Λουτσέσκου : «Δε γίνεται να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια»

Λουτσέσκου : «Δε γίνεται να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια»

Ο προπονητής του δικεφάλου πραγματοποίησε δηλώσεις αναφορικά με τον χθεσίνο αγώνα με την Βίντι, αλλά και την συνέχεια της ομάδας στις εγχώριες διοργανώσεις.

Στη κάμερα της NOVA μίλησε το απόγευμα ο Ρουμάνος προπονηητής του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου αναφερόμενος μεταξύ άλλων στο χθεσινό παιχνίδι με την Βιντι ,στον τρόπο με τον οποίο προσπαθεί να επαναφέρει την ομάδα στα περσυνά στάνταρ απόδοσης αλλά και στο παιχνίδι της Κυριακής με Παναιτωλικό.

Αναλυτικά δήλωσε :

Για την ήττα από την Βίντι και τις σκέψεις του για την κατάσταση: «Τι να πούμε για την κατάσταση. Ίσως είναι από τις καλύτερες περιόδους του ΠΑΟΚ. Είμαστε στην πρώτη θέση, έχουμε κερδίσει όλα τα ντέρμπι. Υπήρχε μια δύσκολη κατάσταση με την Βίντι, αλλά θα την ξεπεράσουμε. Θα πρέπει να σας πω ότι υπάρχουν μεγάλες ομάδες που παλεύουν για τον τίτλο, αλλά δεν τα πηγαίνουν καλά σε άλλες διοργανώσεις.

Υπάρχουν επίσης ομάδες που πηγαίνουν καλά στην Ευρώπη, αλλά δεν είναι ψηλά στην βαθμολογία του πρωταθλήματος τους. Ενδεχομένως να μην έρχονται κάποια αποτελέσματα. Χθες προσπαθήσαμε, αλλά μας έλειψε η πνευματική συγκέντρωση και η τελική ενέργεια. Τα δύο ματς με την Βίντι ήταν δύσκολα, κάναμε κάποια λάθη και δεχθήκαμε τρία γκολ. Είχαμε τεράστια ποσοστά στην κατοχή της μπάλας, αλλά δεν το εκμεταλλευτήκαμε σωστά. Πρέπει να αποδεχθούμε ότι στην ζωή μια ομάδας υπάρχουν καλές περίοδοι και υπάρχουν και κακές περίοδοι. Στις καλές περιόδους όλα είναι καλά και στην λιγότερο καλή περίοδο δυσκολευόμαστε.

Είμαι απογοητευμένος, για το γεγονός ότι είμαστε μια ομάδα που δουλεύει και δεν έχουμε τον χρόνο να δουλέψουμε όσο θέλουμε και έτσι πρέπει να βρούμε τον τρόπο να πηγαίνουμε σε τρεις ημέρες στο επόμενο ματς και να βρίσκουμε τον τρόπο πως θα κερδίσουμε. Για να δώσουμε κάποια παραδείγματα, η Μπαρτσελόνα είχε απώλειες βαθμών, βλέπουμε τι γίνεται με την Ρεάλ. Η Παρί Σεν Ζερμέν που έχει στόχο το Champions League, δεν τα πηγαίνει καλά εκεί, ενώ στο πρωτάθλημα έχει πολύ καλά αποτελέσματα.

Αναφέρω τα πιο μεγάλα παραδείγματα και ο λόγος είναι ότι δημιουργείται μια κατάσταση γύρω από την ομάδα, που δεν της αξίζει. Δεν εξαρτάται από εμάς, αλλά με την ισορροπία που υπάρχει ανάμεσα στις τρεις ομάδες, όλα είναι ανοιχτά για την πρόκριση».

Για το αν έχουν αντιληφθεί οι παίκτες του ΠΑΟΚ τι συνέβη στο ματς με την Βίντι: «Πιθανών να σκέφτονται με καλύτερο τρόπο οι παίκτες, γιατί δεν είμαστε από διαφορετικό πλανήτη, να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια. Έχουμε μεγάλο πρόγραμμα και στην απόσταση του, ξεκινώντας νωρίς με δύσκολα παιχνίδια. Βρισκόμαστε στην αρχή του Νοέμβρη και έχουμε αντιμετωπίσει δύσκολες ομάδες. Από εκεί και πέρα έχοντας όλα αυτά τα παιχνίδια, είναι φυσιολογικό να υπάρχουν τα πάνω και τα κάτω στην απόδοση.

Εμείς είχαμε την κατοχή με την Βίντι, αλλά δεν μας βγήκε το παιχνίδι σε κάποια σημεία. Αυτός είναι ο λόγος που το ποδόσφαιρο είναι τόσο ξεχωριστό. Αυτή τη στιγμή πετύχαμε τη Βίντι στη φόρμα της και ενδεχομένως να ξεκίνησε η καλή της φόρμα στο παιχνίδι με την Τσέλσι, η Βίντι μας πέτυχε στην κακή περίοδο μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είμαστε προετοιμασμένοι για να κερδίζουμε τα παιχνίδια.

Αν δεν έχει ισορροπία μπορείς να χάσεις πολλά, αν είσαι έξυπνος και ισορροπημένος μπορείς να συνεχίσεις μέχρι το τέλος της σεζόν. Αυτή η δουλειά που έχουμε μπορεί να σε κάνει καλύτερο άνθρωπο και να διαχειρίζεσαι καλύτερα τις καταστάσεις. Αυτό μας κάνει δυνατότερους. Από εκεί και πέρα έχουμε ένα παιχνίδι σε δύο ημέρες, που μπορούμε να κερδίσουμε και να κάνουμε καλύτερη την κατάσταση».

Για το ματς με τον Παναιτωλικό: «Η σκέψη μας είναι μόνο στη νίκη. Όλες οι ομάδες που αντιμετωπίζουν τον ΠΑΟΚ δίνουν το 100% των δυνατοτήτων. Όπως είπα έχουμε τον στόχο μας εγχώρια έχουμε ένα καλό σερί αποτελεσμάτων και το μυαλό μας είναι μόνο στο να κερδίσουμε το παιχνίδι και έχουμε την ποιότητα να το κάνουμε, ακόμη και αν έχουμε απέναντι μας μια ομάδα που είναι πολύ καλά οργανωμένη».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ