Ολυμπιακός – Μίλαν: Όσα πρέπει να ξέρετε για τους Ροσονέρι

Ολυμπιακός – Μίλαν: Όσα πρέπει να ξέρετε για τους Ροσονέρι

Η Μίλαν μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της, δίνει μερικές χρήσιμες πληροφορίες και στατιστικά ενόψει της αποψινής αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό για το Europa League.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται (22:00) τη Μίλαν στο Καραϊσκάκη για την τελευταία αγωνιστική σε ένα παιχνίδι δίχως αύριο, καθώς οι ερυθρόλευκοι θέλουν νίκη δύο γκολ διαφορά για να προκριθούν στην επόμενη φάση του Europa League.

Η αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων έχει χαρακτήρα τελικού, ενώ θυμίζει έντονα νοκ-άουτ ματς. Ο λόγος είναι πως οι ερυθρόλευκοι ψάχνουν νίκη με δύο ή περισσότερα τέρματα, καθώς το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων είχε λήξει με 3-1 υπέρ των Ιταλών.

Ουσιαστικά λοιπόν η Μίλαν κατεβαίνει στο Καραϊσκάκη με σκοπό να προστατέψει εκείνο το 3-1 του Σαν Σίρο και να προκριθεί στους «32» της διοργάνωσης. Παρακάτω θα δείτε μερικά χρήσιμα στατιστικά στοιχεία πριν την έναρξη της αναμέτρησης που θα κρίνει το ευρωπαϊκό μέλλον του Ολυμπιακού, αλλά και της ιταλικής ομάδας:

  1. Η Μίλαν είναι αήττητη στα τρία προηγούμενα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις (2 νίκες και 1 ισοπαλία) ενώ κέρδισε το πρώτο μεταξύ τους ματς στο Μιλάνο με 3-1.
  2. Ο μόνος εντός έδρας αγώνας που έπαιξε ο Ολυμπιακός εναντίον των ροσονέρι, χρονολογείται το μακρινό 1959/60 όπου ήταν και η πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο ομάδων στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Το παιχνίδι ήταν για το Κύπελλο Κυπελλούχων και είχε έρθει ισόπαλο με 2-2.
  3. Οι ροσονέρι παρέμειναν αήττητοι σε 10 από τις 11 αναμετρήσεις τους κόντρα σε ελληνικές ομάδες σε ευρωπαϊκά παιχνίδια (5 νίκες και 5 ισοπαλίες). Η μόνη ήττα ήρθε τον Νοέμβριο του 2006 στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ στην Αθήνα (0-1) για το Champions League.
  4. Η Μίλαν δεν κέρδισε ποτέ αγώνα σε ευρωπαϊκούς αγώνες εκτός έδρας εναντίον των ελληνικών ομάδων (4 ισοπαλίες και 1 ήττα). Αντίθετα οι τρεις μόνο νίκες της ιταλικής ομάδας στην Ελλάδα ήταν σε τρεις τελικούς ευρωπαϊκών διοργανώσεων (1 Κύπελλο Κυπελλούχων και 2 Champions League).
  5. Η Μίλαν έχασε μόνο ένα από τα τελευταία τέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια της στο Europa League (2 νίκες και 1 ισοπαλία) και δεν έχει δεχτεί γκολ σε κανένα δύο αυτά.
  6. Η Μίλαν (87%) και ο Ολυμπιακός (86%) είναι δύο από τις πέντε ομάδες με το υψηλότερο ποσοστό επιτυχημένων πασών στο φετινό Europa League. Μόνο η Τσέλσι, η Αρσεναλ και η Μπέτις είναι καλύτερες από αυτές.
  7. 10 από τα 11 γκολ της Μίλαν στο φετινό Europa League μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ τα πέντε από αυτά στα τελευταία 15 λεπτά του παιχνιδιού (ρεκόρ και στις δύο βαθμολογίες).
  8. Ο επιθετικός της Μίλαν, Πάτρικ Κουτρόνε, σημείωσε τέσσερα γκολ έως τώρα στο Europa League. Μόνο ο Λούκα Γιόβιτς (πέντε γκολ μέχρι τώρα) έχει πετύχει περισσότερα, μεταξύ των παικτών ηλικίας κάτω των 21 ετών στη φάση των ομίλων από τότε που η διοργάνωση μετονομάστηκε τη σεζόν 2009/10

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ