Ο «τσάρος» ξέρει το… ηφαίστειο Καραϊσκάκη

Ο «τσάρος» ξέρει το… ηφαίστειο Καραϊσκάκη

Η επική πρόκριση του Ολυμπιακού κόντρα στη Μονακό με τον Μπλαχίν στον πάγκο. Η ιδιαίτερη αναφορά του Ουκρανού στον κόσμο των ερυθρόλευκων και οι μαγικές στιγμές στο Καραϊσκάκη

Μια μυθική μορφή του ουκρανικού ποδοσφαίρου (και της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης), ο Όλεγκ Μπλαχίν μίλησε σε μέσα ενημέρωσης της πατρίδας του για τις δύο αναμετρήσεις του Ολυμπιακού με τη Ντινάμο Κιέβου στην φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ.

Και τα όσα είπε ο «τσάρος», έχοντας καθίσει στον πάγκο του Ολυμπιακού στις αρχές της δεκαετίας του 1990, αποδεικνύουν πολλά για τις εικόνες που έχει κρατήσει ο Ουκρανός από την παρουσία τους στην χώρα μας και στην ομάδα του λιμανιού.

Ο Μπλαχίν είχε καλά λόγια να πει για τους Πειραιώτες, αναφέρθηκε επίσης στο πόσο μπορεί να επηρεάσει η διακοπή του πρωταθλήματος τη Ντινάμο Κιέβου αλλά αυτό στο οποίο εστίασε ήταν ο κόσμος του Ολυμπιακού και η δυναμική που δίνει στον Ολυμπιακό.

Πως το είπε ο Μπλαχίν; «Ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει θαύματα με τον κόσμο του». Είναι μια ατάκα που όταν την λέει ένας μύθος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία. Κι αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο Μπλαχίν ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει κόσμος του Ολυμπιακού για την ομάδα του Πειραιά.

Ξέρει πολύ καλά πόσο μεγάλη δύναμη είναι για τον Ολυμπιακό η έδρα του και γι’ αυτό τον λόγο έδωσε μεγάλη έμφαση στην ατμόσφαιρα που θα συναντήσει η ουκρανική ομάδα στο Καραϊσκάκη. Κανείς άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνά ότι ο Μπλαχίν είχε ζήσει μια μαγική βραδιά στο Καραϊσκάκη πριν από πολλά χρόνια και συγκεκριμένα το 1992.

Οι ερυθρόλευκοι υποδέχθηκαν την Μονακό στο ηφαίστειο Καραϊσκάκη σε αγώνα για το Κύπελλο Κυπελλούχων και κατάφεραν με το 0-0 να πάρουν την πρόκριση καθώς είχαν επικρατήσει 1-0 στο πρώτο ματς στο Πριγκιπάτο με γκολ του Βαΐτση.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού ήταν συγκλονιστικός κι έδωσε «φτερά» στους ερυθρόλευκους, δημιουργώντας μια καυτή ατμόσφαιρα. Το Καραϊσκάκη θύμιζε ηφαίστειο στο φινάλε του αγώνα με τα καπνογόνα να έχουν περιορίσει το οπτικό πεδίο παικτών και φιλάθλων. Ο Όλεγκ Μπλαχίν ξέρει λοιπόν πολύ καλά πόσο μεγάλη δύναμη είναι για τον Ολυμπιακό ο κόσμος του και δεν είπε φυσικά τυχαία τα συγκεκριμένα λόγια για τους οπαδούς των ερυθρόλευκων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ