Στην 14η θέση μέσω… Πορτογαλίας η Ελλάδα

Στην 14η θέση μέσω… Πορτογαλίας η Ελλάδα

Με την πρόκρισή της επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η Μπενφίκα έδωσε την ευκαιρία στην Ελλάδα να παραμείνει στην 14η θέση της ειδικής βαθμολογίας της UEFA.

Όσο… κακό έκανε στην Ελλάδα η Μπενφίκα μετά τις αναμετρήσεις της κόντρα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ σε προκριματικά και φάση Ομίλων του Champions League αντίστοιχα, άλλο τόσο καλό έκανε με την πρόκρισή της επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Η πρόκριση των Πορτογάλων επί των Κροατών, βοήθησε την Ελλάδα να «καπαρώσει» την 14η θέση (27.600 βαθμούς), την ώρα που οι Κροάτες έμειναν 15οι (27.375). Κερδισμένοι από τα αποτελέσματα είναι αναμφίβολα οι Τσέχοι που μέσω της τρελής πορείας της Σλάβια Πράγας που απέκλεισε την Σεβίλλη, βρίσκονται ήδη στην 13η θέση (28.675) και έχουν την ευκαιρία να ξεμακρύνουν ακόμα περισσότερο.

Υπενθυμίζουμε πως η 14η θέση δίνει στον πρωταθλητή εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό γύρο (Champions League), στον δεύτερος για τον 2ο προκριματικό γύρο (Champions League) και στον Κυπελλούχο για τον 3ο προκριματικό γύρο (Europa League). Την ίδια ώρα ο τρίτος και ο τέταρτος θα ξεκινήσουν από τον 2ο προκριματικό γύρο (Europa League).

Από την άλλη η 15η θέση στέλνει τον πρωταθλητή στον 2ο προκριματικό γύρο (Champions League) μαζί με τον 2ο της βαθμολογίας του εγχώριου πρωταθλήματος και τον Κυπελλούχο στον 3ο προκριματικό γύρο (Europa League). Την ίδια ώρα ο τρίτος και ο τέταρτος θα ξεκινήσουν από τον 2ο προκριματικό γύρο (Europa League).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ