Ερυθρός Αστέρας : Επιστρέφει στα νοκ άουτ 26 χρόνια μετά

Ερυθρός Αστέρας : Επιστρέφει στα νοκ άουτ 26 χρόνια μετά

Ο Ερυθρός Αστέρας νίκησε την Κολωνία με 1-0 κι επέστρεψε μετά από 26 ολόκληρα χρόνια σε νοκ-άουτ φάση Ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ο Ερυθρός Αστέρας επέστρεψε μετά από 26 χρόνια στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, καθώς προκρίθηκε στους 32 του Europa League.

Ο Ερυθρός Αστέρας είχε αγωνιστεί τελευταία φορά το 1991 σε νοκ-άουτ φάση. Τότε μάλιστα κέρδισε το κύπελλο Πρωταθλητριών κι έγραψε το όνομα του με χρυσά γράμματα. Έκτοτε, άρχισε να αντιμετωπίζει πολλά οικονομικά προβλήματα κι αναγκάστηκε να διώξει όλα τα αστέρια της εποχής. Σιγά σιγά ξεκίνησε μέσω των ακαδημιών του να δημιουργεί έναν κορμό παικτών και κυρίως να ορθοποδήσει οικονομικά. Τελικά τα κατάφερε και τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί εκ νέου στο πρωτάθλημα της Σερβίας. Από το 2012 και μετά συμμετέχει και σε προκριματικά Ευρωπαϊκών διοργανώσεων χωρίς όμως κάποιο σπουδαίο αποτέλεσμα. Η ομάδα όμως ήταν υγιής και την φετινή χρονιά έγινε το μεγάλο βήμα.

Ο Ερυθρός Αστέρας, ο πρώην πρωταθλητής Ευρώπης, θα εξακολουθήσει την ευρωπαϊκή του διαδρομή πέρα από τα Χριστούγεννα για πρώτη φορά μετά 26 χρόνια, έπειτα από τη νίκη (1-0) επί της Κολωνίας. Κάτι που πριν μερικά χρόνια έμοιαζε αδύνατον η σέρβικη ομάδα το κατάφερε και είναι στους 32 του Europa League, αφού πέρασε ως δεύτερη από τον ίδιο όμιλο με την Άρσεναλ. Και το πιο όμορφο από όλα, μπροστά σε 52.000 φίλους της ομάδας, οι οποίοι στάθηκαν δίπλα της από την πρώτη στιγμή. Και με έναν γνώριμο προπονητή που διέπρεψε με τον Πανιώνιο και συνεχίζει το έργο του στη Σερβία. Τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς.

Ο Μιλόγεβιτς, ήταν ενθουσιασμένος με το επίτευγμα και επαίνεσε την ομάδα του: «Αυτή η γενιά άξιζε να προκριθεί στη φάση νοκ-άουτ και αυτή είναι δίκαιη ανταμοιβή για όλη την ενέργεια  που έβγαλαν οι παίκτες και οι φίλαθλοι», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

«Είμαστε η μόνη ομάδα που έχουμε φτάσει στους 32 από τους προκριματικούς γύρους, έχοντας δώσει συνολικά σε 14 παιχνίδια στο τουρνουά» είπε κλείνοντας ο Σέρβος τεχνικός όντας σχεδόν συγκινημένος. Ο Ερυθρός Αστέρας επέστρεψε στην Ευρώπη και όλα αυτά με μία τεράστια προσπάθεια από όλους, κυρίως όμως από τον κόσμο του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ