«Ο ΠΑΟΚ πρέπει να κυνηγάει όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια»

«Ο ΠΑΟΚ πρέπει να κυνηγάει όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια»

Ο Νίκος Αλαβάντας τόνισε ότι ο Δικέφαλος οφείλει να παλέψει με όλες τις δυνάμεις του απέναντι στην Τσέλσι

Ο Νίκος Αλαβάντας μίλησε για τη μάχη του ΠΑΟΚ απέναντι στην Τσέλσι και επισήμανε ότι ο Δικέφαλος πρέπει να κτυπήσει το ματς με όλες του τις δυνάμεις. Σε δηλώσεις που έκανε στον «FAIR PLAY FM 96,1» αρχικά αναφέρθηκε στο ξεκίνημα της καριέρα του, όταν δεν έπαιζε ακόμη στην άμυνα: «Όταν ξεκίνησα την καριέρα μου έπαιζα καθαρός επιθετικός. Οι ανάγκες της ομάδας ήταν αυτές που με κάνανε να γίνω αμυντικός. Μάλιστα όταν έπαιξα πρώτη φορά σε αυτή την θέση έκανα μεγάλη εντύπωση στον προπονητή μου. Πρώτη φορά έπαιξα σαν λίμπερο και με τον καιρό καθιερώθηκα».

Για το πως ήρθε στον ΠΑΟΚ: «Είχα έρθει αρχικά για να δοκιμαστώ. Ο Λευτέρης Παπαδάκης ήταν τότε προπονητής. Είχα έρθει σε ηλικία 16 χρονών. Έκανα μόνο μία προπόνηση και μετά η ομάδα μου έβγαλε δελτίο. Το 1978 έγινα επαγγελματίας. Ο πρώτος μου προπονητής ως επαγγελματίας ήταν ο Λάκης Πετρόπουλος. Για έμενα ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος. Δεν είχα κανένα απολύτως στήριγμα τότε στη Θεσσαλονίκη. Αργότερα η ομάδα με έβαλε σε ένα οικοτροφείο για να με βοηθήσει. Εάν δεν συνέβαινε αυτό δεν θα μπορούσα να ανταπεξέλθω στην πόλη».

Για το ντεμπούτο του: «Ήταν κόντρα στον Παναθηναϊκό στην Τούμπα και κερδίσαμε 3-1. Σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο, βγήκε αλλαγή ο Γκουερίνο και μπήκα εγώ στο δεύτερο ημίχρονο. Ήταν πραγματικά κάτι πρωτόγνωρο για εμένα. Το μεγάλο πλεονέκτημα για έμενα ήταν ότι με πίστευε πολύ ο προπονητής μου. Αυτό με βοήθησε πολύ ψυχολογικά και στο δεύτερο παιχνίδι έπαιξα βασικός».

Για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια: «Θυμάμαι τα παιχνίδια κόντρα στην Σοσό και τη μεγάλη τότε Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Παίξαμε κόντρα στην Μπάγερν, την Σεβίλλη. Αυτά είναι παιχνίδια που δεν θα ξεχάσω ποτέ…».

Για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ κόντρα στην Τσέλσι: «Πάμε να παίξουμε με μία ομάδα που είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο. Θα πρέπει οι παίκτες μας να δείξουν ότι είναι ισάξιοι με αυτούς τις Τσέλσι. Ο ΠΑΟΚ θα πάει να χτυπήσει το παιχνίδι εκεί. Ότι η Τσέλσι είναι ανώτερη το γνωρίζουμε. Μπορούμε όμως να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Ο ΠΑΟΚ έχει τα φόντα να πάρει αποτέλεσμα. Εμείς τους φοβηθήκαμε αρκετά στην Τούμπα. Δεν είναι λογική να αφήσουμε την Ευρώπη για να πάρουμε το πρωτάθλημα…»

Για το πρωτάθλημα: «Το είπα από την αρχή ο μόνος που μπορεί να κυνηγήσει τον ΠΑΟΚ είναι ο Ολυμπιακός. Εάν βρει την χημεία του είναι ο μονός που μπορεί να ανταγωνιστεί τον ΠΑΟΚ».

Για το πως αισθάνεται για τον ΠΑΟΚ: «Είναι η ζωή μου!».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ