«Λευκή» η έκθεση του παρατηρητή για το Ολυμπιακός-Ντιναμό

«Λευκή» η έκθεση του παρατηρητή για το Ολυμπιακός-Ντιναμό

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού πέρασαν με απόλυτη επιτυχία το πρώτο τεστ μετά την τιμωρία (με αναστολή) κόντρα στη Μίλαν. To10.gr αποκαλύπτει τι έγραψε στην έκθεσή του ο παρατηρητής της UEFA.

Η παρουσία περίπου 300 οπαδών του Ολυμπιακού στο Κίεβο, για τον αυριανό μεγάλο επαναληπτικό με την Ντιναμό, έχει κινητοποιήσει  τους ανθρώπους των Ερυθρόλευκων. Καθώς, όπως τονίστηκε και στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ το πρωί της Τετάρτης, είναι πολύ μεγάλος ο κίνδυνος να δημιουργηθούν προβλήματα με τους σκληροπυρηνικούς οπαδούς της ουκρανικής ομάδας. Κάτι που μπορεί να επιφέρει τιμωρία για τους Πειραιώτες, οι οποίοι, υπενθυμίζουμε, πως έχουν τιμωρηθεί με αναστολή, λόγω της εισόδου των οπαδών τους στο παιχνίδι με τη Μίλαν.

Εκείνο που πρέπει να σημειωθεί, πάντως, είναι ότι οι φίλοι των Πειραιωτών επέδειξαν εξαιρετική συμπεριφορά στο πρώτο παιχνίδι με τους Ουκρανούς, στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Με την παρουσία τους στο γήπεδο να είναι υποδειγματική. Κάτι που προκύπτει ξεκάθαρα και από την έκθεση που έστειλε ο παρατηρητής της UEFA, η οποία είναι τελείως «λευκή» για τους Ερυθρόλευκους. Με αναφορά μόνο σε κάποια μικρά προβλήματα στους διαδρόμους, στο πέταλο των οργανωμένων και τίποτε άλλο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην έκθεση της UEFA για τον Ολυμπιακό, δεν συμπεριλήφθηκαν ούτε τα επεισόδια που έλαβαν χώρα μεταξύ της Αστυνομίας και των οπαδών της Ντιναμό. Ο απεσταλμένος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας αναφέρει χαρακτηριστικά πως η ένταση δημιουργήθηκε μεταξύ των φιλοξενούμενων οπαδών και της Αστυνομίας και σε αυτήν δεν είχαν καμία ανάμειξη, ούτε οπαδοί του Ολυμπιακού ούτε η εταιρεία σεκιούριτι του γηπέδου. Κάτι που αυτομάτως θέτει εκτός κάδρου τους Ερυθρόλευκους, αντίθετα με την Ντιναμό, που κινδυνεύει με τσουχτερό πρόστιμο.

Επίσης, έχει σημασία να αναφέρουμε ότι ούτε στη σύσκεψη μεταξύ του παρατηρητή αγώνα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, με τον διαιτητή και τους υπόλοιπους επίσημους της αναμέτρησης, μετά το τέλος του αγώνα, πάλι δεν προέκυψε κάτι μεμπτό για τους Πειραιώτες. Μάλιστα, όταν ο Αγγλος ρέφερι, Κρεγκ Πόουσον, υποστήριξε ότι δεν είχε κάποια παρατήρηση να κάνει για τη συμπεριφορά των οπαδών, καθώς «ήταν όλα άψογα». Κάτι που σημειώθηκε και από τους υπόλοιπους υπεύθυνους του αγώνα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το θέμα που προέκυψε από την Ουκρανία, σχετικά με μια ρωσική σημαία που υπήρχε στο πέταλο των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι άνθρωποι της Ντιναμό δεν έκαναν την παραμικρή μνεία για το θέμα, είτε στον παρατηρητή του αγώνα είτε σε κάποιον άλλο επίσημο της αναμέτρησης. Και φυσικά δεν έγινε αναφορά ούτε στο φύλλο αγώνα ή την έκθεση του παρατηρητή, καθώς δεν ήταν κάτι το επιλήψιμο.

Κλείνοντας, αξίζει να υπενθυμίσουμε πως η UEFA είχε τιμωρήσει τον Ολυμπιακό με ένα ματς κεκλεισμένων των θυρών, αλλά με δύο χρόνια αναστολή, για την είσοδο των οπαδών του στον αγωνιστικό χώρο, μετά το τέλος του αγώνα με τη Μίλαν. Κάτι που σημαίνει ότι εάν επαναληφθεί κρούσμα στο «Γ. Καραϊσκάκης», που η UEFA κρίνει πως οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να τιμωρηθούν με την ίδια τιμωρία, τότε θα μπει… λουκέτο για ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ