Ο Ολυμπιακός και οι Έλληνες που συνεχίζουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Ο Ολυμπιακός και οι Έλληνες που συνεχίζουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Ο Ολυμπιακός κρατάει ψηλά την ελληνική σημαία με την πρόκριση στους «32» του Europa League, όμως πέρα από τους ερυθρόλευκους συνεχίζουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις κι αρκετοί Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League νικώντας στο Καραϊσκάκη τη Μίλαν με 3-1 και αποκλείοντας την από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Οι ερυθρόλευκοι συνεχίζουν να κρατούν ψηλά την ελληνική σημαία, καθώς είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που θα συνεχίσει στα ευρωπαϊκά Κύπελλα και μετά τα Χριστούγεννα.

Πέρα από τον Ολυμπιακό, αρκετοί είναι οι Έλληνες που θα συνεχίσουν στις νοκ-άουτ φάσεις του Champions League και του Europa League. Συνολικά ο αριθμός των Ελλήνων που θα αγωνιστούν και τον Φεβρουάριο είναι 25, οι οποίοι ανήκουν σε επτά διαφορετικούς συλλόγους, εκ των οποίων οι περισσότεροι όπως είναι λογικό αγωνίζονται στον Ολυμπιακό.

Από τους 25, οι 17 Έλληνες βρίσκονται στο ρόστερ των ερυθρόλευκων και θα συνεχίζουν στους «32» του Europa League, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ακόμα τρεις έπαιζαν στο παρελθόν στο λιμάνι (Μανωλάς, Σάμαρης και Ρέτσος. Οι μοναδικοί από τη χώρα μας που θα παίξουν στη νοκ-άουτ φάση του Champions League είναι ο Κώστας Μανωλάς με την Ρόμα και ο Κώστας Λάμπρου με τον Άγιαξ, ενώ οι Βλαχοδήμος, Σάμαρης (Μπενφίκα), Καρνέζης (Νάπολι), Ρέτσος (Μπάγερ Λεβερκούζεν), Παπασταθόπουλος και Μαυροπάνος (Άρσεναλ) θα συνεχίσουν στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Αναλυτικά οι 17 Έλληνες του Ολυμπιακού: Χουτεσιώτης, Γιανιώτης, Τσιμίκας, Κούτρης, Μασούρας, Τοροσίδης, Νικολάου, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Ανδρούτσος, Φετφατζίδης, Χριστοδουλόπουλος, Βρουσάι, Φέκας, Ξενιτίδης, Μάνος, Βοίλης.

Και οι υπόλοιποι 8 που αγωνίζονται σε ομάδες του εξωτερικού: Μανωλάς (Ρόμα), Λάμπρου (Άγιαξ), Βλαχοδήμος, Σάμαρης (Μπενφίκα), Καρνέζης (Νάπολι), Ρέτσος (Μπάγερ Λεβερκούζεν), Παπασταθόπουλος, Μαυροπάνος (Άρσεναλ).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ