική απειλή. Πλέον ο Δικέφαλος του Βορρά χρειάζεται συνδυασμό αποτελεσμάτων για να ελπίζει σε πρόκριση, πληρώνοντας τις δύο «κολλητές» ήττες από τη Βίντι. Κανείς δεν διασώθηκε από το δεύτερο συνεχόμενο «ευρωπαϊκό» ναυάγιο. Όλη η ομάδα του ΠΑΟΚ ήταν σε κακή βραδιά και η επιλογή του Λουτσέσκου να ξεκινήσει στα χαφ μαζί τον Σάκχοφ και τον Βέρνμπλουμ συν τον Ελ Καντουρί πιο μπροστά, έκανε τον Δικέφαλο αρκετά αργό στη μεσαία γραμμή και προβλέψιμο.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΠΑΟΚ

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου έκανε τρεις αλλαγές στην 11άδα του ΠΑΟΚ σε σχέση με το προηγούμενο ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, καθώς βασικοί είναι οι Τόσκα, Σάκχοφ και Λημνιός αντί των Βιεϊρίνια (που τραυματίστηκε στην τελευταία προπόνηση), Κάνιας και Μπίσεσβαρ.

Ο Δικέφαλος ξεκίνησε με τον Πασχαλάκη στο τέρμα, τους Βαρέλα και Κρέσπο στο κέντρο της άμυνας, τον Τόσκα αριστερό μπακ και τον Μάτος δεξί, τους Σάκχοφ και Βέρνμπλουμ στη μεσαία γραμμή, πιο μπροστά τον Ελ Καντουρί, στις πτέρυγες της επίθεσης τον Λέο Ζαμπά (αριστερά) και τον Λημνιό (δεξιά) και στην κορυφή τον Πρίγιοβιτς.

ΑΝΟΥΣΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΟΥ ΔΙΚΕΦΑΛΟΥ

Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή και τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει. Η Βίντι δεν ανησύχησε καθόλου του Πασχαλάκη, ο Δικέφαλος είχε 67% κατοχή της μπάλας (έναντι 33% των γηπεδούχων), αλλά η υπεροχή του ήταν εντελώς ανούσια. Οι Ούγγροι αμύνονταν μαζικά και παίζοντας δυνατά υπό την ανοχή του Τούρκου διαιτητή Αλί Παλαμπιγίκ κράτησαν τον ΠΑΟΚ έξω από την περιοχή τους και μόνο μια κεφαλιά του Κρέσπο στο 16’ (μετά από κόρνερ του Ελ Καντουρί), ήταν κάπως απειλητική αλλά δεν λογίζεται καν ως μεγάλη ευκαιρία.

ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΝΤΙ

Στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν κάποια κενά του ΠΑΟΚ και πήραν προβάδισμα στο σκορ. Στο 50’ ο κεντρικός αμυντικός της Βίντι, ο Βινίσιους βγήκε ως αριστερός εξτρέμ (!) στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, έκανε τη σέντρα στην καρδιά της άμυνας του Δικέφαλου και ο Μιλάνοφ κέρδισε όλους τους παίκτες του ΠΑΟΚ και τον Πασχαλάκη και με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να μην μπορεί να απειλήσει μένοντας εγκλωβισμένος και η πρώτη φορά που προσπάθησε να κάνει κάτι στην επίθεση ήταν ένα άστοχο μακρινό σουτ του Λέο Μάτος στο 62’. Στο 79’ ο Νικόλοφ έκανε ένα καλό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε την μπάλα. Στο 84’ ο Βινίσιους έκοψε ένα πολύ επικίνδυνο γύρισμα του Μπίσεσβαρ, που βρέθηκε μόνος μέσα στην περιοχή της Βίντι από αριστερά. Στο 85’ ένα απευθείας φάουλ του Ουάρντα πέρασε ψηλά άουτ.

Η πιο καλή φάση για τον ΠΑΟΚ για να ισοφαρίσει ήρθε στο 91’ όταν σουτ του Βέρνμπλουμ πέρασε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι της Βίντι. Στο 94’ ο Μάτος έκανε ένα ανάποδο ψαλίδι, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Το 1-0 έμεινε για τους Ούγγρους μέχρι το τέλος και πλέον ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ένα θαύμα για να προκριθεί…

Το «κλειδί»: Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ αργός με το σχήμα που παρέταξε ο Λουτσέσκου, οπότε και εύκολα προβλέψιμος και αντιμετωπίσιμος.

10άρι: Κανείς παίκτης του ΠΑΟΚ δεν διακρίθηκε. Μόνο ο Βέρνμπλουμ έβγαλε λίγο παραπάνω πάθος και νεύρο, αλλά συνολικά έλειψε η ουσία από την ομάδα.

Στον πάγκο: Αυτή τη φορά δεν ξεκίνησε στην ενδεκάδα ο Κάνιας, που ήταν βασικός στη μεσαία γραμμή σε όλα τα τελευταία παιχνίδια. Επίσης εκτός βασικού σχήματος έμεινε και ο Μπίσεσβαρ.

Γιατί κόουτς: Ο Λουτσέσκου έβαλε στα χαφ μαζί τον Σάκχοφ και τον Βέρνμπλουμ, οι οποίοι είχαν παίξει ξανά μαζί στο ματς Κυπέλλου με τον Άρη και δεν τα είχαν πάει καλά.

Διαιτητής: Ο Τούρκος, Αλί Παλαμπιγίκ στο πρώτο ημίχρονο άφησε αρκετά το δυνατό παιχνίδι και αυτό ευνοούσε τους γηπεδούχους που αμύνονταν μαζικά.

ΒΙΝΤΙ – ΠΑΟΚ 1-0

Γκολ: 50’ Μιλάνοφ

Κίτρινες: Φιόλα, Χάτζιτς, Νικόλοφ, Λέο Ζαμπά, Ελ Καντουρί, Σάκχοφ

Κόκκινες:

Γήπεδο: «Groupama Arena»

Διαιτητής: Παλαμπιγίκ (Τουρκία)

Βοηθοί: Σεσιγκιουζέλ, Ολγκουντσάν (Τουρκία)

Επιπρόσθετοι βοηθοί: Ουλουσόι, Ουγκιουρλού (Τουρκία)

Τέταρτος διαιτητής: Ουγιαρτσάν (Τουρκία)

ΒΙΝΤΙ: Κόβατσικ, Στοπίρα, Φιόλα, Γιουχάζ, Βινίσιους, Νέγκο, Χάτζιτς, Πατκάι, Μιλάνοφ (58’ Νικόλοφ), Χούστι (66’ Κόβατς), Σκέποβιτς (77’ Χότζιτς).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Τόσκα, Σάκχοφ, Βέρνμπλουμ, Λημνιός (60’ Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί (63’ Ακπόμ), Ζαμπά (69’ Ουάρντα), Πρίγιοβιτς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ