Το μοναδικό σενάριο πρόκρισης του ΠΑΟΚ

Το μοναδικό σενάριο πρόκρισης του ΠΑΟΚ

Μόνο ένας συνδυασμός αποτελεσμάτων την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League μπορεί να δώσει στον Δικέφαλο την πρόκριση στους «32» της διοργάνωσης

Ο ΠΑΟΚ χάνοντας με 4-0 από την Τσέλσι στο Λονδίνο έμεινε στην ουρά της βαθμολογίας του ομίλου του στο Europa League με μόλις 3 βαθμούς σε πέντε αγώνες, ωστόσο εξακολουθεί να έχει ελπίδες πρόκρισης στους «32» της διοργάνωσης!

Πλέον όμως υπάρχει μόνο ένας συνδυασμός αποτελεσμάτων την τελευταία αγωνιστική των ομίλων που μπορεί να δώσει στον Δικέφαλο την πρόκριση στην επόμενη φάση: ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να κερδίσει την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ στην Τούμπα με οποιοδήποτε σκορ και την ίδια ώρα να χάσει η Βίντι από την Τσέλσι στην έδρα της.

Σε αυτό το ενδεχόμενο θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία του ΠΑΟΚ με τη Βίντι και την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ στους 6 βαθμούς και την πρόκριση θα πάρει ο Δικέφαλος έχοντας καλύτερη διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς, καθώς και οι τρεις ομάδες θα έχουν από έξι βαθμούς στις μεταξύ τους αναμετρήσεις!

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ

Τα κριτήρια της UEFA σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ή περισσοτέρων ομάδων είναι τα εξής:

1) Οι βαθμοί στα μεταξύ τους ματς

2) Η διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς

3) Η καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους ματς

4) Τα εκτός έδρας γκολ στα μεταξύ τους ματς

Σε πιθανή τριπλή ισοβαθμία του ΠΑΟΚ με ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και Βίντι (έχοντας κερδίσει ο Δικέφαλος του Λευκορώσους στην Τούμπα) θα υπάρχει ισοβαθμία και μετά το πρώτο κριτήριο καθώς οι τρεις ομάδες θα έχουν από έξι βαθμούς στα μεταξύ τους παιχνίδια (δύο νίκες ο ΠΑΟΚ επί της ΜΠΑΤΕ, δύο νίκες η ομάδα του Μπορίσοφ επί της Βίντι και δύο νίκες οι Ούγγροι επί του Δικέφαλου).

Στο δεύτερο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας (διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς) η Βίντι είναι στο -1 (κέρδισε ΠΑΟΚ με 2-0 και 1-0, αλλά έχασε από ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ δύο φορές με 2-0).

Η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ είναι αυτή τη στιγμή στο +1 γκολ (δύο νίκες με 2-0 επί της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, αλλά ήττα με 4-1 από τον ΠΑΟΚ στη Λευκορωσία), οπότε ακόμη και με ένα γκολ διαφορά να χάσει στην Τούμπα θα πάει στο μηδέν (ή θα έχει αρνητικό συντελεστή αν χάσει με μεγαλύτερη διαφορά).

Ο ΠΑΟΚ πριν την τελευταία αγωνιστική είναι στο μηδέν στη διαφορά γκολ στα ματς με τις ομάδες που μπορεί να ισοβαθμήσει (νίκη με 4-1 επί της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και ήττα με 2-0 και 1-0 από τη Βίντι) αλλά με οποιαδήποτε νίκη επί της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ στην Τούμπα θα έχει θετικό συντελεστή τερμάτων.

Έτσι το μοναδικό σενάριο για να προκριθεί ο ΠΑΟΚ στους «32» του Europa League είναι να κερδίσει την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ με οποιοδήποτε σκορ και να χάσει η Βίντι από την Τσέλσι στη Βουδαπέστη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ