Κούτρης: «Αυτά τα δάκρυα ήταν χαράς γιατί πετύχαμε κάτι σπουδαίο»

Κούτρης: «Αυτά τα δάκρυα ήταν χαράς γιατί πετύχαμε κάτι σπουδαίο»

Ο Λεονάρντο Κούτρης μίλησε για την πρόκριση του Ολυμπιακού στους «32» του Europa League, το ξέσπασμά του μετά από την λήξη του αγώνα αλλά και για την μάχη του πρωταθλήματος.

Μία ημέρα μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μίλαν και την πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, ο αριστερός μπακ των «ερυθρόλευκων», Λεονάρντο Κούτρης μίλησε στην ΕΡΑΣΠΟΡ.
Αναλυτικά, ο Κούτρης είπε:

Για το ξέσπασμά του μετά τον αγώνα: «Αυτά τα δάκρυα χαράς ήρθαν γιατί πετύχαμε κάτι σπουδαίο. Κι όταν ξέρεις ότι έχεις καταφέρει κάτι σπουδαίο, τότε ξεσπάς. Είναι αυθόρμητο το συναίσθημα. Αυτό ένιωσα χθες, γιατί ήμουν μέλος σε κάτι τρομακτικά σπουδαίο. Ήμουν τυχερός και περήφανος που το έζησα».

Για τις στιγμές που έζησε: «Οι στιγμές που ζήσαμε είναι από εκείνες που βλέπεις και λες θέλω να το ζήσω κι εγώ. Είμαι πολύ τυχερός που είχα αυτήν τη δυνατότητα και ευχαριστώ το Θεό»
Για το πολύ καλό σύνολο που έχει δημιουργηθεί: «Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι ότι είμαστε μία οικογένεια. Το κλίμα είναι φανταστικό. Εχουμε ένα φανταστικό σύνολο από καταπληκτικά παιδιά κι αυτό βγαίνει και στο χορτάρι, αν και δεν έχουμε κάνει στο πρωτάθλημα αυτά που μπορούμε. Αυτό είναι το κλειδί για μία ομάδα, να είναι οικογένεια».

Για τη συμπαράσταση του κόσμου: «Αυτό που έγινε χθες ήταν το κάτι άλλο. Κάτι παρόμοιο ζήσαμε πέρσι με την Μπαρτσελόνα, αλλά τόση πολύ φωνή και θόρυβο, δεν θυμάμαι σε άλλο παιχνίδι. Αλήθεια, κάποια στιγμή, νομίζω στο τρίτο γκολ, ένιωθα τα πόδια μου να τρέμουν από τις φωνές του κόσμου. Ανατριχίλα. Η δύναμη που δίνει ο κόσμος στην ομάδα είναι φανταστική και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ γι’ αυτό που έκανε. Το ένα κομμάτι της νίκης ήταν ο κόσμος. Το πήρε ο κόσμος με τη φωνή και τη στήριξή του. Τους θέλουμε πάντα κοντά μας».

Για το πως είχαν ετοιμαστεί γι’ αυτόν τον αγώνα: «Ξέραμε ότι ήταν μία πρόκληση για μας, ότι ήταν μία βραδιά που μπορούσαμε να γίνουμε ήρωες. Αλλά αυτό που είπαμε είναι ότι πάνω απ’ όλα πρέπει να απολαύσουμε τη βραδιά και το πρώτο που θέλαμε ήταν να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Το πιστεύαμε, ξέραμε ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι κι ότι αν βάζαμε ένα γκολ, θα μπορούσαμε να φτάσουμε στην πρόκριση».

Για το αν περίμεναν ότι κάποια στιγμή θα έρχονταν τα γκολ: «Το λέγαμε πολύ καιρό τώρα ότι κάποια στιγμή θα γυρίσει, γιατί δεν υπάρχει παιχνίδι από την προετοιμασία μέχρι τώρα, που να έχουμε κάνει λιγότερες από 15 τελικές. Υπάρχουν παιχνίδια που κάνουμε τριάντα τελικές αλλά δεν σκοράρουμε. Είναι απίστευτο, είναι και θέμα συγκέντρωσης και τελικής προσπάθειας, είναι όμως και θέμα ατυχίας. Πιστεύω στην ομάδα, πιστεύω ότι θα κάνουμε σπουδαία πράγματα και όλα θα έρθουν».

Για το αν ο Ολυμπιακός θα ρίξει το βάρος στην Ευρώπη: «Δεν θα έλεγα ότι ξεχωρίζουμε τις διοργανώσεις. Όλα τα παιχνίδια θέλουμε να τα κερδίζουμε. Τώρα, ξεκάθαρα, σκεφτόμαστε το παιχνίδι της Κυριακής. Το χθεσινό τελείωσε, πανηγυρίσαμε, αλλά από σήμερα σκεφτόμαστε τον αγώνα της Κυριακής και όταν έρθει η στιγμή των αγώνων τον Φεβρουάριο στο Γιουρόπα Λιγκ, θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να πάμε όσο πιο μακριά μπορούμε. Τα πάντα στο ποδόσφαιρο είναι η πίστη και αυτό μας βοήθησε χθες. Δεν υπάρχει ταβάνι, αν πιστέψουμε στις δυνατότητές μας, στους εαυτούς μας και στην ομάδα».

Για τη «μάχη» του πρωταθλήματος: «Δεν ακούμε τι λέει ο κόσμος, ακούμε τι λέμε εμείς. Εμείς ποτέ δεν θα τα παρατήσουμε, υπάρχουν ακόμη πολλά παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Για μένα οι οχτώ πόντοι καλύπτονται. Πιστεύουμε στο πρωτάθλημα και θα κάνουμε τα πάντα για να το κατακτήσουμε».
Για το πιο δύσκολο παιχνίδι της φετινής πορείας στο Γιουρόπα Λιγκ: «Το πιο δύσκολο ματς ήταν με τη Μπέρνλι στην Αγγλία. Στο Καραϊσκάκη είχαμε κάνει ένα καταπληκτικό παιχνίδι. Γενικά όλοι οι αγώνες ήταν δύσκολοι, αλλά το ματς με τη Μπέρνλι στην Αγγλία ήταν εκείνο που μας έδωσε την ευκαιρία να μπούμε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Στους ομίλους είχαμε πολύ καλή παρουσία σε όλους τους αγώνες».

Για το ενδιαφέρον ξένων ομάδων που τον παρακολουθούν: «Δεν με απασχολεί ποιος έρχεται στο γήπεδο να με δει. Πάντα είναι καλό για έναν ποδοσφαιριστή να τον θέλουν ομάδες από μεγάλα πρωταθλήματα. Αυτήν τη στιγμή όμως, είμαι συγκεντρωμένος μόνον στον Ολυμπιακό, δεν έχω αλλού το μυαλό μου. Όλα μπορούν να συμβούν. Ποτέ δεν θα πω ότι δεν σκέφτομαι να πάω ακόμη πιο ψηλά, είμαι όμως σε μία πολύ μεγάλη ομάδα και το μυαλό μου είναι μόνον εδώ».

Για το αν χάρηκε ακόμη πιο πολύ επειδή υποστηρίζει την Ίντερ στην Ιταλία: «Εχω μία συμπάθεια στην Ιντερ από μικρός, όταν έπαιζε ο Ρονάλντο και είναι όνειρο να παίξω σ’ αυτήν την ομάδα. Η αλήθεια είναι ότι χάρηκα πάρα πολύ που πετάξαμε έξω τη Μίλαν».

Για τους Σούσο, Καστιγέχο, τους οποίους είχε αντιπάλους στον αγώνας του Σαν Σίρο και του Καραϊσκάκη: «Είναι πολύ καλοί παίκτες και οι δύο, αλλά θα μείνω περισσότερο στον Σούσο, που είναι ένας από τους καλύτερους ακραίους επιθετικούς. Δεν κοιτάω τον αντίπαλο, αλλά τον εαυτό μου και θέλω να είμαι 100% συγκεντρωμένος για να τα καταφέρω».

Για την προτίμηση που έχει στην κλήρωση της Δευτέρας: «Δεν υπάρχουν προτιμήσεις, όλες οι ομάδες είναι δυνατές. Αν διαλέξω κάποια θα είναι η Ίντερ».

Για τη σχέση του με τον Κώστα Τσιμίκα: «Ο Κώστας είναι καταπληκτικός ποδοσφαιριστής και τρομερό παιδί, είμαστε πολύ καλοί φίλοι κι έχουμε καταπληκτική συνεργασία. Ο ανταγωνισμός κάνει καλό και στους δύο. Τραβάς πιο πολύ τον εαυτό σου στα όρια. Με βοήθησε πολύ αυτό. Μετά το δύσκολο καλοκαίρι που είχα, ο Κώστας έπαιζε και έκανε τρομερές εμφανίσεις. Ηξερα ότι αν ήθελα να κερδίσω τη θέση μου στην ενδεκάδα, έπρεπε να κάνω πολύ μεγάλα πράγματα, γιατί ο Κώστας ήταν σε εξαιρετική κατάσταση. Βοηθάμε ο ένας τον άλλο».

Για τη νέα ομάδα που δημιουργήθηκε και τη συμβολή του Πέδρο Μαρτίνς: «Το καλοκαίρι έγιναν πολλές αλλαγές. Τα παιδιά που μείναμε είπαμε ότι είναι ανεπίτρεπτο να ξανασυμβεί αυτό που έγινε πέρσι. Πάνω απ’ όλα ο προπονητής κατάφερε να πάρει το 100% από κάθε ποδοσφαιριστή. Αν δείτε όλα τα παιχνίδια, δεν υπάρχει παίκτης που να μην τρέχει και να μην παλεύει. Αυτό μας το έχει βγάλει ο προπονητής, να έχουμε τη θέληση και τη ψυχή να κερδίσουμε. Αυτό είναι το Α και το Ω στον Ολυμπιακό. Αυτό είναι που έχουμε φέτος. Η θέληση, η δίψα για νίκη και να μην τα παρατάς ποτέ. Όλα αυτά έχει βγάλει ο προπονητής από τον κάθε ποδοσφαιριστή. Θεωρώ ότι ακόμη δεν έχουμε βγάλει αυτά που μπορούμε. Μπορούμε πολλά περισσότερα. Είμαστε μία νέα ομάδα κι έχουμε περιθώρια βελτίωσης. Δουλεύουμε κάθε μέρα για να βγάλουμε περισσότερα πράγματα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ