Έκπληξη με Φέτφα!

Έκπληξη με Φέτφα!

Λίγες ώρες πριν τον τελικό ο Πέδρο Μαρτίνς μοιάζει αποφασισμένος να παίξει το χαρτί του Γιάννη Φετφατζίδη κόντρα στη Μίλαν.

Η χθεσινή δοκιμή: Συγκεκριμένη. Με Τοροσίδη και Ομάρ στο δεξί άκρο. Με Τσιμίκα και Ποντένσε αριστερά. Και μιας και ο άξονας της εποχής είναι αδιαμφισβήτητος; Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έδειχνε να δημιουργεί κουβέντα γύρω από τις επιλογές του για τον «τελικό» με την Μίλαν.

Ο Πορτογάλος όμως σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζεται να αλλάξει «πλάνο». Και μαζί ετοιμάζεται να επαναφέρει στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού έναν ποδοσφαιριστή που το τελευταίο διάστημα είχε χάσει την επαφή του με τις επιλογές του 48άχρονου προπονητή. Ο λόγος για τον Γιάννη Φετφατζίδη. Για τον 28άχρονο μέσο-επιθετικό που έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα (μετά τους τραυματισμούς Λάζαρου και Ναουέλ) έχει μια ακόμη σπουδαία ευκαιρία. Για να μπορέσει να δείξει και να αποδείξει ότι χωρά στο πλάνο του προπονητή. Και κατ επέκταση ότι μπορεί να δώσει με την ποιότητα του, σημαντική βοήθεια από τις πτέρυγες.

Πότε έπαιξε για τελευταία φορά ως βασικός ο Φέτφα; Στο πρώτο ματς με τη Μίλαν. Στις 4 Οκτώβρη. Λίγα βράδια μετά έχασε εκείνη την… άχαστη ευκαιρίες στο ΟΑΚΑ, στο φινάλε με την ΑΕΚ (1-1). Ακολούθησε η κλήση του στην εθνική ομάδα. Στην πραγματικότητα όμως από τότε, τα βήματα ήταν προς τα πίσω. Όχι προς τα εμπρός. Παρά ταύτα ο Πέδρο Μαρτίνς, φαίνεται πως τον εμπιστεύεται. Και χάρη στον Φετφατζίδη; Ο Ολυμπιακός παρατάσσεται απόψε –σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές- με μια σύνθεση άκρως επιθετική. Με Φετφατζίδη και Ποντένσε στα δύο άκρα. Και βέβαια με Φορτούνη και Γκερέρο στην κορυφή. Μια 4-4-2 εκδοχή, διάταξης.

Ποιος μένει εκτός σε σχέση με την χθεσινή δοκιμή; Ο Βασίλης Τοροσίδης. Ο Ομάρ επιστρέφει στο δεξί άκρο της άμυνας και στην ίδια ευθεία με Σισέ, Βούκοβιτς και Κούτρη. Τα δύο κεντρικά χαφ, είναι ο Γκιγιέρμε με τον Καμαρά.

Ο Μαρτίνς στις 19.30 έχει προγραμματίσει βίντεο, προκειμένου να δείξει κάποια τελευταία πράγματα στην ομάδα του και βέβαια για να προσθέσει τις τελευταίες πινελιές του σε οδηγίες πριν από το ματς. Από χθες πάντως, στην ομιλία του προς την ομάδα ήταν ξεκάθαρος για την βασική προσέγγιση. Θέλει πίεση ψηλά. Θέλει τον Κώστα Φορτούνη να στέκεται στο αμυντικό τρίτο των Ιταλών, ώστε η ομάδα του να απειλεί σταθερά με δύο επιθετικούς. Και κυρίως θέλει να μην υπάρξουν λάθη αυτή τη βραδιά. Λάθη αβίαστα σαν εκείνα που εμφανίζονται συχνά-πυκνά το τελευταίο διάστημα, αλλάζοντας τη ροή των αναμετρήσεων .Όπως συνέβη στο Περιστέρι, στη Ξάνθη κλπ: «Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Να παλέψουμε. Να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Ότι και να γίνει να το πιστέψουμε ότι μπορούμε να προκριθούμε» ήταν τα λόγια του στο φινάλε της χθεσινής προπόνησης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ