Αούστρια Βιέννης – ΑΕΚ 0-0

Αούστρια Βιέννης – ΑΕΚ 0-0

Επιστροφή στις 32 καλύτερες ομάδες του Europa League για την ΑΕΚ, που απέσπασε λευκή ισοπαλία (0-0) μέσα στην Βιέννη από την Αούστρια στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων.

Στους 32 του Europa League βρίσκεται από απόψε το βράδυ η ΑΕΚ, με την Ένωση να παίρνει στη Βιέννη κόντρα στην Αούστρια αυτό που ήθελε και να συνεχίζει έτσι την ευρωπαϊκή της πορεία! Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ κατάφερε να πάρει μάλλον άνετα αυτό το 0-0 με τους Αυστριακούς και έτσι ακολούθησε την Μίλαν, στην επόμενη φάση.

Ρίχνοντας το βάρος στην αμυντική της λειτουργία και χωρίς να δίνει την ευκαιρία στην Αούστρια να γίνει απειλητική, η ΑΕΚ κατάφερε να μείνει όρθια στο Ερνστ Χάπελ και να κλείσει αήττητη τις υποχρεώσεις της στη φάση των ομίλων. Κάτι, που σήμερα ήταν αρκετό για να της δώσει την πρόκριση.

O Mανόλο Χιμένεθ διατήρησε την ενδεκάδα που είδαμε την Κυριακή στον Λεβαδειακό, παρατάσσοντας την Ένωση με διάταξη 3-5-2 και τους Λιβάγια, Αραούχο στην επίθεση. Την ίδια στιγμή που η Αούστρια κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο με ένα σχήμα 4-1-4-1, έχοντας ως συνδετικό κρίκο άμυνας και μεσαίας γραμμής τον Χολσχάουζερ.

Η Ένωση ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων και κυκλοφορώντας την μπάλα. Απειλώντας στο 5’ με το σουτ του Γαλανόπουλου. Η Αούστρια σιγά-σιγά βρήκε ισορροπία στο ματς, είχε μια ωραία προσπάθεια με τον Πρόκοπ στο 8’, όμως η ΑΕΚ ήταν αυτή που έφτασε κοντά στο γκολ. Στο 15’ ο Λιβάγια βρέθηκε με την μπάλα στα πόδια έχοντας πλάτη στην εστία, έκανε ένα ωραίο γύρισμα προς τον Αραούχο, με τον Αργεντινό φορ να κοντρολάρει και να σουτάρει όμως άστοχα, από το ύψος της μικρής περιοχής!

Από αυτή την φάση και μετά ο ρυθμός του ματς έπεσε αρκετά. Η ΑΕΚ κοιτούσε πρωτίστως να διασφαλίσει το μηδέν στην άμυνα και δεν έπαιρνε ρίσκα, την ίδια στιγμή που η Αούστρια επιχειρούσε να απειλήσει κυρίως μέσω στημένων φάσεων. Με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια χωρίς να υπάρχει σκορ στο παιχνίδι.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του ματς άλλαξε. Η Αούστρια βγήκε μπροστά, έκλεισε την ΑΕΚ στα καρέ της και άσκησε πίεση για ένα γκολ. Χάνοντας πολύ σημαντική ευκαιρία να σκοράρει στο 68’, όταν ο Πρόκοπ πήρε το «ριμπάουντ» από την άσχημη έξοδο του Τσιντώτα, όμως η κεφαλιά του πέρασε εκτός εστίας.

Ο Χιμένεθ που είχε ήδη περάσει στο παιχνίδι τον Μπακασέτα αντί του Χριστοδουλόπουλου, έκανε και δεύτερη αλλαγή. Προσπαθώντας να «ξυπνήσει» την ΑΕΚ και να της δώσει ενέργεια. Αποσύροντας τον Αραούχο και βάζοντας στη θέση του τον Κλωναρίδη. Η ΑΕΚ βρήκε έτσι μια ισορροπία στο παιχνίδι, έκλεισε τους χώρους και τελικά, πήρε αυτό που ήθελε από το ματς. Κρατώντας μέχρι τέλους αυτό το 0-0 που την φέρνει στους 32 του Europa League.

Το κλειδί: Η αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ. Στο συγκεκριμένο ματς η Ένωση ήθελε πρωτίστως να μην δεχθεί γκολ και σε αυτόν τον τομέα, τα πήγε καλά. Κρατώντας με άνεση θα λέγαμε το μηδέν.

Το 10άρι: Ο Αντρέ Σιμόες. Ο αρχηγός της ΑΕΚ ήταν παντού στο γήπεδο, καλύπτοντας χώρους και καταπίνοντας ατελείωτα χιλιόμετρα. Κάνοντας τη διαφορά στο γήπεδο για την Ένωση.

Στον πάγκο: Ο Σέρχιο Αραούχο. Είχε μια ευκαιρία από αυτές που δεν χάνονται και θα μπορούσε να κρίνει την πρόκριση από νωρίς. Ενώ και η συνολική του εμφάνιση δεν ήταν σε υψηλά επίπεδα.

Γιατί κόουτς: Η ΑΕΚ κλείστηκε από το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου στην περιοχή της δίνοντας αδικαιολόγητα μέτρα στους γηπεδούχους. Που πίεσαν και θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα. Με την Ένωση να φοβάται το ματς ίσως περισσότερο από όσο θα έπρεπε.

Γήπεδο: Ερνστ Χάπελ
Διαιτητής: Κρεγκ Πόουσον
Βοηθοί: Στέφεν Τσάιλντ, Άνταμ Νουν
Τέταρτος: Λι Μπετς
Γκολ:
Κίτρινες: Βράνιες (43′), Τσιγκρίνσκι (67′), Μπακάκη (75′), Αμντουλαχί (69′)

Αούστρια Βιέννης: Πεντς, Μοχάμεντ, Τατζουρί-Σραντί (72′ Βενούτο), Αμπντουλαχί, Φρισενμπίχλερ (77′ Μονσεϊν), Σερμπέστ, Πρόκοπ, Μπλάουενστάινερ, Σαλαμόν (89′ Σαρκάρια), Χολσχάουζερ, Φελίπε Πιρές.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Χριστοδουλόπουλος (64′ Μπακασέτας), Σιμόες, Γαλανόπουλος, Λόπες, Λιβάγια (90′ Κονέ), Αραούχο (74΄Κλωναρίδης).

Θυμηθείτε εδώ την εξέλιξη της αναμέτρησης

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ