Ο αστράγαλος του Φορτούνη και οι 3+2 αλλαγές

Ο αστράγαλος του Φορτούνη και οι 3+2 αλλαγές

Το παραμορφωμένο από το πρήξιμο πόδι του Φορτούνη, οι διπλές θεραπείες, το «θα προλάβω» του παίκτη, η αναμονή του Μαρτίνς και οι έως και 5 αλλαγές στην 11άδα που σκέφτεται ο Πορτογάλος με την Ντιναμό. Η δοκιμή του Ομάρ, πότε επιστρέφει.

Ο στόχος του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με την Ντιναμό Κιέβου είναι συγκεκριμένος: Καθαρό σκορ νίκης και πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «16» του Europa League. Οι Ερυθρόλευκοι βρίσκονται σε… αποστολή και θα κάνουν τα πάντα για να καταφέρουν να την εκπληρώσουν και να δείξουν ότι είναι έτοιμο για το βήμα παραπάνω. Οσο πιο πάνω είναι δυνατόν. Αλλά βήμα – βήμα, σκαλί – σκαλί.

Στον Πειραιά δεν ξεχνούν ό,τι συνέβη με τον ΠΑΟΚ. Ούτε το εκλαμβάνουν ως ένα τυχαίο γεγονός. Δεν κρύβονται και δεν εθελοτυφλούν. Ο,τι έγινε στην Τούμπα είχε να κάνει με τον τρόπο που… δεν έπαιξε ο Ολυμπιακός. Και αυτό δεν επιθυμεί, κανείς στο Ρέντη, να επαναληφθεί. Με τον Πέδρο Μαρτίνς να καταστρώνει ήδη τα πλάνα του, έχοντας ένα μεγάλο ερωτηματικό στα πλάνα του: Αυτό του Κώστα Φορτούνη.

Ο κορυφαίος Ελληνας ποδοσφαιριστής γύρισε από την Τούμπα με ένα τεράστιο πρήξιμο στον αριστερό αστράγαλο. Τόσο μεγάλο, που σχεδόν όλοι θεωρούσαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προλάβει, όχι την Ντιναμό, αλλά πιθανότατα ούτε την ΑΕΚ. Κι όμως, το τελευταίο διήμερο, με πάνω από 15 ώρες θεραπείας, η κατάσταση του «Φόρτου» έχει βελτιωθεί αισθητά. Σε σημείο οι πιθανότητες να προλάβει το παιχνίδι με τους Ουκρανούς να έχουν αυξηθεί στο 80-20! Το πόδι του ξεπρήζεται, ο πόνος παραμένει, αλλά όχι το ίδιο έντονος και γενικός όλα δείχνουν ότι ο Ολυμπιακός θα έχει έτοιμο τον φύσει και θέσει ηγέτη του.

Ποιο είναι το «αλλά» στην περίπτωση του Φορτούνη; Η προπόνηση. Με βάση όσα αναφέρει ο γιατρός του Ολυμπιακού, ο αρχηγός των Πειραιωτών θα προσπαθήσει να μπει στην προπόνηση της Τετάρτης και να κάνει τουλάχιστον το κομμάτι της τακτικής. Αλλά και ατομικό, ώστε και να προπονηθεί και να είναι έτοιμος σωματικά, αλλά και να μην επιβαρύνει πολύ τον αστράγαλό του. Εάν είναι μπορεί να παίξει, θα παίξει. Με ενέσεις, αλλά θα παίξει.

ΟΙ 3+2 ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ

Στο μυαλό του Μαρτίνς ο Φορτούνης θα είναι έτοιμος. Και για αυτόν τον λόγο προετοιμάζει τα πλάνα του με τον κορυφαίο παίκτη στον αγωνιστικό χώρο. Εάν δεν παίξει, τότε θα πρόκειται για μία άλλη συνθήκη, η οποία μπορεί φέρει, είτε τον Νάτχο σε θέση «10» είτε κάποιον εκ τον Λάζαρου, Ζιλ Ντίας, Γκερέρο πίσω από τον Χασάν.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, ωστόσο, ο Μαρτίνς εμφανίζεται αποφασισμένος για τρεις αλλαγές, σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ, ενώ σκέφτεται σοβαρά να τις κάνει… πέντε. Οι «σίγουρες» αφορούν στην είσοδο του Καμαρά στην 11άδα αντί του Νάτχο, του Ζιλ Ντίας αντί του Λάζαρου και του Χασάν αντί του Γκερέρο. Με τους δύο παίκτες που τον έχουν βάλει σε σκέψη να είναι οι Τσιμίκας και Μεριά. Οι οποίοι διεκδικούν -με αξιώσεις- τις θέσεις του Κούτρη, αλλά ενός των Βούκοβιτς ή (κυρίως) Σισέ.

Κλείνοντας, σε ό,τι έχει να κάνει με τον Ομάρ Ελαμπντελαουί, η αλήθεια είναι ότι ακολούθησε το πρώτο μέρος του προγράμματος του Ολυμπιακού στην προπόνηση της Τρίτης, αλλά επειδή επρόκειτο για πολύ σκληρό πρόγραμμα, επιλέχθηκε να μην συνεχίσει και έτσι έκανε πάλι ατομικό. Με στόχο να προλάβει να παίξει κόντρα στην ΑΕΚ, κάτι που επίσης δεν είναι βέβαιο αυτή τη στιγμή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ