Ποντένσε: «Μετά τη Μίλαν, πιστεύεις πως μπορείς να τα καταφέρεις με όλους»

Ποντένσε: «Μετά τη Μίλαν, πιστεύεις πως μπορείς να τα καταφέρεις με όλους»

Ο Πορτογάλος εξτρέμ μίλησε για την επική πρόκριση του Ολυμπιακού επί των ροσονέρι, αλλά και για τη συνέχεια σε Europa League και πρωτάθλημα από 'δω και πέρα.

Σε συνέντευξή του σε πολιτική εφημερίδα, ο Ντανιέλ Ποντένσε αναφέρθηκε στην σπουδαία πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Μίλαν, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια ιστορική βραδιά για τους Πειραιώτες.

Αναλυτικά όσα είπε στην Real News:

«Είναι ιστορική βραδιά για όλους μας. Δεν ήταν εύκολο. Δεν παίζαμε για μία απλή νίκη. Γνωρίζαμε πως μας κάνουν δύο σκορ με διαφορά δύο τερμάτων. Το 2-0 και το 3-1. Από τη στιγμή που δεχτήκαμε γκολ, ήταν μονόδρομος να ψάξουμε ένα τρίτο γκολ. Το καταφέραμε γιατί είχαμε και υπομονή, προσπαθήσαμε πάρα πολύ», είπε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Δεν είναι απλό να αφήνεις εκτός Ευρώπης τη Μίλαν. Είναι η πρώτη φορά που το παθαίνει σε φάση ομίλων. Και είμαστε χαρούμενοι, γιατί εμείς, ο Ολυμπιακός, το πετύχαμε αυτό. Το κερδίσαμε με την αξία μας. Είναι μία ομάδα με βαριά φανέλα, η ομάδα με τα περισσότερα ευρωπαϊκά τρόπαια μετά τη Ρεάλ Μαδρίτης. Πώς να μην είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτή μας την επιτυχία;»

Σχετικά με την κλήρωση για τη φάση των «32» του Europa League, είπε: «Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια ομάδα. Θα προσπαθήσουμε και εκεί για το καλύτερο. Οδηγός πλέον υπάρχει και είναι τα ματς με τη Μίλαν. Μετά από αυτό πιστεύεις πως μπορείς να τα καταφέρεις με όλους. Θα αργήσουν αυτά τα ματς, αλλά είναι σημαντικό ότι παραμένουμε μέσα στον στόχο της Ευρώπης. Δεν το περίμεναν πολλοί, το γνωρίζουμε, αλλά δικαιωθήκαμε για την προσπάθειά μας. Δεν θέλω να επιλέξω αντίπαλο, θα περιμένω την κλήρωση και υπόσχομαι στον κόσμο μας ότι θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο σε αυτή τη φάση».

Αναφορικά με την παρουσία του κόσμου την Πέμπτη: «Είχα ακούσει πολλά γι’ αυτό τον κόσμο, αλλά σε αυτή την αναμέτρηση κατάλαβα και περισσότερα. Στο τέλος νόμιζες ότι παίζουν μαζί μας, ότι είναι μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Μας βοήθησαν πολύ, πιστεύω πως τους δώσαμε μεγάλη χαρά. Είναι ξεχωριστή η βραδιά για όσους είχαν την τύχη να είναι στο γήπεδό μας. Θα τη θυμόμαστε και εμείς που παίξαμε και ο κόσμος μας. Τον ευχαριστούμε για τη στήριξη και θέλουμε να είναι και στο μέλλον δίπλα μας. Ελπίζω πως έχουμε να του δώσουμε και άλλες χαρές, αυτός θα είναι ο στόχος μας».

Όσο για τη μάχη του πρωταθλήματος: «Δεν θα εγκαταλείψουμε την προσπάθεια. Πιστεύω πως έπρεπε να έχουμε περισσότερους βαθμούς στο πρωτάθλημα. Ξέρουμε ότι είμαστε πίσω, αλλά δεν θα τα παρατήσουμε. Με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στη συνέχεια μπορούμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Θα δουλέψουμε και για το πρωτάθλημα, αλλά και για το Κύπελλο, ενώ θα περιμένουμε τους αγώνες στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός πάντα έχει μεγάλους στόχους, έτσι και φέτος. Μακάρι να τα καταφέρουμε στο τέλος».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ