Η άμυνα της Μίλαν και το πλάνο του Μαρτίνς

Η άμυνα της Μίλαν και το πλάνο του Μαρτίνς

Η ιταλική ομάδα έχει δεχθεί γκολ σε τέσσερα από τα πέντε ματς του ομίλου. Οι σκέψεις του Πέδρο Μαρτίνς για το μεγάλο ματς, οι επιλογές της βασικής εντεκάδας και ο ρόλος του Νάτχο. Σε ποιον παίκτη ποντάρει πολλά ο 48χρονος τεχνικός.

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί το βράδυ της Πέμπτης την Μίλαν στο Καραϊσκάκη στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Ένα ματς με χαρακτήρα «τελικού» για την ομάδα του λιμανιού καθώς το αποτέλεσμα του αυριανού αγώνα θα κρίνει την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι ερυθρόλευκοι καλούνται να κάνουν την υπέρβαση απέναντι σε ένα τεράστιο ευρωπαϊκό κλαμπ και όλοι αναγνωρίζουν τις δυσκολίες που υπάρχουν. Ωστόσο υπάρχει και πίστη ότι η ομάδα του λιμανιού είναι σε θέση να τα καταφέρει. Και δεν χωρά αμφιβολία πως προπονητής και παίκτες του Ολυμπιακού πιστεύουν ότι μπορούν να πάρουν την πρόκριση.

Πάμε όμως να δούμε ορισμένα πράγματα που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ενόψει της μεγάλης αναμέτρησης στο Καραϊσκάκη. Ο Ολυμπιακός θέλει λοιπόν νίκη τουλάχιστον με 2-0 για να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση και αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι πως η Μίλαν έχει δεχθεί γκολ σε τέσσερα από τα πέντε παιχνίδια που έχει δώσει στον όμιλο.

Το μοναδικό παιχνίδι που η ιταλική ομάδα κράτησε ανέπαφη την εστία της, ήταν αυτό απέναντι στη Ντουντελάνζ (στο Λουξεμβούργο) στην πρεμιέρα των ροσονέρι στον όμιλο. Υπάρχει λοιπόν ένα δεδομένο κι αυτό αφορά την αμυντική λειτουργία των ροσονέρι. Φαίνεται λοιπόν ότι η Μίλαν δεν μπορεί να κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν. Και δεν είναι μόνο τα γκολ που έχει δεχθεί στο Γιουρόπα Λιγκ. Και στο ιταλικό πρωτάθλημα υπάρχει μια ανάλογη εικόνα, καθώς οι ροσονέρι έχουν δεχθεί 18 γκολ.

Κανείς άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνά ότι την προηγούμενη αγωνιστική του ομίλου, η ιταλική ομάδα φιλοξένησε τη Ντουντελάνζ και η ομάδα από το Λουξεμβούργο κατάφερε να σκοράρει δύο φορές στην Ιταλία. Είναι λοιπόν θέμα του Ολυμπιακού να καταφέρει να εκμεταλλευτεί τις αμυντικές αδυναμίες της Μίλαν.

Και αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφορά τις σκέψεις του Μαρτίνς για τον αγώνα. Αυτό λοιπόν που θέλει ο προπονητής του Ολυμπιακού είναι ηρεμία και βέβαια να μην δεχθεί γκολ η ομάδα του. Το έχει πει ο Πορτογάλος στους παίκτες του και θα το πει ξανά. Όσο οι ερυθρόλευκοι έχουν το μηδέν στα μετόπισθεν μπορούν να βάλουν «φωτιά» στο ματς μ΄ένα γκολ ακόμα και στο 85’.

Ο Μαρτίνς δίνει μάλιστα μεγάλη έμφαση στους δύο μέσους στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ειδικά στον Γκιγιέρμε, ο οποίος είναι ο πιο φορμαρισμένος παίκτης του Ολυμπιακού το τελευταίο διάστημα. Ο Μαρτίνς ποντάρει πολλά στον Βραζιλιάνο άσο των πειραιωτών και στο δημιουργικό σκέλος του παιχνιδιού, καθώς ο 27χρονος μέσος δείχνει ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Ο Γκιγιέρμε είναι στα πάνω του και μπορεί να κάνει την διαφορά για την ομάδα του και αυτό που χρήζει ιδιαίτερης μνείας είναι ότι ο Βραζιλιάνος έχει τις δυνατότητες να προσφέρει σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού. Σε ότι έχει να κάνει με τον δεύτερο μέσο στο κέντρο, αυτός θα είναι ο Καμαρά εκτός και αν ο Μαρτίνς σχεδιάζει κάποια έκπληξη. Αυτή την στιγμή πάντως δεν φαίνεται να έχει κάτι διαφορετικό στο μυαλό του ο προπονητής του Ολυμπιακού. Αυτό όμως που έχει ενδιαφέρον είναι η σκέψη του Πορτογάλου τεχνικού για τον Νάτχο, σε περίπτωση που τα πράγματα πάνε καλά για τους ερυθρόλευκους.

Ο Μαρτίνς θα ρισκάρει στο δεύτερο μέρος αν δει ότι ο Ολυμπιακός είναι για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης και θα παίξει με Γκιγιέρμε κόφτη και τον Ισραηλινό δίπλα του, ώστε να προσθέσει έναν ακόμα πόλο δημιουργίας στην ομάδα του. Ο Πορτογάλος θα μιλήσει στους παίκτες του μετά την σημερινή προπόνηση αλλά και αύριο το μεσημέρι στο Ρέντη και θα ζητήσει να δώσουν το 100% για να πάρει η ομάδα του λιμανιού την πρόκριση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ